Transferler Beklentinizi Karşıladı mı?

Ne olursa olsun form seviyesi diplerde olan oyunculara zam yapılır mı yani bir kere adalet yok burada.Yapıyorsan da mali konuları bahane etme şansın yok.Sözüm sana değil bu arada yönetime.Dediklerin doğru olabilir ama ne olursa olsun dedim zaten.

Tabiki de tartışılabilecek bir durum. Mesela ben geçen sene sinirlendim bu duruma çünkü daha ŞL'ye katılmayı garantilemeden bu zam yapıldı ikisinin maaşına. Bana kalırsada önce ŞL sonra ödül olarak maaş zammı derdim. Ama belki de son haftalarda takımın sorumluluğunu yüklensinler ve motive etsin diye yapılmış olabilir..

Şu anda bunların hepsini bir kenara not ediyoruz, olur da birgün UEFA bize kapıyı kapatırsa bunların hepsinin hesabı sorulacak zaten

Türk oyuncular maalesef TFF yabancı kriterleri nedeniyle ayrı bir durum. Bir de bu durum iki ucu b... değnek gibi. Senelerdir belirli bir kaliteyi yakalamış Türk oyuncuları getirmedi diye yönetime kızdık, şimdi getiriyor ama pahalı diye yine kızıyoruz. İkisinde de haklılık payı var.

Yabancı kriteri sebebiyle Eboue oynayamayacak, zaten son 2 senedir ilk sene performansının yanından bile geçemedi.. Bu bölgeyi sezon boyunca Veysel ile geçiremeyiz, sakatlık gibi bir durumda yerine direk oynayabilecek oyuncun yok ( Sabri kadro dışı ) Bu yüzden alınmalı. Bu transferleri en azından kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye yorumlamak lazım.

Bakın yönetimi koşulsuz savunmuyorum ama UEFA FFP kriterleri ve yabancı kısıtlaması Galatasaray'ın elini kolunu çok bağladı. Bu yüzden harcayabileceği parayı Türk'lere, daha düşük bütçeyi ise yabancılara ayırma stratejisini tercih etti. 25 kişilik kadronda 17>(5+3) olduğu için Türklere mecburen yatırım yapman gerekiyor.

dogrudur bizi baya zorlamistir yabanci kisitlamasi ve uefa kriterleri ama bu kriterlere ve kisitlamalara sadece biz mensup degiliz herkes uymak zorunda nitekim bjk ve trabzon makul ucretlere cok isabetli transferler yapti

bizde 10-11 milyonluk butceyi carcur ettik yine, elimizdekileri bile zar zor elden cikarttik oda kiralik olarak ve maasi bizim kasadan cikmak uzere...

cok daha akilli hamleler yapilabilirdi hele yabanci transferi acisindan tum transfer sezonu transfer yapma sonra git napoli'nin CL on eleme faciasi sonrasi artiklarini topla

Verdikleri katkıları görünce anlayacağız hep beraber ne desek boş.

dogrudur bizi baya zorlamistir yabanci kisitlamasi ve uefa kriterleri ama bu kriterlere ve kisitlamalara sadece biz mensup degiliz herkes uymak zorunda nitekim bjk ve trabzon makul ucretlere cok isabetli transferler yapti

bizde 10-11 milyonluk butceyi carcur ettik yine, elimizdekileri bile zar zor elden cikarttik oda kiralik olarak ve maasi bizim kasadan cikmak uzere...

cok daha akilli hamleler yapilabilirdi hele yabanci transferi acisindan tum transfer sezonu transfer yapma sonra git napoli'nin CL on eleme faciasi sonrasi artiklarini topla

Ön eleme sonrası artık demek yanlış.. Ujfalusi'de Atletico'nun artığıydı, gelince ne kadar iyi olduğunu gördük. Keza Elmander bedava geldi, kendi kulübü istemedi bile Fulham'ın artığı diyebilirdik.. ( Bolton'da olabilir )

Bu tarz söylemler için erken. Taraftarsın, ilerde bu oyuncular o kadar başarılı olur ki sende sevinçle ulan iyiki almışız dersin. Sonra biri gelir bu yazını ortaya çıkartır birader iyi gün taraftarısın der.. Ben yapmam orası nette, araba almıyoruz yani ki bu arada 150'den fazla basmaz diye elimizde net bir done yok. Pandev'in Inter döneminde yaptıkları da ortada. :)

Aslında transferlere baya sövdüm fakat burada aynı fikirde olduğum insanların konuya olan saçma yaklaşımlarını okudukça fikrim tersine döndü yavaş yavaş.Bu transferleri beğenen Beşiktaş'ı tutsun diyen adamla aynı fikirde olmamalıyım diye düşündüm.Bir fikriniz varsa oyuncular hakkında isimler üzerinden değil futbol üzerinden yorum yapın.

