Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Mantıklı Transfer Önerileri

millet slm'lar

ben ilk yazimi yaziyorum bu foruma

ama kendimi tutamiyorum sinirden

yani bazi gazete sayfalarinda duydugum isimleri okuyunca kafam dönüyor

adi cikmamis futbolcuya 5 milyonlar veren bir takimmiyiz allah askina biz?

konfederasyon kupasini izlemis olanlar lütfen bunu okusun ve düsüncelerini aciklasin

benim bahsedecegim takim güney afrika

bizim gidip aldigimiz leo franco'nun istatistikleri "180 macta 185 gol yedi" demektedir

ben bunu okudugumda "neeeeeeey?!" diye bagirdim

her macta en az bir gol yiyen kaleci ariyorsak aykut'la devam edelim

iki sezon önce son 6 macin 5'ini 0 golle bitirdi

havasina giremiyo cocuk napsin

neyse

güney afrikanin kalecisini görüp ona iyice dikkat eden varmi?

adam ne tür kurtarislar yapti? bakin kurtaris yapan kaleci vardir ve topu tutan kaleci vardir

adam inanilmaz pizisyonlarda bile top sektirmedi, sektirmeyi birak yapiskanlik eldiven gibi tuttu, hem 22 yasinda ve degeri en fazla 1,5 milyondur cünkü güney afrika takiminda oynuyo, süper gelecegi var, bence leo franco'ya imza attirmadan ona gidelim

bu 1.

2. sag bek, herkes biliyorki sabri'nin bu hirsli kendine sahipsiz tavirlari oldugu sürece bizde biraz zor katki saglar, gaxa/gaksa adinda futbolcuyu gördünüzmü güney afrikada???

adam hakan baltanin sag kanat kopyasi, kopyasiyla kalmiyor, daha hizli, daha cok depar atan biri, sabrinin kullanmadigi akli kullaniyor ve oyuna cok güzel bir görünüm kazandiriyor, bununla kalmayip hem defansin göbeginde hem ön liberoda oynayabiliyor, sen gelde begenme bunu? adam brezilyaya karsi kaka'nin disini söktü sag kanatta, rijkaardin istedigi tipten, cesitli mevkiide görevini iyi yerine getiren biri

1,85m boyunda, yani sabri gibi adam markajinda hava topunda eksik kalmiyor

yolla carruscayi veya linderoth'u al sana bal gibi tecrübeli geleci bal futbolcu

degeri en fazla 1,5milyon cünkü oda güney afrikada oynuyo, bu adamlar her kurusa razidir, cünkü ülkeleri malumunuz pek güzel bir ortam degil insanlar icin, topla ailesini at istanbulda eve adam pasa gibi hisseder, bunlara baba sevkati göster cocugunun adini arda veya hakan sükür koyar, sadik insanlardir afrikalilar

3. futbolcu ise sol kanat oyuncusu Tshabalala, 24 yasinda ve yine güney afrikada oynuyo

ronaldinho barca'da oynadigi zamanlar sol kanattan oyuna beyin sokardi, bu'da aynen öyle, bir farki var oda daha cok cabalayan, daha cok kosan, iyi orta yapan, oyunu zor zamanlarda üstlenen biri olmasi, güney afrikanin en iyisi olarak anilen Piennaar bi ise yaramayinca bütün organize bunun üstünden oldu, cok güzel oynuyor ve türkiyede cok kosan futbolcu daima iyi seyler yapiyo, besiktasin tello'su gibi, sol ayagi iyi ve yinede beyin olarak ise yarar, haaa "10 numara"lik futbolcumu? hayir. bu devir bitti. xavi iniesta toure. bunlar hepsi bir beyindir barca orta sahasinda. bizdede öyle olmali. bunun fiyati bence 1,5 milyon

4. ve son futbolcu ise santrofor Mphela'dir. ücüncülük macini izleyen oldumu? 35 metreden casillasa nasil serbest vurusundan cakti? önceden hami mandrilali böyle atiyodu diye avrupaya kadar gitti, bugün hami gibi ceken, tuncay kadar kosan, yildiray bastürk gibi depar atan, arda gibi dripling yapip ve adam eksilten futbolcuyu gözümüzün önünde görmüyoruz. yasi 24.adam süper. bugün fanatikte bulgar futbolcu man city falan filan. ne bu? alemin cöpcüsüyüz. birtek sivasmi akilli beyler? yapmayalim diyorum, kafamizi calistiralim diyorum ama lucas neill diyorlar ben GAXA'yi görüyorum bayiliyorum

bana biri bunu anlatsin. milli takimda oynayip boy gösteren ispanyaya güizanin attigi gollerle (ikiside sans) kazaya kurban giden bir milli takimin kilit oyuncularindan yararlanmak bize düser! avrupaya gel seninle bi görsünler. sivas kamanan icin 4 milyon istiyo. sen bunlarin hepsine teker teker 8 istersin.hepsine verecegin en fazla 2 milyon bonservis. yillik geliri düsüktür. sen bunlari galatasaray sevgisiyle karsila bunlar sana sadik kalir.

