Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Mantıklı Transfer Önerileri

Kaleye Sinan Bolat, defansa Rafael Marguez, orta sahaya Lucas Biglia ve forvete Sercan Yıldırım mükemmel transferler olur.

Adaş'ı almaya gerek yok,Marquez için Rijkaard'ın hamlesi gerekli isterse neden olmasın,Biglia çok popüler oldu ama yeterli mi bilemem,Sercan'ı bu piyasada almak imkansız bence gerek yok.Yabancı genç forvet daha iyi olur.

Porto, Lyon, Ajax olmak için vizyon sahibi ve futbolu bilen adamlar lazım yetkili olarak. Ajax gerçi son yıllarda saçma işler yaptı. Sulejmani'ye falan 16 milyon € verdiler. Porto'da çok çok iyi adamlar yok bu sezon. Lisandro Lopez, Lucho Gonzales, Cissokho'yu sattılar ki en iyi 5 adamlarından 3'ü bunlardı. Yerlerine aldıkları adamlar da çok iyi adamlar değil. Belluschi bir Elano'dur en fazla. Falcao denilen adam yetenekli ama Baros kadardır o da. Yeni sol bekleri çılgın bir adam. Cissokho'nun fiziksel katkısını yapamasa da, gördüğüm kadarıyla baya iyi. Burada kritik nokta şu: Adamlar sisteme uygun transfer yapıyorlar! Bizim yapmamız gereken de budur. Uygun adamları bulacağız sadece. Porto bizden çok fazla iyi değil. Tek tek karşılaştırırsak futbolcuları, anlayabiliriz. Ama adamlar mevkisine ve sistemine uygun adamları oynatıyorlar. That is the point!!!

İyide Porto,Lyon gibi devamlı oyuncu satan,iskeleti değiştiren bir takım olursak Avrupa'da çeyrek finalden öte gidemeyiz.En iyisi ManU'nun anlayışını,Barca'nın sistemiyle birleştirmek.

İyide Porto,Lyon gibi devamlı oyuncu satan,iskeleti değiştiren bir takım olursak Avrupa'da çeyrek finalden öte gidemeyiz.En iyisi ManU'nun anlayışını,Barca'nın sistemiyle birleştirmek.

Her yıl finale çıkıyoruz sanki! Adamlar çeyrek final görüyor, bu da demektir ki iyiler. ManU çıkıyor karşılarına adamların. ManU, Chelsea, Barcelona gibi takımları yenmek için biraz da şans lazım. Yani en kötüsü çeyrek finale çıkıyorsun CL'de. Biz kaç yıl oldu UEFA'da bile çeyrek final göremedik. Porto o süre zarfında, kaç kere çeyrek final gördü, 1 kere Uefa'yı aldılar, 1 kere CL'yi aldılar. Şuandaki kadrolarına bakarsan ayrıca çok iyi bir kadroları olmadığını anlarsın.

Helton = Leo Franco

Fucile < Sabri

Bruno Alves > Gökhan Zan

Rolando < Servet Çetin

Pereira > Hakan Balta

Fernando = Mehmet Topal

Meireles > Ayhan, Barış, Sarp, Tobias

Belluschi = Elano

Hulk > Keita

Rodriguez = Arda

Falcao = Baros

Göründüğü gibi bizden çok üstün bir kadroları yok. Stopere bir takviye ve orta sahaya bir takviyeyle beraber, Porto kadar iyi bir klüp olacağız.

Her yıl finale çıkıyoruz sanki! Adamlar çeyrek final görüyor, bu da demektir ki iyiler. ManU çıkıyor karşılarına adamların. ManU, Chelsea, Barcelona gibi takımları yenmek için biraz da şans lazım. Yani en kötüsü çeyrek finale çıkıyorsun CL'de. Biz kaç yıl oldu UEFA'da bile çeyrek final göremedik. Porto o süre zarfında, kaç kere çeyrek final gördü, 1 kere Uefa'yı aldılar, 1 kere CL'yi aldılar. Şuandaki kadrolarına bakarsan ayrıca çok iyi bir kadroları olmadığını anlarsın.

Helton = Leo Franco

Fucile < Sabri

Bruno Alves > Gökhan Zan

Rolando < Servet Çetin

Pereira > Hakan Balta

Fernando = Mehmet Topal

Belluschi = Elano

Hulk > Keita

Rodriguez = Arda

Falcao = Baros

Göründüğü gibi bizden çok üstün bir kadroları yok. Stopere bir takviye ve orta sahaya bir takviyeyle beraber, Porto kadar iyi bir klüp olacağız.

