Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

o kadar çok eksiğimiz varki çok ciddi diyorum:o, sol taraf hakan-çağlar sisteme en uygun olmayan 2 bek,zaten hakan feci formsuz,savunması güçlü diyenleride anlamak imkansız hızlı olan her oyuncu hakan ı delik deşik eder,reyes e karşı görmüştük caner sürekli yardıma gelmesine karşın hatta,sol beke adam şart sezon başından beri yirtınıyorum,

hakan geniş alanda çok çaresiz kalır ve önündeki oyuncu sürekli ona yardım etmek zorunda değil,ayrıca bek oynayan oyuncu bana göre herşeyden önce atletik,muhteşem kondisyonlu bi oyuncu olmalı,hakan da pekte olmayan şeyler.

tabi en önceliğimiz orta saha 2 tane BANKO OYNAYACAK OYUNCU(2 sayfa önce yazmıştım) rotasyon için iyi yerli(yiğit incedemir,sezer öztürk,murat ceylan,selçuk inan,nizamettin çalışkan) düşünülebilir belki.

ali turan sağ bekte çok yetersiz geldi bana neyse atlıyorum orayı,kaleciyide geçiyorum alınmayacağı kesin zaten:o

stoper alınmalı bence,servet ACİLEN satılmalı,gökhan zan a güvenemezsin müzmin sakat,hakan balta bi derece çekilebilir stopere,veya yabancı stoper alınmalı,christopher samba olabilir blackburn den,boyuna rağmen süratli müthiş kuvvetli bi oyuncu,alınabilirse şahane olur,ama biraz tuzlu,veya ucuz olarak west ham dan jonathan spector düşünülebilir 24 yaşında henüz,amerika dan manchester a gelmişti tutunamadı orda,charlton a kiralık gitti,şu anda west ham da oynuyor,fiyatı çok çok uygun,ayrıca sağ bekte de oynayabiliyor bildiğim kadarıyla.

kanat oyuncuları kewell-arda,serdar-pino sağ taraf içime sinmesede tamam onada:o,veya yekta kurtuluş alınarak kanatlara daha fazla alternatif yaratılabilir,santrafor baros-batdal yeri geldiğinde kewell oynar yeterli bence.

Bu baslikta genis analizini yaptigim Conca'da israrciyim... Bu senede cok iyi gidiyor, helal olsun.

4 yeni isimle bu takım düzlüğe çıkar! Servet ve elano satılıp kaynak yaratılır.

sinan bolat

sabri neil m.fathi çağlar

tiote cana emana

pino baros arda

jonathan spector demıs bır arkadas gercekten amerıka macında ızlemıstım ıyı adam bırde arda ılk yarı sol kanatlarını felc ettı abd nın ıkıncı yarı oyuncu degısıklıgı yaptılar adam hem ardayı tutmustu hem ataklara katılmıstı ısmını hatırlamıyorum var mı hatırlayan..

Robert Popovu alalım defansa Neilin yanında oynasın yada 10 kişi oynayalım neill yalnız oynasın Sabri Servet ve Ali Turanın yaptığı hataları kapatsın

jonathan spector demıs bır arkadas gercekten amerıka macında ızlemıstım ıyı adam bırde arda ılk yarı sol kanatlarını felc ettı abd nın ıkıncı yarı oyuncu degısıklıgı yaptılar adam hem ardayı tutmustu hem ataklara katılmıstı ısmını hatırlamıyorum var mı hatırlayan..

f5'in listesindeydi zaten spector ama sonradam ses çıkmadı...

Ludovic Obraniak ı alalım yada fransa ligi bizim ligimize en yakın futbolun oynandığı lig defanslar fiziği ile birşeyler yapmaya calışıyor orta sahalar oyun zekası fizik gücü kondisyon açısından fena olmayan ama hiçbirzaman mükemmelde olamayan lig

Murat Ceylan, Sezer Öztürk, Eskişehir'in sağ beki Koray soyadını bilmiyorm, sol bek Aykur Demir ve ortasahaya çevik isim Young Boys'un 10 numarasının tarzında topu ayağına alıp mesafe katedebilen veya Alanzinho gibi.

Avrupa'da aramaya gerek yok bence ülkemizde de bulunabiliyo iyi futbolcu gayet ve daha da yararlı olabiliyolar ligi tanıdıkları için. En azından bazıları düşünülebilir; tabi bu saatten sonra kim satar bu isimleri o ayrı..

Elano'nun satıldığı an, harcamak için en az 15 milyon €'muz var demektir. Hatta bence 20 milyon € var. Keita'nın 5 milyon €'luk taksidini de Al-Saad üstlenmişti çünkü. Misimovic(8 milyon €) + Reo-Coker(2.5 milyon €) + Dembele(6 milyon €) + Yasin Pehlivan(1.5 milyon €) = 18 milyon €.

Hadi gerçekleşsin artık şu işlem.

Elano'nun satıldığı an, harcamak için en az 15 milyon €'muz var demektir. Hatta bence 20 milyon € var. Keita'nın 5 milyon €'luk taksidini de Al-Saad üstlenmişti çünkü. Misimovic(8 milyon €) + Reo-Coker(2.5 milyon €) + Dembele(6 milyon €) + Yasin Pehlivan(1.5 milyon €) = 18 milyon €.

Fm'deki kadar kolay olmuyor ama keşke yapsalar dediklerini.

Misimoviç-Reo Coker-Cana üçlüsü sıkıntı.

Misimoviç gelecekse merkezi ortasahaya ofansif ortasahadan türemiş bir adam lazım Cheyrou-Coutadeour misali.

