İrfancan’da ne görüyorsunuz? Samimi olarak soruyorum. Ayak içi fena değil ve şu topa vuracakmış gibi yapıp yana çekmeyi çok iyi yapıyor. Başka?
Benim irfancan hakkında düşüncelerim şu: (kısıtlı sayıda maçını izledim)
Ayak içi fena değil
Vururmuş gibi yana çekmesini çok iyi beceriyor
Kafa topu alamıyor
Fizik kalitesi düşük. Sert rakiplere karşı kolay top kaybediyor. İkili mücadelelerde kötü
Defansif olarak kötü
Top saklamasını çok iyi beceremiyor.
Ofansif olarak çok etkili değil. Öyle yardırıp driplingle gidip kendine veya arkadaşına pozisyon yaralamıyor
Müthiş uzun toplarını da görmedim şu ana kadar. Belki işlemediğimiz maçlarda yapıyordur...
Yana veya içeri dikine veya ara pası yapacak kalitesi var ama çok özel bir pasör de değil
Nedir bu İrfancan olayı? Cengiz Ünder vardı bunlarda izlediğin zaman özel yetenekleri olduğunu, iyi adam geçip, iyi top saklayıp, çok iyi şut çekebildiğini söylüyordun. Roma’da sakatlanana kadar maçlarını izliyordum. Net olarak adam çok iyi. Bugün biraz oynadı ve yine klasını konuşturdu bir iki pozisyonda. Yanlış anlaşılma olmasın aynı bölgenin oyuncuları değil ama izleyip bir şeyler görmekten bahsediyorum. Özel oyuncu kendini farkettiriyor. Kötü oyuncu falan demiyorum ama böyle sanki çok iyiymiş gibi pazarlanmasını anlamıyorum. Yedek olarak bonservissiz gelecek olsa isterim. Birisi 10 milyon Euro altına bize verilmez demiş. Umarım verilmez.
Bir de Ozan Tufan ve Salih Uçan ikilisini hiç anlamadım. Salih yine bir bakıma gözden düştü ama Ozan’ı da önümüze yıldız olarak koyuyorlar. İşin ilginç yanı her teknik direktör bu adamı oynatıyor. Bence kötü bir futbolcu. Bugün yine izledim, yine berbattı. İrfan’ı da bizim maçta izledim ve evet Lemina’nın berbat hatasında sanırım asisti yapan oydu ama maç genelinde kötüydü.