bakiniz 4 futbolcu saydim ve hepsi birbirinden kaliteli, 4 futbolcu ucuz, 4 futbolcu 25 veya altinda. gelecege yatirim. yolla pislik lincolnü, yolla sakat linderothu, yolla carruscayi, yolla nondayi, getirme su leo francoyu. bir gün var YÖNETIM! bilmiyorum burayi okuyan veya burdaki akil dolu teklifleri ileten varmi ama varsa gözünüzü seveyim artik yildizla degilde yildir adaylariyla calisalim, naz az gücü coktur!

buyurun... size 4-3-3, santrofor hizli oldugu icin hücumun sagina koydum, barosu kesmesin diye, ama orta sahanin sagina benim bile carem yok, bulsunlar acil birini yoksa sabri oynar veya aydin

------------------------Itumeleng Khune-----------------------------

------Siboniso Gaxa---Servet---Gökhan Zan---Hakan Balta-------------

------------------------Mehmet Topal--------------------------------

Transfer veya Kewell----------------------Siphiwe Tshabalala----------

-----Katlego Abel Mphela---Milan Baros---Arda Turan------------------

kesinlikle katılıyorum ancak sağ tarafta rijkardın bu yıl barış ve aydından birde iyileşmiş ise serkan çalıktan yararlanabileceğini düşünüyorum

Yıldız değil yıldız adayları konusuna katılıyorum.. Ama Güney Afrika'nın her oyuncusunu dünyanın en iyi oyuncusu yapmışsın resmen, en azından biri alınabilir haklısın..

belki sana biraz abartili gibi geliyor olabilir ama aradigimiz futbolculara göre ben yorum yazdim. sag bek'e lucas neill deniyordu. onu alacagima daha hirsli, dahe genc, daha canli, daha teknik bir futbolcu alirim. hakan baltayi galatasaray'a yakistiran (ki bende bunlardan biriyim) GAXA'yi en az o kadar yakistirmasi gerek. sabrinin kök söktürme ve hakan baltanin aklina sahip bir futbolcu

sol kanat? arda haricinde futbolcu varmi solda iyi is yapacak? bence arda kesin 3'lü hücumun solunda olur. af edersin, sana belki biraz gicik kapmis gibi görünüyordur ama öyle degil. tabiiki neyine göre öldügüne bagli. ben ronaldinho'nun adini verdigim icin onunla karsilastirmadim. sadece misal verdim. ronaldinho'nun oyuna nasil beyin katkisi varsa onun gibi biri demek istedim. beyin meselesinde erisemeyecegi ortada ama hirsi ve cabasi biraz olsa bile fark kapatir. ben ronaldinho demiyorum ona, ama ronaldinho tipinde bir oyuncu. ve her ne kadar sana abartili geldiyse gelsin, bu oyuncunun brezilyaya ve ispanyaya karsi gösterdigi mücadele apacik ortada. pinennaar top kaybettigi yerlerde bu adam oyun hakimiyetini korudu, üstüne cekti, paslar aldi verdi. güney afrika cok acele futbol oynuyor ama bu adam maci bu aceleyle yöneltebildi, tam bir hizli hücuma yönelik kalitesi var

kaleciye söz söylettirmem. adam bu yasta bu performans sergiliyorsa 5 sene sonra görün.

santrofor 35 metreden hicde sansdan bir gole benzemeyen bir serbest vurus atti, yani bunudami görmüyorsun? ben koyu galatasarayliyim ama her yigidin hakkini veririm. tuncay sanli fenerli tuncay diye anilsada türkiyenin en iyileri arasindadir. bu futbolcu ispanya defansini allak bullak etmis tek basina!!! ve siz dünyanin en iyisi yaptin diyorsunuz. bu pendikspor degil , ispanyanin kalecisi ispanyanin defansi. tek basina! defansin arasinda öyle cikislar varki adama bayildim. cok kosup iyi vurana ihtiyacimiz var, nonda gibi ümit karan gibi agac gibi dikilenle isimiz olmasin. lütfen kayit bulursaniz maclardan bakin. bu 4 futbolcuya iyi dikkat edin. ben her macta bayildim diyorum. bunlar koskoca milli takimin kilitleri! siz piennaar dediklerine bakmayin. 5 macta bi ise yaramadi bunlar göze batti

