Bazı ekollerden yetişmiş teknik adamların ve özellikle Türk kulüplerinin en büyük handikapı kendini bişey zannetmesidir. Türkiye ligi Avrupa'da ilk 10-15'e bile giremeyecek seviyede bir ligdir. Ben dünkü maçı izlemedim biraz twitter biraz da istatistiki verilere baktım. Olay transfer falan değil. 1 Haziran'da da bütün transferleri indirmiş olsaydınız yine bi halta yaramazdı.
2000'den sonraki süreçte Avrupa futbolu ile, bakın finansal açıdan demiyorum, futbol düsturu açısından makas felaket açıldı. Herkesin hem kendi hem de rakibe bağlı planları var. Senin planın nerede? Çeyrek final oynarken de böyleydi gruptan çıkamazken de. Transferlerin avrupai olsa da oyun planların, taktiklerin hatta hakem üzerindeki etkilerin bile yerel lige endekslenmiş durumda. Dünkü maçı kazanabilirdin kaybedebilirdin ama anlaşılan o ki bizim bu seviyelere çıkmamız için nerden baksan bir 10-15 yıla ihtiyaç var. Kafaları değiştirmek çok zor. Erden Tİmur ne kadar Avrupa'da kupa kazanmak isteyen bir takım kuracağız dese de bu sadece transferle olacak iş değil. Okan'ı eleştirmek değil derdim. Ama ekip ve plan çok kötü. Liginde Samsun'u Rize'yi geri düşsen bile yenebilirsin çünkü mentaliten burasına göre ayarlanmış uzun yıllardır.