Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Dániel Tözsér bayagı topcu oldu, Terim'in bratu petre pinto tamas gibi kesifleri içinde en istikrarlısı cıktı.

Yerli Oyuncu olarak Zafer Yelen olabilir bir senede onu deneriz. bu sezon trabzonda hiç oynamadı heralde trabzondan ayrılacak takas yoluyla halledilebilir. Ali Turan için oynadığımız kumarı bu oyuncu içinde düşünebiliriz sonuçta bir sene hiç oynamamış oyuncu almış olacağız ayrıca yine trabzon dan Ferhat Öztorun u geri alabiliriz.

Barış+Sarp+(en fazla)500bin euro(anlaşmaya bağlı vermeyedebiliriz)=Zafer Yelen+Ferhat Öztorun

Caner'e 3.5 M € vereceğimize Aydın Karabulut için 1 M € verelim, Aydın'ı alalım. Daha iyi bir oyuncu bence.

Artık seneye şampiyon olacak transferler olsun.Çünkü biz ne zaman uzay takımı kurduk desek futbolcular o kadar ruhsuzlaşıyor.Demek ki kadro yetersiz olacak ki şampiyon olasın,avrupa kupası mı kimin umrunda Uefa Kupası pehh.

Veyahut öyle bir takım kuracaksın ki Tsl'nin gelmiş geçmiş en iyi takımı olacak.

Gelenler

Hamit Altıntop(Bayern)

Nuri Şahin(Dortmund)

Michael Ballack(Chelsea)

M.Diarra(Real Madrid)

Rafael Marquez(Barcelona)

GİDENLER

Jo

Ayhan

Servet

Barış

Topal

Sarp

Aydın

Leo FRANCO

----------------------------------UFUK-----------------------------------

--SABRİ---------------NEİLL(c)----------------MARQUEZ----------HAKAN---------

------------------------------M.DİARRA---------------------------------------

----------------------NURİ-----------------HAMİT(BALLACK)-------------------

--KEİTA-------------------------------------------------------GİOVANİ--------

------------------------------BAROS-------------------------------------------

Adnan Polat:''Başarı öyle ha deyince gelmiyor.UEFA Kupası'nı alan ekip 8 sene yanyana oynamış; tamamen oturmuş bir ekipti.''

Demiş.Çok da güzel demiş.Başarılı olmak istiyorsak bu iş sadece yabancı transferinde bitmemeli.Kaliteli yerlilerinde bulunması şart yani.Hem yabancı transferinde öyle ince eleyip sık dokumaya da gerek yok yani.Düşünsenize --Hayri epey araştırmıştı.-- Lucas Neill Everton'a Yobo ve Jagielka'nın sakatlıklarına --ihtimaline-- karşı alınmış;hepi topu sayılı maçlara çıkmış;üstelik 32 yaşına gelmiş bir oyuncu.Ama bizde sanki arayıp da bulamadığımız kan gibi oynuyor.Sanki 40 yıllık Galatasaraylı yakıştırması yapılıyor.Artık yabancı transferi yapılırken Sükse yapan değil; işini yapan yabancı almak şart.Misal EPL'nin vasat takımlarında; bizde banko oynayabilecek öyle oyuncular var ki.Oralara yönelmeliyiz.Hem profesyonelce yaşıyorlar;hemde işlerini layıkıyla yerine getiriyorlar.

Yerlilere gelince;gönül istiyor ki Hamit, Nuri, İnler vs. gelsin.Ancak bu oyuncuların bonservislerinden ziyade en nihayetinde dünyanın en iyi liglerinde oynuyorlar.Alacakları para da büyük sorun çıkarıyor.Onun yerine Türkiye'de de yetişen belki Hamit'ten; Nuri'den çok daha iyi oyuncular var. Üstelik onların aldığı paranın çok daha altında;cüzi miktarlara işlerini en iyi şekilde yapacak oyuncular mutlaka var.ama çok çok bencil davranıyoruz; istiyoruz ki oyuncular bedavaya gelsinler.Sezer Öztürk'ü; Gökhan Gönül'ü nasıl kaçırdık hatırlayın.