Sorun orda değil.Evet yıllardır çeyrek final göremiyoruz.Ama bu oyuncu satmadığımızdan değil sistemsizlikten.

Oyuncu satmakla ne alakası var benim dediklerimin? Porto'nun oyuncu satıp satmamasından bahsetmedim hiç. Adamlar sisteme uygun adamları yerleştiriyor ve bu şekilde başarılı oluyorlar. Porto zaten oyuncu satmadan da ekonomik olarak bizden güçlüdür. Yıldız getirmiyorlar takıma, sadece sisteme uygunluk şartıyla transfer yapıyorlar. Adamların başarılarının anahtarı budur. Bu kadar futbolcuyu da bu başarıları sayesinde satıyorlar.

Sen şimdi inceden inceden Porto'yu O. Lyon' u Ajax' i gosteriyorsun dimi??:

göstersem ne olacak , lyon dediğiniz,porto dediğiniz takımının as oyuncusu almaya gücümüz yetmiyor ,yalan değilmi... yarışabilirmiyiz bu klüplerle transfer gücünde ,hayır , neymiş bu klüpler oyuncu satarmış eeeeeeeee biz devamlı oyuncu alıyoruzda ne oluyor ,sanki her yıl uefa şampiyonu , CL de yarı final görüyoruz ,yani biz realmiyiz, mancester united miyiz ??? birisi cıksın söylesin bunu??? yok efendim beğenmediğiniz lyon ,porto kasaları dolu ,futbol kadroları tonla değerli oyuncu ile dolu halde gayet başarılı klüpler ,esas başarısız olan biziz,devamlı iişi bitmiş ,sıradan oyuncuları alarak her yıl hayal kurup sonunda ah vahlarla seneyi kapatıyoruz, kimse bana 2000 yılını örnek göstermesin keza 2000 bin yılı zzaten beni doğruluyor sizi yerin dibine sokuyor....

göstersem ne olacak , lyon dediğiniz,porto dediğiniz takımının as oyuncusu almaya gücümüz yetmiyor ,yalan değilmi... yarışabilirmiyiz bu klüplerle transfer gücünde ,hayır , neymiş bu klüpler oyuncu satarmış eeeeeeeee biz devamlı oyuncu alıyoruzda ne oluyor ,sanki her yıl uefa şampiyonu , CL de yarı final görüyoruz ,yani biz realmiyiz, mancester united miyiz ??? birisi cıksın söylesin bunu??? yok efendim beğenmediğiniz lyon ,porto kasaları dolu ,futbol kadroları tonla değerli oyuncu ile dolu halde gayet başarılı klüpler ,esas başarısız olan biziz,devamlı iişi bitmiş ,sıradan oyuncuları alarak her yıl hayal kurup sonunda ah vahlarla seneyi kapatıyoruz, kimse bana 2000 yılını örnek göstermesin keza 2000 bin yılı zzaten beni doğruluyor sizi yerin dibine sokuyor....

sakin sakin

Helton = Leo Franco

Fucile < Sabri

Bruno Alves > Gökhan Zan

Rolando < Servet Çetin

Pereira > Hakan Balta

Fernando = Mehmet Topal

Belluschi = Elano

Hulk > Keita

Rodriguez = Arda

Falcao = Baros

kel alaka , o saydığın kadroyu satışa cıkar bakalım ne değer edecek ,bizim kadroda kimleri 10 milyon euronun üstünde satabileceksiniz, kandırmayın kendinizi...

Oyuncu satmakla ne alakası var benim dediklerimin? Porto'nun oyuncu satıp satmamasından bahsetmedim hiç. Adamlar sisteme uygun adamları yerleştiriyor ve bu şekilde başarılı oluyorlar. Porto zaten oyuncu satmadan da ekonomik olarak bizden güçlüdür. Yıldız getirmiyorlar takıma, sadece sisteme uygunluk şartıyla transfer yapıyorlar. Adamların başarılarının anahtarı budur. Bu kadar futbolcuyu da bu başarıları sayesinde satıyorlar.

Ne kadar sisteme uygun olsada oyuncuların arasında uyumda önemlidir.Bir kişi 2-3 yıl oynadığı adamla farklı oynar 1 ay oynadığı adamla farklı.Porto gibi takımı devamlı değiştirmek yerine ManU gibi olmalıyız.Yani mesela Lucho varken Belluschi alınmalı.1-2 yıl rotasyonda ve kupa maçlarında oynatılmalı.Sonra Lucho satılırsa satılmalı.Ama Belluschi takıma uyumu hemen sağlamalı.Sonrada genç bir orta saha alınmalı.Vede bir iki yıl sonra Belluschi satılıp o gelmeli.anlatmak istediğim bu.(Tabi as oyuncular satılmazsa rotasyonda kullanılabilir Scholes gibi)Böyle daha büyük başarılar elde edebiliriz.

