Transfer Önerileri (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Önerileri

Ac o zaman Mondragon'un PSV ve Bordeaux'tan yedigi golleri izle veya Taffarelin Juve'dendi galiba yedigi golleri. Guerrero topu müthis kesip falso verdirdi orda. Hade De Sanctisin onu yememesi gerekirdi diyelim. Koca bir sezon önünde aynı tandemle 2 maccık üst üste cıkamayan bir kaleciden bahsediyoruz. Sana o oyuncuların ne oldugunu say dedim sayamadın. Sende biliyosun o sartlarda hic bir kalecinin, dahası hic bir takımın basarılı olamayacagını. De Sanctis ona ragmen tur ümidini Ali Sami Yen'e tasısıdı. Hamburg deplasmanındaki one man team kurtarıslarını unutma. Benfica maclarını falan saymıyorum bile.

Mondragon'un iyi bir kaleci oldugunu iddia etmedim ki, ama De Sanctis'ten iyidir o kesin. O oyuncularin ne oldugunu saydim da soyle saydim, yedigi gollerin defansla falan alakasi yok adamin bildigin hatali goller yiyor. Bordeaux macinda hiyar gibi cikip topu dusurmesi, dedigim yatmalar falan, kotu kaleciydi. Bir Benfica maci iyiydi onda da David Suazo'nun bir topunu cikarmisti zaten.

Baros ayda yılda 1, Umut her fırsatta. Umut Bulut'un olayı kadar, daha fazlası değil. (Yerli oyuncu eziktir edebiyatı değil olay, onu belirtelim peşinen)

Umut icin kimse top class striker demiyo ki zaten. Ama Umut mevcut özellikleri ile Galatasaray'da da, her takımdada is yapar. Sadece bunu kabul etmek gerekir.

Mondragon'un iyi bir kaleci oldugunu iddia etmedim ki, ama De Sanctis'ten iyidir o kesin. O oyuncularin ne oldugunu saydim da soyle saydim, yedigi gollerin defansla falan alakasi yok adamin bildigin hatali goller yiyor. Bordeaux macinda hiyar gibi cikip topu dusurmesi, dedigim yatmalar falan, kotu kaleciydi. Bir Benfica maci iyiydi onda da David Suazo'nun bir topunu cikarmisti zaten.

Kaleci konusunda anlasamayız senle Hayri.

Tamam o zaman. :)

Dikkat edilirse zaten adamın hiç bir şekilde şut şansı yok. Açısı sıfır. Ufuk'un yapacağı iş kaleyi ortalamak. Zaten göbekte 3 oyuncu var, içerideki oyuncunun açısı dar. Biraz öne çıkıp, kaleyi ortalasa (hafif sağa gitse) gol çıkmazdı o pozisyondan.

Bunlar ilk göze çarpanlar. Şu son Beşiktaş maçında yaptıkları ortada zaten. Holosko'nun direkten dönen topu, sayılan & sayılmayan Nobre golleri vs. Hep bir izleyiş içinde Ufuk. Kaldı ki Ufuk'un yaptığı acemiliklerin en yakın tanığı Neill'dır herhalde. Zilyon kez bağırdı sezon başında Neill yaptığı hataların ardından.. Sonrasında birileri araya girmiş olacak ki artık dönüp bakmıyor bile.

Diğerlerine bir şey diyemem ama bir kaleciye öğretilen en önemli şey topu takip etmektir. Eğer top rakip oyuncuda ise ve oyuncu ceza sahasına yakınsa kaleci topun olduğu bölgeye doğru yatay biçimde hareketlenebilir, teke tek kaldığında bu hareket alanını dikey olarak uzatabilir. Bunca zamandır bir futbol izleyicisi olarak, bunu bilirim, çok da dikkat ediyorum.

Diğerlerine gelirsek; tamam hata yapıyordur, zaten yapmıyor demedim, ironi de yapmadım. Ama her ne olursa olsun sezon sonuna kadar kalması taraftarıyım, seneye tabi ki kaleci transferi yapılması için öneride bulunacağım. Şimdilik olmaz; bir çok mevki de açığımız var, revizyon için öncelikle önemli bölgelerden başlayalım, Ufuk bizi hiç olmasa sezon sonuna kadar idare edebilir. :)

Diğerlerine bir şey diyemem ama bir kaleciye öğretilen en önemli şey topu takip etmektir. Eğer top rakip oyuncuda ise ve oyuncu ceza sahasına yakınsa kaleci topun olduğu bölgeye doğru yatay biçimde hareketlenebilir, teke tek kaldığında bu hareket alanını dikey olarak uzatabilir. Bunca zamandır bir futbol izleyicisi olarak, bunu bilirim, çok da dikkat ediyorum.

Diğerlerine gelirsek; tamam hata yapıyordur, zaten yapmıyor demedim, ironi de yapmadım. Ama her ne olursa olsun sezon sonuna kadar kalması taraftarıyım, seneye tabi ki kaleci transferi yapılması için öneride bulunacağım. Şimdilik olmaz; bir çok mevki de açığımız var, revizyon için öncelikle önemli bölgelerden başlayalım, Ufuk bizi hiç olmasa sezon sonuna kadar idare edebilir. :)

Topu takip ederken, bir yandan da pek tabi bölgesini değiştirebilir. Futbolda sadece altyapıda aldığın eğitim değil; biraz içgüdü, birazda mantığınla hareket etmen gerekiyor. Yoksa kesinlikle bir futbolcu bireysel kararlar almadıkça kendisi olamaz..