Misimoviç statik bir ofansif ortasaha,Rosicky gibi değil. Misimoviç'le Arda'nın birlikte barındığı bir ileri 4'lü sert savunmaya karşı sıkıntı yaşar. Reo-Coker de izlediğim kadarıyla(yine söylüyorum pek bilgim yok) box-to-boxa daha çok uygun,ileri geri giden,gerektiğinde defans arkasına sarkan bir adam.

Misimoviç de gelirse Galatasaray'ın ofansif prensip olarak maçı karşı sahaya yıkıp set oyununa döndürmesi lazım maçı. Diğer türlü Cana gibi ofansif sıkıntısı olan bir adamın yanına box-to-box tarzı bir adam alınırsa (defans,atak yapan,ileri geri koşan ama oyunun şeklini değiştiremeyen) ileride büyük sıkıntı yaşarız kapanan takımlara karşı.

Elano eğer mental ve fizik olarak hazır olsaydı ve bu kadar satılmaya çalışılmasaydı , merkezi ortasahaya cuk oturucak bir adam. Çünkü Elano'nun en büyük özelliği ters uzun top atmak,dönen topları toplamak. Maçı rakip sahaya yığdımızda da bizim merkezi ortasahadan ihtiyacımız bu olacak, maç sıkıştığında maçın topun yönünü değiştirecek, rakibi kıstıracak bir adama ihtiyacımız var. Coutadeour-Cheyrou gibi bir adam muhteşem olur o noktaya.

Tabi bu noktada defansif sıkıntı çekeceğimiz de aşikar,Neill'in yanına hızlı bir stoper lazım çünkü rakibin en büyük silahı kontra atak olur biz böyle oynarsak. O yüzden stopere de Ali Turan'ı kullanmamız gerekecektir.

Misimovic'in daha iyi oynaması için asıl defansif bir orta saha lazım arkasına. ReoCoker-Cana ikilisi hem birbirini tamamlayan isimler, hem de Misimovic'ten daha çok faydalanabilmek için top kazanabilecek ve topun bizde kalmasını sağlayabilecek adamlar. Coutadeur'u da alabiliriz ekstradan. Monaco'da yedek kalıyor. 2-3 milyon €'ya biter işi. Forvet arkasında da oynayabiliyor. Misimovic'in yokluğunda oynar. 20 milyon € civarına bu 5 isimi(Misimovic+ReoCoker+Dembele+Coutadeur+Y. Pehlivan) alabiliriz.

----------Aykut---------- [Ufuk]

Sabri-L.Neill-Servet-Hakan [Serkan-A.Turan-Gökhan-Çağlar]

----------Cana----------- [Yasin]

---ReoCoker-Misimovic---- [Coutadeur-E.Çolak]

-Dembele---------Arda--- [Pino-Kewell]

----------Baros---------- [M.Batdal]

+ Serdar Özkan, Ayhan, Sarp.

Çok iyi kadro olur gerçekten.

Tas catlasa 10m euro harcanir, o da gelen kotu sonuclardan sonra. Yoksa o bile harcanmazdi. Fakat dogru kullanildigi taktirde 10m euro bize hayli yeter.

Kayseri'ye Aykut'u ver + 500 bin TL koy Gokhan Degirmenci'yi al. Trabzonlu Onur kadar iyi bir kaleci ve 21 yasinda olmasi gerek.

Genclerden Aykut'u al, sol/sag bek, stoper, orta saha, kisaca defansif gerekli her yerde takir takir oynar.

Manisa'nin orta sahasinda oynayan Yigit'i alsak Cana'yi bence keser. Defansif futbolunun disinda basit topta yapabiliyo. Birde Manisa'daki diger Yigit, sol/sag acik oynuyo. Bu sayede Arda'yi serbest oynatip orta alana oyunu cift yonlu oynayan bir orta saha transfer edilir. Lille'de oynayan Florent Balmont olabilir. Muthis oyuncu bence, yasi geregi bonservisinin ucuk olacagini zannetmiyorum.

Avrupa'yi bilmemde, ligi takir takir gotururuz bu basit proje ile.

Bu saatten sonra Türkiye içinden ilk 11 oynayan adam alamayız,uçuk fiyat isterler.

Artık son 2 hafta transfer döneminde,Polat basacak 20 milyon euroyu alacak,2-3 yabancı,1-2 yerli adam yoksa bu iş yalan olur. Avrupa ve Ligi bu kadro 3-4 transfer olmadan kaldıramaz.

--------------Ufuk---------------------

Sabri----Neill-------Ali(Gökhan)----Hakan

--------------Cana---------------------

---------Coutadeour(Cheyrou)----------

------------Misimoviç-------------------

Dembele(Pino)----------------------Arda

---------------Baros--------------------

Dembele'yi Fulham alacak sanırım,bizim yönetimin hayatta aklına gelmez. Coutadeour da aynen yönetimin hayatta uğraşmayacağı bir isim maalesef.

Ayrıca yedeğe Nguemo ya da Jeremy Clement alınmalı, Avrupa maçlarında gerektiğinde 4-2-3-1'e dönebilmemiz için.

Türk olarak da Coutadeour'u yedeklemesi için Sezer Öztürk ya da Veli Kavlak, Cana'yı yedeklemek için de Yiğit ya da Yasin Pehlivan düşünülebilir.

Dembele olmaz ise Markus Rosenberg düşünülebilir all-around forvet için , ya da sağ ve merkeze Kevin Gameiro.

Bu transferlerden Misimoviç dışında herhangi birinin olma ihtimali ise %0.

Geri
Üst Alt