Takımımızda o kadar çok işe yaramayan oyuncu var ki.Bu oyuncular takasta kullanmak isteyebileceğimiz oyuncuların kulüplerinde banko oynarlar;ancak bizde oynayacak yetenekte değiller.Muhakkak yerli transferi yaparken eldeki oyuncuları kullanarak hem kadroyu daha da yenilemiş hem de oyuncuların maddi kulfetlerinden kurtulmuş oluruz.Sonuç olarak şunu demek istiyorum:Kaliteli Yerli transferi şart.Dünkü maçta bunu bir kere daha gördük.

Değerlendirilmesini çok istediğim KALİTELİ; İŞİNİ YAPAN YABANCILAR:

Defans:

Andy Wİlkinson:Stoke City'de Oynuyor.Portsmouth ile yapılan maçı izlemiştim.Çok muazzam derecede topu kullanıyor.Andreas Granqvist gibi ileri çıkıpta gole gidebiliyor.Hoş birde EPL'de yani.

Paul Scharner:Bu oyuncuyu yazmamdaki neden ;değerli insan Hayri'nin yaptığı yorumlardır.Yoksa izlemedim yani.

Nadir Belhadj:Portmouth krizde.En iyi oyuncularından birisi Belhadj.Alınması muhtemel.

Orta Saha:

Clint Dempsey:Juve ile yapılan maçı izleyen vardır.Çok güzel şutları var ve iyi top saklıyor.Çok istiyorum bu adamı.

Tim Cahill:Müzmin Sakat denildiğini gördüm bu forumda ama.Sağlıklı bir Cahill'in neler Yapabileceğini herkes bilir.

Scott Parker:Muazzam katkı sağlar.Büyük dinamizm getirir.Bilen biliyor zaten.

Jack Collison:Adına zaten konular açılmış zat-ı muhterem.bilmiyorum bu mantıklı mı ama;herkes bilir nasıl bir oyuncu olduğunu.

Değerlendirilmesini çok istediğim KALİTELİ YERLİLER:

Defans:

Barış Başdaş:Stoper ve yetenekli bir isim.Adı bizle birkaç kez anıldı ancak henüz birşey yok.

Aykut Demir:Joker gibi.Defansta birçok mevkiide oynar.

Çağlar Birinci:Bedava yahu kaçarsa daha ne diye yaşıyoruz.

Serdar Kesimal:Çok iyi bir yedek olur.18 için biçilmiş kaftan.

Ön Libero:

Murat Ceylan:Boşa çıkıyor.Kaçırılırsa çok yazık olur.Mevkiisinde Türkiye'de ender rastlanan oyunculardan.

Orta Saha:

Yekta Kurtuluş:Aslında hiç istemezdim bu oyuncuyu.Ancak; ''Fikirler değiştiği vakit fikirdir.'' sözünü çok benimsedim.Sonraları fikrim değişti.Hem boşa çıkıyor.

Yiğit Gökoğlan:Çok genç ancak bir o kadar da Süper Lig tecrübesi var.Yedekte durması çok iyi olur.En azından Ayhan ;Sarp gibi bizi kahretmeyecektir.

Sezer Öztürk:Çok çok üzülmüştüm kaçırdığımız vakit.Hele ki Bizimle oynadığı maçı izleyince üzüntüm kat be kat artmıştı.Ortasahaya büyük dinamizm getirecek yetenekte.

Furkan Özçal:Kayseri ile aramız iyi değil ancak izleyen muhakkak bilir nasıl olduğunu.

Aydın Karabulut:Sol kanadı komple kullanıyor.Çok yetenekli.Tüpçünün kaçırdığı bir başka oyuncu.

Volkan Şen: Dünkü maçta Sağ kanattaki işlevselliğini gördük.Hoş Keita'yı kesemez lakin Keita'nın da Afrika kupasıydı; yorgunluktu; sakatlıktı vs. gibi durumlarda yerini doldurur.

Burak Yılmaz:Bence çok yetenekli.Sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş değerini bilemedi.Hücum ve ortasahaya dinamizm getirir.

Forvet:

Sercan: Dünkü maçta gördük .Henüz 19 yaşında, son vuruşlarda çok çok beceriksiz.Ancak hızı büyük ölçüde kapatıyor diyebiliriz.Kendini geliştirecektir.En çok buna üzülürüm kaçırırsak.

Şahincan Aygüneş:Sercan gibi çok büyük bir patlama yapmasını bekliyorum.İzleyen bilir.Kaleciyle karşı karşıya kalıpta kaçırdığı bir pozisyon görmedim.Aslında Sercan ve Şahin birbnirini tamamlıyorlar.Sercan inanılmaz hızlı; Şahin ise çok soğukkanlı ve tam bir bitiriş ustası.

Mustafa Pektemek:Klasik Türk forveti.İyi bir yedek olacaktır.

İskender Alın:Aslında mevkiisi forvet mi yoksa orta saha mı bilmiyorum ama;bildiğim birşey varsa o da hücum hattına kazandırdığı zenginliktir.

Ali Güzeldal:Görmek isteyeceğim yetenekli bir oyuncu.

Bence çok çok iyi oyuncular.Mutlaka değerlendirilmesi gereken oyuncular.

# Umut Bulut

Ankaragücündeykende çok beğenirdim Umutu..

ben sadece profesyonelce parası alıp işini yapan futbolcuyu sevmem..oynadıgı takımı hissedecek herşeyini verecek koşacak mücadele edecek futbolcuyu her zaman görmek isterim takımımda.

Şunu da belirteyim ben trabzonda öğrenciyim.bir çok ts maçına gittim burda.çıplak gözlede izleyince daha iii anladım umutun kalitesini.yaptıgı koşular muazzam.

tamam saç baş yoldurur ama ben yinede takımımda görmek isterim...

siz???

Cevap: # Umut Bulut

Kesinlikle cok iyi bir forvet, isterim alinmasini.

Bize Baros yeter ! Baros´da Defansi yipratan bir Futbolcu ve son vuruslari Umut´dan 236Kat daha iyi !

yedek için iyi forvet ama trabzon çok para ister.

Umutla dalga geçenler vardı o kaçırdıklarını da atsa Zaten Türkiye'de işi olmaz

Bana göre çok iyi oyuncu

kazmanın teki saç baş yoldurtur bize 2.guiza vakası bizde yaşanır

son vuruş hariç herşey mevcut. Asıl Trabzon bu adamın yanına, son vuruş becerisi olan bir adam monte etmeyi başarırsa, çok iyi bir forvet hattına sahip olurlar.

ama Trabzon dan bir adam alınacaksa öncelikle Selçuk İnan derim. Umut Bulut bize çok gerekli değil.

Bize Baros yeter ! Baros´da Defansi yipratan bir Futbolcu ve son vuruslari Umut´dan 236Kat daha iyi !
iz

ben umutla barosu karşılaştırmak için yazmadım ki...

tabiki alınırsa yedek frvet olarak kullanılması için...barosu kesecek adam değil umut.ama bakın barostan başka forvetimiz var mı???

yabancı hakkını da yedek bir forvetten yana kullanmak ne kadar mantıkl olur??

ve hatta yedek olarak takıma gelip bunu sindirebilecek kim var???

bunun için Türk olmalı ve bence buda umut olmalıdır...

iz

ben umutla barosu karşılaştırmak için yazmadım ki...

tabiki alınırsa yedek frvet olarak kullanılması için...barosu kesecek adam değil umut.ama bakın barostan başka forvetimiz var mı???

yabancı hakkını da yedek bir forvetten yana kullanmak ne kadar mantıkl olur??

ve hatta yedek olarak takıma gelip bunu sindirebilecek kim var???

bunun için Türk olmalı ve bence buda umut olmalıdır...

Umut Bulut yeni kontrat yaptı Trabzon ile, en azından önümüzdeki sene için Trabzon da kalır. O yüzden alternatif olarak Umut u düşünmek, biraz hayali olur.

Bence biz alternatif forvet olarak Mustafa Pektemek ile anlaştık, sezon bitince açıklanır gibime geliyor.

Gelmesini istemediğim iki oyuncudan biri. Burak Yılmaz ve Umut Bulut.

Geri
Üst Alt