Cevap: Transfer Nöbeti
Gerçi işime yaramadı
Saglik olsun :-)
Bugun bu izledigim maclardan bir Biglia v Bradley karsilastirmasi yapmistim; arada kaynayip gitmistir. Yazdigimi okuyunca izlemis kadar olursun zaten :-)
"Biglia mi Bradley mi? Ikisi de iyi oyuncular ama hangisi daha cok yararli olur sari kirmizi renklere? Oncelikle her ikisinin de top teknigi Cana'dan daha iyi: yani ikisi de geriden topla ciktigimizda size oyun kurabilecek, ya da atak baslangici pasi atabilecek kapasitede oyuncular. Ne yazik ki bu Cana'da o kadar olan bir ozellik degil. Cana'nin top teknigi yine Mustafa Sarp'tan daha iyidir ama derinlemesine, adamin ayagina pas atabildigine cok sahit olmadik su ana kadar. Fakat Cana'da olup bu iki arkadasta o kadar olmayan ozellik de 'tackling' ozelligi, yani bir nevi ısırıcılık diye cevirebiliriz bunu Turkce'ye. Bu Biglia'da Bradley'e gore daha cok gelismis bir ozellik ama Biglia'nin Bradley'den eksisi ise rakip yari sahasinda topla oynama ozelliginin cok olmamasi. Bradley isterseniz arkasina Cana'yi, yanina da Culio'yu verirseniz sizin icin harika bir box-to-box oyuncusu olur. Biglia'nin ise su ana kadar boyle bir rolde kullanildigini gormedim Anderlecht'te. Fakat eger direk bir on libero alirsaniz ya da almak istiyorsaniz (yani nispeten rakip yari sahada cok olmasini istemediginiz, topu oyuna sokabilen ve bir yandan da ısırıcılık ozelliginin olmasini istediginiz birisi) o zaman Biglia bu tanima cuk diye oturur iste. Fakat Bradley'in yanina da kendi ulusal takiminda oldugu gibi (orada cift on libero oynuyorlar ama Bradley'in yaninda oynayan adam surekli degisiyor efendim, durduramiyoruz :-))) nispeten ısırıcılık ozelligi olan birisini de eklerseniz (sayet cift on libero ile oynamak istiyorsaniz siz de, Real Madrid'in Khedira-Alonso ikilisi gibi gobekte) Bradley de takima cuk diye oturacaktir. Demek istedigim Bradley'i on liberoya koyup onune ve ileriye sadece oyunun atak yonunu dusunen adamlar koyarsaniz oyunun savunma yonunde zorlanirsiniz (bilhassa geri donuslerde). Benim icin ideal bir orta saha-forvet kombinasyonumuz ya soyle olmali,
-----------Biglia----------
---Yekta--------------Culio----
------------Arda---------------
-----Baros------Stancu------
ya da boyle:
-----------Cana------------
--Bradley-------Culio------
----------Arda-------------
----Baros----Stancu------
Ama yeter ki ya Biglia'yi ya da Bradley'i alalim; sonra saha icindeki duzenlemeler kendiliginden gelecektir zaten; ama geriden topu oyuna sokabilen, gerektiginde uzun ve capraz paslar atabilen birisine ihtiyacimiz oldugu kesin (Sivas macinin ilk 10 dakikasini hatirlayin). Umarim aliriz boyle ozellikleri olan birisini. Haydi Adnan Sezgin, söz şimdi sende artik!"