Maniche gelse keske

-----------leo--------------

Ugur---servet?-EmreG--Balta

-------Linderoth------------

---Maniche-----------------

----------------Arda-------

?-------Baros-------Kewell-

Maniche gelse keske

:D:D

007 Haldun foruma girmeden çabuk sil şu mesajı .Eğer öğrenirse bonservissiz olduğunu hemen alır getirir.:D

Renkdaş Maniche bitmiş bir oyuncudur.Zaten çok koşmuştuk peşinde ama artık istemiyorum ben.Atletico Madrid'in sözleşmesini feshettiği oyuncuyu şahsen istemem

ben bu foruma ciddiyet icin üye oldum...

tek cümleli transfer önerileri

futboldan anlamamazlik

bu ney?

öneri isim söylemekmi yoksa faydasini aktarmakmi?

gidelim o zaman hagiyi getirelim...

bende ciddi sekilde bi yazi yazdim insan okur karsilik verir diye... ama nerde... galatasaray sever olarak böyle zihniyet olmaz

aynisini lincolnde yaptiniz, pasa ettiniz süpürüntüyü

simdide kendinize laik gördügünüz futbolculara bakin

sönmüs hepsi

ciddi ve mantikli diyor bu yazilarin konusu

ben burda öyle birsey görmüyorum

mod lütfen el atsan ve kurallar icat etsende galatasaray icin gercekten akil dolu forum olsak? bizim yazdiklarimizi ciddi analiz olarak görseler?

lütfen, yoksa galatasarayin zihniyeti bumu?

ben bu foruma ciddiyet icin üye oldum...

tek cümleli transfer önerileri

futboldan anlamamazlik

bu ney?

öneri isim söylemekmi yoksa faydasini aktarmakmi?

gidelim o zaman hagiyi getirelim...

bende ciddi sekilde bi yazi yazdim insan okur karsilik verir diye... ama nerde... galatasaray sever olarak böyle zihniyet olmaz

aynisini lincolnde yaptiniz, pasa ettiniz süpürüntüyü

simdide kendinize laik gördügünüz futbolculara bakin

sönmüs hepsi

ciddi ve mantikli diyor bu yazilarin konusu

ben burda öyle birsey görmüyorum

mod lütfen el atsan ve kurallar icat etsende galatasaray icin gercekten akil dolu forum olsak? bizim yazdiklarimizi ciddi analiz olarak görseler?

lütfen, yoksa galatasarayin zihniyeti bumu?

Renkdaş sana Gaxa ve Khune konusunda katılıyorum ama diğer 2 isim için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim..

Tshabalala, evet bahsettiğin gibi koşuyor ediyor ama beyinden ayaklarına gitmeyen birşeyler var, Sabri gibi..Çok basit toplarda bazen yanındakine pas veremedi bile..İyi niyetli olabilir ama futbolda iyi niyet yeterli mi acaba bu seviyelerde?

Mphela ise bir maçta rakip İspanya olsa bile 2 gol attı diye böyle dünya yıldızıymış gibi anlatılabilecek bir isim değil..Onda da eksik olan birşeyler var, 24 yaş civarındalar elbette kendilerini geliştirebilirler ama o yıldız oyuncu potansiyeline sahip olmadıklarını düşünüyorum

Ancak Khune ve Gaxa ucuz, kaliteli kumaşa sahip olduklarını göstermiş futbolcular fiyatları da uygun değerlendirmek gerekir ama şu saatten sonra pek de takip edileceklerini sanmıyorum..

Ayrıca sizi bilmem ama Güney Afrika'daki forvetteki Bernard Parker o takımda gördüğüm en yetenekli oyuncu Khune ile beraber..

Renkdaş sana Gaxa ve Khune konusunda katılıyorum ama diğer 2 isim için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim..

Tshabalala, evet bahsettiğin gibi koşuyor ediyor ama beyinden ayaklarına gitmeyen birşeyler var, Sabri gibi..Çok basit toplarda bazen yanındakine pas veremedi bile..İyi niyetli olabilir ama futbolda iyi niyet yeterli mi acaba bu seviyelerde?

Mphela ise bir maçta rakip İspanya olsa bile 2 gol attı diye böyle dünya yıldızıymış gibi anlatılabilecek bir isim değil..Onda da eksik olan birşeyler var, 24 yaş civarındalar elbette kendilerini geliştirebilirler ama o yıldız oyuncu potansiyeline sahip olmadıklarını düşünüyorum

Ancak Khune ve Gaxa ucuz, kaliteli kumaşa sahip olduklarını göstermiş futbolcular fiyatları da uygun değerlendirmek gerekir ama şu saatten sonra pek de takip edileceklerini sanmıyorum..

Ayrıca sizi bilmem ama Güney Afrika'daki forvetteki Bernard Parker o takımda gördüğüm en yetenekli oyuncu Khune ile beraber..

sana cok tesekkür ediyorum, bana katilmana gerek yok ama insan gibi, akli basinda bir futbolsever olarak cevap verdigin icin

khune ve gaxa ilk gözüme batanlardi, bunlara katilman beni sevindirdi, yani yanlis düsünmemisim, her macta iyi bir seviyede oynadilar ve benim begenimi kazandilar, haklisin, gencler ve daha gelistirebilirler,

ama Tshabalala'yi o kadar kötü bulmuyorum, yani sen sabri demisin ona :D

anlatabildim herhalde, Piennaar güney afrikanin oyun kurucusu olarak ölüydü hem brezilyaya hem ispanyaya karsi, bunu yerine oyun kurucu görevini üstlenen ve takimin basini biraz olsa bile ceken bir oyuncu olarak begenimi topladi Tshabalala, ben onu bir iniesta olarak görmüyorum, ki imkansiz, yoksa coktan chelsea'lerde olurdu

ama bir tello olarak gördüm, besiktata tello oyun kurucu isini üstlenebildi

bende Tshabalalanin ayni kalitede birinin oldugunu düsünüyorum sadece

ama bazen inanilmaz pas hatalari yaptigi dogru, sonuna kadar katiliyorum, 100% pas yapti demem zaten mümkün degil, ama benim demek istedigim seninde dedigin kumas, bunlar iyi kumas, al egit, elinde rijkaard gibi dünya yildizi yapmis adam var

bunlardan cok sey cikartir

santroforu en iyi ispanya macinda takip edebildim, ve allah askina söyle, tek basina ispanya defansinin suyunu cikarmadimi? bunu yapan futbolcuya bi bakmak gerekmezmi? hemen almasalar bile bi gidip izlemek, kayitlara bakmak, takip etmek gerekmezmi?istesinler takimindan ve baksinlar bantlara, eski teknik direktörleri türktü bunluarin, danissinlar. sutuna ne diyorsun? bence cok güzel cekti ve istedigide topu gittigi yere göndermekti

hizli da birisi, barosun afrikalisi yani :D

sag kanata koyup orta yapmayi ögretsek süper oynar

ben hazir mal demiyorum, ama kaliteli kumas diyorum

barcelonalik futbolcu, onlar almadan biz alalim demiyorum :D

ama barcelonalik futbolcu olabilir iyi bir teknik adama emanet edilirse, bunu kast ettim

insallah her zaman böyle cevaplar nasip eder bu forum :)

tekrar tesekkür ederim

Rica ederim renkdaş forumda gerçekten kaliteli yorumlar yapabilen insanlar var.Bende burayı sürekli takip ediyorum ama açıkçası yorum yapmak istemiyordum pek.Ama adminimiz Abdullah abime daha cok vakit gecirecegime dair söz verdim o yuzden mümkün olduğunca yazmaya çalışacağım.Tekrar söylüyorum konuşmaktan, tartışmaktan zevk alabileceğin insanlar bulabilirsin forumda:)

Konumuza dönecek olursak Mphela' yı sadece İspanya maçında gördük renkdaş 2.yarıda girdi oyuna yanılmıyorsam ve şansı yaver gitti 2 gol birden attı, G.Afrikanın çoğu maçını takip ettim onun dışında hatırlamıyorum onu...Bir maçlık performansı yerine diğerleri gibi turnuva boyuncaki performansı hakkında konusmak daha iyi olabilir..Ben aynı fikirdeyim hala turnuva boyunca izlediğim Parker ondan çok daha kaliteli bir futbolcu..

Sanırım sen attığı frikikten çok etkilenmişsin renkdaş, o yüzden toz kondurmuyorsun :)

Benim gördüğüm o takımda Khune, Parker ve Gaxa iyi futbolcular tabi ki başka kaliteli oyuncuları da var ama Galatasaray'ın ihtiyacı olan bölgelerin futbolcuları olduğu için bu isimleri söylüyorum..Bunlar gerçekten gelecek vaadeden isimler..

attigi golden gercekten etkilendim

haklisin :D

ama o golden sonra defansi cok sefer zorladi

aralarindan sizmayi basardi, her an depar icin hazirdi

ben bunlarida gördüm

yani sadece o golle karar vermedim

bende o macta gördüm ve sasirdim gerci, nasil olurda onu yedekte oturtur diye

cizgi halindeki defansin izasinda kacmaya hazir bi futbolcu oldugunu gördüm ve acikcasi elimizdeki malzemeye bakarsan, nondami omu? yani bana kalirsa yolla cok maliyetli nondayi al 24lük cita gibisini

ben bu yönden düsünüyorum

yani elimizdekimi onlardakimi...

bizde nonda var onlardada o :D

anlatabilmisimdir derdimi insallah, cünkü bazen oluyo bizim takimda hücüm hatti kosmuyor bile

nonda top ezmekten baska birsey yapmadi sezon boyu

maci soguttu

Mphela ver kac denemesine girdi, kosmaktan mücadeleden kacmiyor

bunlar benim gözüme carpti, ve tabiiki cektigi o müthis sut, sanslik suta benzemiyordu bence, ona niyetdi zaten sut

bunuda göz önünde bulundurursan khune ve gaxa nin yani sura mphelayi koymazmisin? zaten daha iyisini almicaz, ve parkerin maliyeti biraz daha yüksek olur yurt disinda oynadigi icin

ama bizim gördügümüzü haldun usta neden görmedi, onada sasirdim, veya rijkaard:confused:

Andrés D'Alessandro olabilir belki.Eskiden çok iyi bir futbolcuydu.Barca ya gidicekken wolsburg'a gitti.Şimdiler de internacional'de.Böyle duraklama döneminde olan adamları yeniden parlatabiliyoruz.Baros,kewell gibi.Bence alınabilir çok yetenekli bir futbolcu

hayırdır renkdaş çok fena ateşlisin.. amma ve lakn soylediğin her sozun kelimesi kelimesie haklisin.. vallla...

attigi golden gercekten etkilendim

haklisin :D

ama o golden sonra defansi cok sefer zorladi

aralarindan sizmayi basardi, her an depar icin hazirdi

ben bunlarida gördüm

yani sadece o golle karar vermedim

bende o macta gördüm ve sasirdim gerci, nasil olurda onu yedekte oturtur diye

cizgi halindeki defansin izasinda kacmaya hazir bi futbolcu oldugunu gördüm ve acikcasi elimizdeki malzemeye bakarsan, nondami omu? yani bana kalirsa yolla cok maliyetli nondayi al 24lük cita gibisini

ben bu yönden düsünüyorum

yani elimizdekimi onlardakimi...

bizde nonda var onlardada o :D

anlatabilmisimdir derdimi insallah, cünkü bazen oluyo bizim takimda hücüm hatti kosmuyor bile

nonda top ezmekten baska birsey yapmadi sezon boyu

maci soguttu

Mphela ver kac denemesine girdi, kosmaktan mücadeleden kacmiyor

bunlar benim gözüme carpti, ve tabiiki cektigi o müthis sut, sanslik suta benzemiyordu bence, ona niyetdi zaten sut

bunuda göz önünde bulundurursan khune ve gaxa nin yani sura mphelayi koymazmisin? zaten daha iyisini almicaz, ve parkerin maliyeti biraz daha yüksek olur yurt disinda oynadigi icin

ama bizim gördügümüzü haldun usta neden görmedi, onada sasirdim, veya rijkaard:confused:

Anlıyorum seni ama tek maçta Mphela'yı önermek yerine tüm turnuva boyunca Parker'i izleseydin onun neden yedek kaldığını anlardın renkdaş, saydığın tüm özellikler onda da var hem de daha fazlasıyla...;)

Nonda mı Mphela mı demiştin ya;

Ben Nonda'nın dünyanın en hantal siyahi futbolcularından biri olduğunu düşünüyorum:p o yüzden anlamışsındır tercihimin kim olduğunu:D

#Eljero Elia

16747_200x250.jpg

eljeroeliajuicht.jpg

22 yaşında

Twente'de oynuyor,aynı zamanda Hollanda U-21 oyuncusu,Winger/forvet imiş.

Hiç bir iddiam yok,konu silinebilir yada transfer önerilerine taşınabilir.Polemik yaratmak istemiyorum.

Görmedim, duymadım, bilmiyorum. ;)

Buda bir videosu;

https://www.youtube.com/watch?v=xL-6O94l308

Geri
Üst Alt