Transferin Acı Reçetesi

Deplasmandaki kopenhag macini alirsak 3.oluruzki hazir bir gs bu takimi elek yapar
Diger maclar formalite sakat vermeden cok gol yemeden tamamlamak lazim
Lig sampiyonlugu cok cok onemli

Hepsi hazır olsa da bu gruptan çıkamazdık.

Rakibin 10 kişi bizden 10 km fazla mesafe katetmesini bak koşmasını demiyorum hiç bir şeyle açıklayamazsını.

Hazır olunca da 112 koşmayız 115 koşarız.

Boktan ligi referans alıp şuna saplarız buna saplarız diyen zihniyet gözünü açmalı önce de boş söylemlerden kaçınmalı.

ne reçete mi

1695245228891.webp

Ben şunu kabul etmiyorum. “Takım hazır değil, transferler geç yapıldı”

Geçen seneki takımın kopenhag’ı evire çevire yenmesi lazım.

O takım neredeyse aynen duruyor. Koyarsın Rashica yerine Barış’ı oyna geçen yıl ki oyununu. Temmuz’da sezonu açtı bu takım bugün Eylül sonu. Ziyech’i çık bu takım en az 3 aydır hazır.

Biz Zaha, Ziyech, Ndombele’yi falan Bayern, Manu maçları için falan aldık. Bizim geçen yıl ki takımın Kopenhag’ı yenmesi lazım zaten. Okan kadro hazır değil bahanesini bırakması lazım artık

Olay tamamen ligimizin dandikliği. El şeyini görmeyen kendininkini keser sapı zannedermiş misali kendimizi çok büyütüyoruz. Oyunun sürekli durduğu dandik ligimizde oyun kalitesi, katedilen mesafe Avrupa’ya göre yerlerde. Keramettin de yazmış. 70’de 10 kişi
kalan takım senden fazla mesafe katetmişse istediğin kadar transfer yap, kazanamazsın. Yine de kazanamazsın demeyelim de ilk gazla, ilk 30 dakikada bulduğun pozisyonları atman lazım.

Türk takımları 32 takım arasında en çok mesafe kateden takımlar sıralamasında 32. Oluyor CL’de hep. Terim’li Galatasaray da öyleydi, Sergenli Bjk de. Bunun bir sorgulanması gerekiyor.

Ya beyler dünkü maçtan sonra bu kadar çıkarım yapmaya gerek var mı , molde maçları bence dünkü maçın yanında 3-4 kat daha rezildir nasıl ki o günden çok daha iyiysek yarın da dünden çok daha iyi olucaz bunun farkında olmayıp acımasız eleştiri yapanları anlayamayacağım…

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaş şu kadronun olduğu gibi aynı şartlarda Avrupa'da bir takım olsa, fizik vb. Durumlarda fersah fersah önde olurdu. Bizim net sorunumuz teknik ekip. Bu kurulan kadrodan bağımsız. Hangi oyuncu grubu olursa olsun, hep bahane fizik olarak hazır değiliz oluyor. Avrupa ve Kuzey takımları bu konuları çoktan aşmış. Düzenli olarak hayatı spor olanlarin bu kadar uzun süre gecmesine rağmen hala hazır olmaması skandal. ( zaha, ziyeş, ndmbeleyi ayırıyorum)

Katılıyorum. Ancak şöyle bir durum var daha ilk yarıda biz baskılı oynarken top rakibe geçtiğinde dedim ki "topu aldıklarında bizden çok daha tempolu ve planlı hücum ediyorlar".

Dün adamlar İkinci golde öyle bir set yaptılar ki tek top ile tam 2 oyuncuları Muslera ile karşı karşıya kaldı nitekim golü buldular. Ek olarak 10 kişi kalmalarına rağmen yine de karşımızda dirençli durdular.

Kopenhag gibi bir kadro, molde gibi bir kadro böyle kemik gibi ve sistemli oyun oynuyorsa bizim kadro neler oynar düşündünüz mü?

Bizim takımın tüm hpcumları doğaçlama. Kimse kusura bakmasın. Planlı tek bir bırakın atak, duran top organizasyonu dahi görmedim. Okan maalesef sınıfta kaldı. Lig benim için bir ölçüt değil.