Gidip-gitmeme olayına bende katılıyorum. Zaten bitmiş bir sezon, esktra bir külfete gerek yok. En kötü alt takımda bir kaleci oyanatılıp, pişirilir 1 sezon. Duruma göre transfere gidilir.

Her takımdan kastım yerli takımlar.

Her takımda bir Selçuk, bir Colman olursa olabilir. Umut'un sivrilmesindeki temel pay Trabzonspor orta sahasının yaratıcılığıdır. (Şenol Güneş'i unutmamak lazım tabi) Çok değil, 1 sezon önce yerden yere vurulan bir adamdı. (Gerçi kendi taraftarları hala aynı)

Nesi yetersiz aceba?

En basitinden beceri noksanı olan bir oyuncu. Aklıyla değil, tamamiyle doğaçlama oynuyor. Oyun zekası (varsa da) saha içinde çalışmıyor bu adamın. ''Araya pas atayım, arkaya koşu yapıp defansı şaşırtayım'' yok.Az önce paylaştığım videoda olduğu gibi. Havaya zıplarken ''kalecinin sağı boş, şuraya atsam mı?'' yok. Kafa vurayımda çarpar da girer nasıl olsa havası var.

Dakik bir oyuncu değil veya. Ne zaman nerede olacağından habersiz.

Sonuç olarak senin haybeye sağa sola koşuyor diye eleştirdiğin Giovani'den farksız yani. Hücum presi, rakibi bozma, mücadele etme vs. Hepsi aynı yola çıkıyor.

Giovani'yi araya sokusturmani ve o karsilstirmayi anlamadim. Teknigi cok iyi degil, son vuruslari idare eder, ama mucadelesi, pozisyona girmesi, kosular yapip takim arkadaslarina alan yaratmasi falan hepsi ust duzey. Baros'un teknigi dusuk ama fizigini daha iyi koyan, daha cok pozisyonda etkili olan versiyonu.

Koydugun video da alakasiz. YouTube - Pantera - Strength Beyond Strength al bu acidan izle, kosusu, yukselisi, dengesi falan hepsi 10 numara. O hizla kosup topu istedigin yere gondermek zordur.

Giovani'yi araya sokusturmani ve o karsilstirmayi anlamadim. Teknigi cok iyi degil, son vuruslari idare eder, ama mucadelesi, pozisyona girmesi, kosular yapip takim arkadaslarina alan yaratmasi falan hepsi ust duzey. Baros'un teknigi dusuk ama fizigini daha iyi koyan, daha cok pozisyonda etkili olan versiyonu.

Koydugun video da alakasiz. YouTube - Pantera - Strength Beyond Strength al bu acidan izle, kosusu, yukselisi, dengesi falan hepsi 10 numara. O hizla kosup topu istedigin yere gondermek zordur.

Anlaşılmayacak bir şey yok. Senin mantığına göre Umut'da ''haybeye sağa sola koşuyor''. Mücadele etmek, hücum presi yapmak, aynı yola çıkmış oluyor o mantıkla.

Mücadelesine eyvAllah ama Umut'un arkadaşlarına alan yaratma gibi bir olayı yok. Kaldı ki zaten Trabzonspor'un denediği bir iş değil bu.

Kafa vuruşu olayı dediğim gibi planlanmış bir olay. Umut sadece oraya ''ya tutarsa'' diye gidiyor. Aldığı açı, koşu faso fiso.

Yahu Dünya Kupası'nda Uruguay(Şili de olabilir) ile güzel maçlar çıkaran bi reis vardı, Rios.Ne alemlerde, Catania ile anlaşmıştı DK'dan sonra ama sanırım oraya da gitmedi.Alternatif olarak, rotasyon elemanı olarak alınamaz mı ortaya?Yanılmıyorsam zaten o aralarda Galatasaray ile adı sıkça yanyanaydı.Banko değil ALTERNATİF olarak kadroya katılmalı diye düşünüyorum.Ekstradan, Taiwo'nun sözleşmesi bitiyor, sol bekte kahrolacağımıza bu adamı alabilme şansımız var mı yok mu bilmiyorum ama varsa sol bekte çok ciddi bir atılım gerçekleştirmiş oluruz ki buna herkes hemfikirdir.

Ben Paraguaydan Ortigoza yı çok beğenmiştim.Sanırım Arjantin liginde oynuyor.

Polemigide astı o olay. Aziz Yıldırım annesine küfür ettigi ve kendiside bunun altında ezilmedigi icin Fenerbahceden ayrıldı veya gönderildi.

Alakası yok. Serdar Fenerden çok fazla para istedi ve fenerden istediğinden çok daha azını kocaeli önerdi. Hatta daha sonra geri dönmek bile istedi. Ancak ilk başta yaptığı nedeniyle kabul edilmedi. Formasını kaptırma sebebi de sivas maçı olması lazım ciddi bir sakatlık geçirdi. Çok formsuz olan volkan anderletch maçında mükemmel oynadı. Kaleyi bir daha da bırakmadı . Zaten serdar volkanı kesecek bir kaleci değildi , volkanın dibe vurduğu bir dönemde kaleye geçti süper olmasa da iyi bir performans gösterdi(bu konuda minnettarız o ayrı) . Şu haliyle ufuktan daha iyi bir kaleci ancak aman aman bir fazlası yok. Bu kadar kaleci ararken cenki kaçırmayacaktınız çağları alacağınıza daha azına cenki alırdınız

Serdar ne zaman fenerde oynadı? iç hatırlamıyorum he.Ayrıca iyi kaleci ama Stekelenburg'u tek geçerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt