Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Arsenal'ın kadrosu çok geniş olabilir ancak Song'un alternatifi yok o takımda. Hatta sadece Song'un alternatifi yok. Arsenal'da alternatifsiz olması onu oldukça rahatlattı ve bu sayede 2 yıldır müthiş aşamalar kaydetti. Arsenal onu bırakırsa, daha iyisini alamaz. Zaten dünyada Song'dan iyi 6-7 tane adam vardır bana kalırsa. Song gibi çok iyi bir takım oyuncusunu da bırakmaz Wenger. Diaby'i ise bırakması sürpriz olmaz. Zaten ilk 11 oyuncusu değil adam.

@ S. Serhat Türkel

Blaise Matuidi Arsenale gidecek deniyor hic izledin mi gorusun nedir??

Tamamen kendi araştırmamdır; (Ç)alıntı değildir.

Futbol endüstrisinde oyuncular ya çok gelişmiş ülkelerde yetişiyor; ya da hiç gelişmemiş ülkelerde yetişiyor.En azından benim düşünce tarzım bu şekilde.Gelişmiş ülkelerden kasıt zaten şu anda dünyanın en iyi liglerinin oynandığı ülkeler.Gelişmemiş derken de Nigerya;Gana;Kamerun;Fas;Tunus;Bosna;Sırbistan;Hırvatistan... gibi ülkelerden bahsediyorum.

Adel Taarabt da bu yetenekli oyuncular furyasına katılanlardan yalnızca birisi.24.05.1989 doğumlu bu genç FAS asıllı yıldız(adayı); altyapısını Fransa takımlarından Lens'te aldı.Ancak A takıma yükseldiği yıl sadece bir maçta forma giydi.Ama bu durum kesinlikle yeteneklerinin üstüne bir gölge olmadı.Üstelik A takıma yükseldiği sene; sadece 17 yaşındaydı.Ayrıca kendisi de tam bir Zizou hayranı.Ve bazı otoritelerce yeni Zidane olarak adı lanse edildi.

Adel o sene sonunda Manchester; Arsenal(Doğal olarak); Liverpool gibi takımların göz hapsindeydi.Ancak ne var ki beklenilen lige transfer olmakla beraber beklenilen takıma transfer olmadı.Tottenham onu 2007 senesinin Ocak ayında kiralayıp sonraki sezonda yaklaşık 3.6 milyon Paund'a transfer etti.Lakin Tottenham'da forma şansı bulamadı ve QPR takımına kiralandı.Ertesi sezon yine Tottenham kulübünün yolunu tuttu.Ama dünyanın en iyi liginde bu yaşta forma giymek her babayiğidin harcı değil.Yine de İngiliz The Sun gazetesi tarafından EPL'nin en yetenekli 20 genci arasında gösterilmeyi başardı.

Kiralık olarak gittiği QPR takımında 41 maç çıkarıp bu maçlara 7 gol ve 11 asist sığdırmayı başardı.Henüz EPL için hazır bir eleman değil;ancak TSL; Lique 1; Eredivisie gibi orta sınıf liglerde çok iyi performans sergileyecektir.

Adel komple bir sol kanat oyuncusu.Oynamak istediğimiz 4-3-3 sisteminin belki tam adamı değil ama Keita nasıl sağ kanatta istenilen performansı gösteriyorsa Adel de ona yakın bir performans gösterecektir.İzlediğim kadarıyla kendisi, tam bir 4-4-2 yuncusu.Ama bir sorun çıkarmayacaktır.Sol ayağını raket gibi kullanıyor derler ya aynen o misal.Çok kıvrak,çok seri bir oyuncu.Forumda bahsini çok yaptığımız Gabriel Obertan'ın sol kanattaki hali işte..Belki ilk senesinde beklenen katkıyı yapamayabilir; lakin 1 sene sonra bu ligin tozunu attıracaktır.Giovanni alınmayacak; -Belki- Arda satılacak; Miroslav Stoch'tan çok söz ediliyor ama alınıp alınmayacağı bilinmiyor.Çok kanat oyuncumuz var gibi görünüyor ama aslında o kadar değil.Adel'in alınması gelecek adına da çok faydalı olacaktır.Tottenham aldı ama faydalanamayacaklar belli ki.Satmayı düşünebilirler.Sanırım 3-3,5 milyonluk gibi bir rakam kafi gelecektir.Ayrıca kiralık formülü de düşünülebilir.Her ne şekilde olursa olsun; Adel kesinlikle beklenen katkıyı yapacaktır.

Bilmeyen arkadaşlar için kısa bir videosunu buldum;

YouTube - Taarabt VS Cameroun

Gyan Asamoah Ganalı oyuncuyu tavsiye ediyorum 24 yaşında ki forvet süratiyle Baros a yardımcı olabilir

Ayrıca şaşırtıcı özelliği ''3'' numaralı formayı giymekden hoşlanıyor :D

Asamoah_Gyan_03.jpg

mustafa,barış,ayhan ı gönder 3,topal gitti 4,elano giderse 5,emre çolak ın daha fazla oynayacağını hesaba katarsak 5 yeter,tabi 2 si çok çok kaliteli olmalı:o

On libero: Grella yedegi Musa

Orta saha: Elano yedegi Aydin

Orta saha: Scharner yedegi Baris

6 adam alacak halimiz de paramiz da yok. Grella yerine daha ucuzu varsa o alinir. Bir de Avusturyadaki cocuklar alinir cok pahali degillerse.

Servet 6 Milyon€, Elano 8 Milyon€, Barış 1.5 Milyon€, Mustafa Sarp 2 Milyon€ burayı 18 Milyon€ sayarsak, 5 Milyon Mehmet Topal'dan geldi eder 23 Milyon€.

Bu parayı mantıklı kullanıp orta sahaya şöyle 5 tane adam gibi adam alsak, yıldız olmasına da gerek yok, ama 1 tane yıldız oyuncuda alınabilir. Özellikle savaşçı, 90 dakika hiç yorulmadan orta saha da top trafiğini düzenleyecek adamlar araştırıp bulamaz mı bu yönetim?

Aslında ilk önce benim dediğim şekilde oyuncular, o paraya satılacak daha sonra da böyle olacak. Uzun iş, olmaz.

Gyan Asamoah Ganalı oyuncuyu tavsiye ediyorum 24 yaşında ki forvet süratiyle Baros a yardımcı olabilir

Ayrıca şaşırtıcı özelliği ''3'' numaralı formayı giymekden hoşlanıyor :D

Asamoah_Gyan_03.jpg

Bu adam süper ama rennes briandı lyona verdi sow lille gitti

Kaldı Bangura ve Asamoah

Yani biraz zor olabilir yoksa bende çok isterim

Yasin Pehlivan

Yiğit İncedemir

Veli Kavlak

Emre Çolak

Musa Çağıran

(Transfer)

(Transfer)

Gelecek sezon orta sahamız böyle olmalı.

Elano'nun satışından gelecek paranın üstüne biraz konulup bir defansif, bir ofansif orta saha alınmalı.

Ne ön liberoya (Grella) ne de sol kanada (Stoch) yabancı kullanmaya gerek var.

+ 2 için maliyeti yüksek olmayan bir forvet ve bir sol kanat (Kewell'ın gitmesi durumunda) düşünülebilir.

Yasin Pehlivan

Yiğit İncedemir

Veli Kavlak

Emre Çolak

Musa Çağıran

(Transfer)

(Transfer)

Gelecek sezon orta sahamız böyle olmalı.

Elano'nun satışından gelecek paranın üstüne biraz konulup bir defansif, bir ofansif orta saha alınmalı.

Ne ön liberoya (Grella) ne de sol kanada (Stoch) yabancı kullanmaya gerek var.

+ 2 için maliyeti yüksek olmayan bir forvet ve bir sol kanat (Kewell'ın gitmesi durumunda) düşünülebilir.

Orta saha böyle olursa çift yönlü defansif orta saha rotasyonunda sıkıntı yaşarız.

Orta saha böyle olursa çift yönlü defansif orta saha rotasyonunda sıkıntı yaşarız.

Önce iskelet kadroyu halledelim de rotasyonu kalsın. Ne kadar kendisinden beklentim hiç olmasa da kadroda olacak olması dolayısıyla Musa'yı düşündüm orasının yedeği için. Gönül isterdi ki oraya Musa'nın yerine Selçuk İnan'ı, Yiğit'in yerine de Ceyhun'u koyabileyim ama biraz gerçekçi olmak lazım. Ayrıca Ayhan da yollanmazsa bu rotasyonda yer alır.

Yasin

Transfer - Transfer

Yiğit

Emre/Veli - Musa​

Önce iskelet kadroyu halledelim de rotasyonu kalsın. Ne kadar kendisinden beklentim hiç olmasa da kadroda olacak olması dolayısıyla Musa'yı düşündüm orasının yedeği için. Gönül isterdi ki oraya Musa'nın yerine Selçuk İnan'ı, Yiğit'in yerine de Ceyhun'u koyabileyim ama biraz gerçekçi olmak lazım. Ayrıca Ayhan da yollanmazsa bu rotasyonda yer alır.

Yasin

Transfer - Transfer

Yiğit

Emre/Veli - Musa​

Musa'yı hiç izlemedima ama izleyenler statik bir adam olduğunu daha çok alan savunması yaptığını söylüyor.Bu yüzden ön liberoya daha yatkın olduğunu düşünüyorum.

Musa'yı hiç izlemedima ama izleyenler statik bir adam olduğunu daha çok alan savunması yaptığını söylüyor.Bu yüzden ön liberoya daha yatkın olduğunu düşünüyorum.

O zaman Yiğit yerine defansif bir orta saha alınır, Murat gibi mesela. Ya da Ayhan takımda kalır.

Geri
Üst Alt