Cevap: Transfer Önerileri
Keisuke Honda , derim. Belki TR'ye gelmesi bu saatten sonra ve bu yaşta biraz (bence bayaa..) zor ama yinede şansımızı deneyip istemek lazım.. Mesela : Elano + 3 milyon Euro versek gelir.. (5 Ml'ye kadar şans denenmeli bence.)
Adamı DK'de izlemişsinizdir zaten. Süper bir oyuncu olduğu her yerinden belli... Hele'ki , şimdi tam hatırlayamadım ilk Frikik golünü kime attığını ama 35 metreydi yanılmıyorsam , Müthiş bir şut çıkarmıştı ve top mükemmel bir yere giderek gol olmuştu. Yani Frikikleri süper , hızı da iyi , tekniğide bir okadar.
Terbiyelide bir adam , yani öyle Keita bey efendi gibi canı istedimi rakip'e küfür eden , canı istedimi rakip'e faul yapan bir kişiliğe yada karaktere sahip değil. Dış hayatı'da söylenenlere göre çok iyi olan bir adam. Zaten dönemin futbolun da böyle oyunculara sahip olmak biraz zor olsa gerek. Herkez Meyhane'ler de , Bar'lar da vs. , vs... (Daha Cumartesi günü ki , cuma günü Bursaspor - Bucaspor maçının sadece 1 gün sonrası MULEMO'yu (burda da önermiştim
) Abimin çalıştığı bir resturand'da siyahi arkadaşları ile yemek ve bira vs. içerken gördüm. Yani demek istediğim futbolcuların özel hayatlarını takip etmek ve Transferi yapar iken öğrenmek , araştırmak gerek.
Oyuncuyu anlatmaya çalışırsam'da ; Honda , bana göre Dünya futbolunda 1-2 seneye kalmaz (tabi CSK'dan kurtulur ise) kendini kanıtlar... Zaten Dünya'da kendini kanıtlama yolunun yarısını gitti bile.. Bi kere Honda Ayaklarına çok hakim bir oyuncu , Hızı zaten iyi , Kafa vuruşlarınıda iyi yapabilen ve genel ortalamasına baktığımız zaman kafa toplarına çok çıkan bir oyuncu. Nitekim DK'da da çok kafa topuna çıkarak , şahsen beni çok şaşırttı. 24 yaşında ki arkadaşımız '' Attacking midfielder / Second striker '' (yani , Hücüma dönük ortasaha ve normal ortasaha oyuncusu.)
Künyesi ise şu şekilde.. : (Gol ortalaması oynadığı mevki ve CSK'ya nazaran iyi bir ortalama !)
2005–2008 Nagoya Grampus Eight 90 (11)
2008–2010 VVV-Venlo 68 (24)
2010– CSKA Moscow 18 (2)
Yani kısacası Elano ile takas yapılır ise alınsın. Aksi taktirde bu iş , bu saat'den sonra çok zor... Ama , Şampiyonlar Ligine bu sene katılır isek ve Honda'yı ister isek , bence gelir. Gelme ihtimali de kesin'e yakın gibi birşey olur.
Örn : ----------Cana------
---------Honda---------
------------Misimovic--------------
Not : Gerekirse Kanatlarda bile , kullanılabilir bir oyuncu.