Ne kadar sisteme uygun olsada oyuncuların arasında uyumda önemlidir.Bir kişi 2-3 yıl oynadığı adamla farklı oynar 1 ay oynadığı adamla farklı.Porto gibi takımı devamlı değiştirmek yerine ManU gibi olmalıyız.Yani mesela Lucho varken Belluschi alınmalı.1-2 yıl rotasyonda ve kupa maçlarında oynatılmalı.Sonra Lucho satılırsa satılmalı.Ama Belluschi takıma uyumu hemen sağlamalı.Sonrada genç bir orta saha alınmalı.Vede bir iki yıl sonra Belluschi satılıp o gelmeli.anlatmak istediğim bu.(Tabi as oyuncular satılmazsa rotasyonda kullanılabilir Scholes gibi)Böyle daha büyük başarılar elde edebiliriz.

efendim bu dediğiniz zaten MANU,REAL FALAN olmuyor, bu dediğiniz LYONun sistemine cok yakın bir şey..

klüp olarak acilen 25-26 yaş üstü transferlerden vazgecip , scout vede altyapı işini ciddi ellerde ,profesyonel olarak yapmak zorundayız , gecn oyuncuyu 20 yaşında alsan 4-5 yıl yayarlanıp satsan hem klüp maddi olarak inanılmaz güce erişir hemde her daim istekli takımlar kurarız...

kel alaka , o saydığın kadroyu satışa cıkar bakalım ne değer edecek ,bizim kadroda kimleri 10 milyon euronun üstünde satabileceksiniz, kandırmayın kendinizi...

Tamam işte bizim sorunumuz bu. Kritik 2-3 transferi yapmıyoruz hiç bir zaman. Yapmayınca da, başarılı olamıyoruz. Porto başarılı oluyor ve bu sayede oyuncularının değeri de artıyor. Bir Raul Meireles gibi orta saha, Bir Bruno Alves gibi stoperimiz olsa şimdikinden çok daha başarılı olabileceğimizin garantisini verebilirim sana. Şu 2 transferi yapmamak için ne diye diretiyor yönetim, anlamış değilim.

Tamam işte bizim sorunumuz bu. Kritik 2-3 transferi yapmıyoruz hiç bir zaman. Yapmayınca da, başarılı olamıyoruz. Porto başarılı oluyor ve bu sayede oyuncularının değeri de artıyor. Bir Raul Meireles gibi orta saha, Bir Bruno Alves gibi stoperimiz olsa şimdikinden çok daha başarılı olabileceğimizin garantisini verebilirim sana. Şu 2 transferi yapmamak için ne diye diretiyor yönetim, anlamış değilim.

canaydın sonrası adnan polat gelince ben gercekten cok ümitli idim,halada ümitliyim o ayrı mesela ama başkanın ısrarla yaptığı şey eskiye özlem ,bu özlem yüzünden kalli geldi onca yaşına rağmen sonrada eskideki gibi yaşı kemale ermiş yıldız oyuncu sevdası ile takım doldu taştı ..

kalli fiyasko oldu ,başkan taktik değiştirdi..

lincoln,lineroth vsvs bir sürü fiyaskodan sonra umarım başkan buradada taktik değiştirir vede artık son demlerinde yürüyen futbolcu sevdasından kurtuluruz..

türkiyede iki yıldır en akıllı vede ne efektif trasferi Kayseri yapıyor...

abdullah durak‚eren güngör‚furkan‚serdar kesimal‚semih aydilek‚ömer şişmanoğlu‚kaleci gökhan demirci (hepsi ya bizim yada alman genc milli takımlarında oynuyorlar) vede bunların yanına makulala ‚troisi.

kayseri bu oyuncularla cok üst seviyeye gelecek,makulala tarzı bir kac transferle hem türkiye şampiyonu olabilirler hemde ellerinde gencleri fahiş fiyattan pazarlayıp köşeyi dönebilirler...

canaydın sonrası adnan polat gelince ben gercekten cok ümitli idim,halada ümitliyim o ayrı mesela ama başkanın ısrarla yaptığı şey eskiye özlem ,bu özlem yüzünden kalli geldi onca yaşına rağmen sonrada eskideki gibi yaşı kemale ermiş yıldız oyuncu sevdası ile takım doldu taştı ..

lincoln,lineroth vsvs bir sürü fiyaskodan sonra umarım başkan buradada taktik değiştirir vede artık son demlerinde yürüyen futbolcu sevdasından kurtuluruz..

