Cevap: Transfer Önerileri
Eren Derdiyok
Biyografi
Eren Derdiyok (d. 12 Haziran 1988, Basel - ), türk[1] kökenli İsviçre'li futbolcu. İsviçre Süper Ligi ekiplerinden FC Basel'de 3 yıl forma giydikten sonra, 2009 yılında Bayer Leverkusen takımına transfer olmuştur.
Futbol kariyeri [değiştir]
BSC Old Boys takımındaki ilk sezonunda 18 maçta 10 gol atarak, İsviçre'de ünlenen oyuncu, 18 yaşındayken FC Basel'e transfer olmuştur. Bu klüpteki ilk sezonunu takımın U21 ekibiyle geçiren oyuncu, 1 sezon sonra as takıma yükselmiş ve buradan da İsviçre Millî Futbol Takımı'na kadar yükselmiştir. İlk A Millî Maçı'na 6 Şubat 2008 tarihinde İngiltere karşısında çıkan oyuncu, bu maçta takımının tek golüne imza atmıştır.
Özel hayatı [değiştir]
Sendika başkanı olan babası Sabri Derdiyok, 1977 yılında Tunceli'den siyasi nedenlerden dolayı[kaynak belirtilmeli] İsviçre'ye göç etmiştir.
Bilgiler:
Tam adı Eren Derdiyok
Doğum tarihi 12 Haziran 1988 (1988-06-12) (21 yaşında)
Doğum yeri Basel, İsviçre
Boyu 1.90 m
Mevkii Forvet
Bulunduğu kulüp Almanya Bayer Leverkusen
Numarası 31
Berkay Bozdağ Tarafından Analiz:
Eren,Çok Yetenekli Bir Santrafordur.Daha Genç,Yabancı Kontenjanını Etki Etmeyecek,Yetenekli Bir Futbolcudur.Onun Tek Hatası,Türkiye Yerine İsviçre Milli Takımını Seçmesidir.Ama Türk Kökenli Olduğu İçin Yabancı Kontenjanına Etki Etmez.Bu Adamı Her zaman takdir Ederim.
Football Manager Oyunundan Analiz:
Eren O Oyunda Sanki Hem Defans Hem Orta Saha Hem Forvet Gibidir.Yani Hem Markaja Gider Rakip Takım Atak Yapınca Hem Bol Bol Asist Yapar Hemde Baya Gol Atar Tahmini Ortalaması 7.50'dir.2-3 Sene Oynatınca Manchester United Bana 42 Milyon Euro Vermişti Ben Satmamıştım.12-14 Milyona Alabilirsiniz Bu Oyuncuyu.