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı ekollerden yetişmiş teknik adamların ve özellikle Türk kulüplerinin en büyük handikapı kendini bişey zannetmesidir. Türkiye ligi Avrupa'da ilk 10-15'e bile giremeyecek seviyede bir ligdir. Ben dünkü maçı izlemedim biraz twitter biraz da istatistiki verilere baktım. Olay transfer falan değil. 1 Haziran'da da bütün transferleri indirmiş olsaydınız yine bi halta yaramazdı.
2000'den sonraki süreçte Avrupa futbolu ile, bakın finansal açıdan demiyorum, futbol düsturu açısından makas felaket açıldı. Herkesin hem kendi hem de rakibe bağlı planları var. Senin planın nerede? Çeyrek final oynarken de böyleydi gruptan çıkamazken de. Transferlerin avrupai olsa da oyun planların, taktiklerin hatta hakem üzerindeki etkilerin bile yerel lige endekslenmiş durumda. Dünkü maçı kazanabilirdin kaybedebilirdin ama anlaşılan o ki bizim bu seviyelere çıkmamız için nerden baksan bir 10-15 yıla ihtiyaç var. Kafaları değiştirmek çok zor. Erden Tİmur ne kadar Avrupa'da kupa kazanmak isteyen bir takım kuracağız dese de bu sadece transferle olacak iş değil. Okan'ı eleştirmek değil derdim. Ama ekip ve plan çok kötü. Liginde Samsun'u Rize'yi geri düşsen bile yenebilirsin çünkü mentaliten burasına göre ayarlanmış uzun yıllardır.

Son bilmem kaç yılda avrupada başarılı olan tek kadronun ligde 13. olan ve herkesin sövdüğü takım olduğunu unutmamak lazım.

rakip kadar mücadele etmeden, tempoya karşılık veremeden maç falan kazanamıyorsun maalesef istediğin kadar kadron iyi olsun.

20-25 dk top oynadık gol çıkardın çıkardın yoksa pil bitiyor.

Bazı ekollerden yetişmiş teknik adamların ve özellikle Türk kulüplerinin en büyük handikapı kendini bişey zannetmesidir. Türkiye ligi Avrupa'da ilk 10-15'e bile giremeyecek seviyede bir ligdir. Ben dünkü maçı izlemedim biraz twitter biraz da istatistiki verilere baktım. Olay transfer falan değil. 1 Haziran'da da bütün transferleri indirmiş olsaydınız yine bi halta yaramazdı.
2000'den sonraki süreçte Avrupa futbolu ile, bakın finansal açıdan demiyorum, futbol düsturu açısından makas felaket açıldı. Herkesin hem kendi hem de rakibe bağlı planları var. Senin planın nerede? Çeyrek final oynarken de böyleydi gruptan çıkamazken de. Transferlerin avrupai olsa da oyun planların, taktiklerin hatta hakem üzerindeki etkilerin bile yerel lige endekslenmiş durumda. Dünkü maçı kazanabilirdin kaybedebilirdin ama anlaşılan o ki bizim bu seviyelere çıkmamız için nerden baksan bir 10-15 yıla ihtiyaç var. Kafaları değiştirmek çok zor. Erden Tİmur ne kadar Avrupa'da kupa kazanmak isteyen bir takım kuracağız dese de bu sadece transferle olacak iş değil. Okan'ı eleştirmek değil derdim. Ama ekip ve plan çok kötü. Liginde Samsun'u Rize'yi geri düşsen bile yenebilirsin çünkü mentaliten burasına göre ayarlanmış uzun yıllardır.
Şampiyonlar ligi seviyesinde bir makas açılması olabilir ama uefa seviyesinde o denli bir fark olduğunu düşünmüyorum. İyi olmayan bir kadroyla barcelona'yi elemeye yakındık. Fener bile sevilla, leverkusen'le kafa kafaya oynadı. Aşırı konsantrasyon veya konsantrasyon eksikliği arasında gidip geliniyor sanki. Şampiyonlar liginde de 4. Torba takımlarının çok iyi oynadığı sezonlar oluyor. Bjk bile namağlup gruptan çıktı. Bu biraz hocalık bir iş. Rakip analizi, taktik, dizilim, yer yer ekonomik oyun. Şampiyonlar liginde en önemli şey sabırlı oyun, pas kalitesi. Real madrid'ten kendi sahamızda 6 yediğimiz maçta çok iyi oynuyor gibi görünmüştük ilk yarı ama 6 tane yedik. Manciniyle o gruptan çıktık. Dediğim gibi ligden bağımsız teknik direktör farkı var böyle maçlarda

Geri
Üst Alt