Niye hep kötü örnekleri sayıyorsun?Bunların yanında Leo'dan(bana göre),Elano'dan,Keita'dan,Baros'tan,Kewell'dan çok iyi verim alıyoruz.Ayrıca Lincoln ve Linderoth Özhan Canaydın döneminde alınıp saydığım isimlere göre çok daha küçük kulüplerden transfer edilmiştir.

Canaydın döneminden sonra Adnan Polatın Transfer politikasını beğenmemek nasıl bir şey Allah aşkına?

Seni bilmem ama ben Tamas - Bratu - Carusca - Petre gibi adamlardan bıkmıştım. Yapılması gerekeni yaptı Adnan Polat. Bundan sonra yapılması gereken gelecek vaad eden adamları bulup getirmek olabilir ama bu güne kadar yapılan transferler yapılması gereken transferlerdi.

dünya futbolunda tsl in konumu itibariyle futbolcu alım-satımından para kazanmak öncelikli hedef olamaz,bunu tsl in küçük takımları yapabilir ancak o da ucuz ve isabetli transferleri 3 büyüklere kakalayarak...tuncay 25 yaşında bonservisi elinde,FB kaptanı,çok iyi profesyonel,tsl in en efektif oyuncusu iken avrupa avrupa diye ortalıkta gezdi de anca birmingham talip oldu,middlesbrough a gidebildi.arda mesela tuncay kadar istikrarlı diyebilirmisiniz,bu formuyla 2 yıl içinde gitti gitti,25+ dan sonra o da bedava gider anca...tabi arada ribery gibi balıklar yakalanırsa harika olur,yalnız o bile tsl de kalsa 30-40 m edermiydi sanıyorsunuz?milli takıma zor girerdi tsl performansıyla da en fazla 10-12 ye satar para kazandık diye takla atardık!

Niye hep kötü örnekleri sayıyorsun?Bunların yanında Leo'dan(bana göre),Elano'dan,Keita'dan,Baros'tan,Kewell'dan çok iyi verim alıyoruz.Ayrıca Lincoln ve Linderoth Özhan Canaydın döneminde alınıp saydığım isimlere göre çok daha küçük kulüplerden transfer edilmiştir.

elano,keita,baros iyi transferler olabilir ama maliyet -verim ilişkisine bakınca cokda başarılı transfer politikası diyemeyiz, keita mesela : 9,5 milyon euro bonservis... kusura bakmayın ama ben bu paraya 28 yaşındaki keita yerine cok daha gencinin vede iyisinin bulunabileceğine inanıyorum..

elano: tek başına yetenekli ama 7 milyon euroya sağ kanatta durağan oynayan bir oyuncu alındı ama ben 7 milyon euroya bir orta saha dinamosunun bulunabileceğine vede ihtiyacımızın o yönde olacağına inanıyorum ...

lütfen leo franco ,meira falan demeyelim bunlar fiyaskodur,nondayıda yanlarına ekleyebiliriz ara ara iyi oyununa rağmen... (lincoln-linderoth adnan segin-adnan polat transferidir ,canaydın başkan olsada o dönemde)

ama yinede canaydın dönemine bakınca inanılmaz ileride olduğumuzu düşünüyorum ,en azından kücülerek borc ödeme yerine ,büyüyerek sorunları aşma yoluna girdik, öyle yada böyle bazı mevkilerde iyi oyunculara sahibiz vede dediniz gibi 2-3 omurga olabilecek transferle takım rayına girebilir,ama bu dönen paralarla her yıl zarar edilerek bu devran dönmez dostlar bunu bilelim vede buna göre politikalar oluşturalım yoksa 10 yıl sonra borc 3e katlar ,biz hala aynı yerde oluruz...

Canaydın döneminden sonra Adnan Polatın Transfer politikasını beğenmemek nasıl bir şey Allah aşkına?

Seni bilmem ama ben Tamas - Bratu - Carusca - Petre gibi adamlardan bıkmıştım. Yapılması gerekeni yaptı Adnan Polat. Bundan sonra yapılması gereken gelecek vaad eden adamları bulup getirmek olabilir ama bu güne kadar yapılan transferler yapılması gereken transferlerdi.

canaydın-polat karşılaştırması yapmadım..

adnan polatı desteklerim her daim...

ben kendimce olması gerektiğini söylüyorum...

Geri
Üst Alt