Bu transferlerin belli bir mantıkla yapıldığı çok açık.Dzemaili'yi çok az izlemişliğim var ve hakkında bir fikrim yok iyidir kötüdür.Ama biliyorum ki bu transfer Selçuk'un durumu konusunda bize avantaj sağlayacak.Pandev'i de İnter döneminden beri izlemedim ama belli bir kalitesi olduğunu biliyorum.Burak'a mahkumuz o yüzden direk forvet transfer etmek sıkıntı olacaktı.Hem ucuz hem de çok yönlü adamı bulunca almışlar.Bunun da bir mantığı var.İkisi de boşa ezbere yapılmamış transferler.

Ben de istedim Pato'yu ama eğri oturup doğru konuşalım bariz bir şekilde ne verebileceği belli değil artı bonservis yükü olacak.Doumbia Burak varken anlamsız çünkü tek forvet oynayacağız.Sınırlamadan dolayı,sözleşmesinden dolayı mahkumuz Burak'a dediğim gibi.Bu adamlardan çok ekstra işler beklemiyorum ama belli bir standartta oynayıp katkı verecekler,hissiyatım bu yönde.

Tarık ve Olcan ihtiyaçtan dolayi iyi transferler onun dışında berbat bi transfer sezonu

stock-photo-22555090-young-man-gestures-tiny-small-hand-sign.jpg

Kendini dev aynasında görüp Pandev, Dzemaili gibi eksiklerimizi kapatan görev adamlarına burun kıvıranlar bu iki oyuncu canlarını dişine takıp oynadığında onlara "reyiz" muamelesi çeken ilk kişiler olacak. Bu trend hiç değişmemiştir. Türkiye'deki futbol sever yıldız fetişine sahiptir, bir oyuncu yıldız değilse takımına "yakışmaz". Galatasaray'dan bahsediyoruz millet. Galatasaray tarihindeki başarıları yıldız ordusuyla almış bir takım değildir. Birkaç tane yıldızın etrafına doğru görev adamlarını koyarak almış bir takımdır. UEFA'yı alan takımın kendini Avrupa'da kanıtlamış yıldızları Hagi, Popescu ve Taffarel'di. Etrafı sahip olduğumuz iyi jenerasyonla örülmüş görev adamlarından oluşuyordu. Görev adamlarımız işlerini çok iyi yaptığı, çok ruhlu oynadıkları için geldi o başarılar, dünya yıldızlarından kadro kurduk diye değil. Galatasaray'ın ekonomik limitleri bellidir. 6 ay kadro dışı kalmış Sneijder, Çin'den gelmiş Drogba'yı aldık diye 20 milyon euro'luk transfer yapabileceğimizi sananlar çok fazla. Yok arkadaş. UEFA'yı almış, gelirleri artmış Galatasaray bile 10+ milyon euro'luk parayı basıp ancak bir oyuncuya (Jardel) verebildi. Şampiyonlar Ligi gelirini bir oyuncuya 10+ vererek kullanabildi (Bruma). Biliyorum geriye dönüp "Şuna 2,5 verdik, buna 1,5 verdik, ona 3 verdik topla 7 milyon euro yapıyor o parayla öküz alırdık" demek çok kolay geliyor insanlara gidip yıldız diye benimsediğiniz adama çıkartıp 10 verir de o adam elinizde patlarsa onun acısı daha da fena olur. Ben o kadar para saydığımız, iyi de oynamış Jardel'i üç tane saçma sapan adama (Horvath, Mpenza, Spehar) karşılık verdiğimizi bilirim.

O yüzden derim ki bırakalım şu "Bize yakışmıyor", "Biz dev takımız Napoli'nin çöpünü mü alacağız yea", "İyi olsaydı Çemişgezekspor bırakmazdı" ayaklarını. Birkaç yıldız ve "işi bitmiş", "çöp" adamlarla ŞL kaldırmış bir Inter örneği var çok da uzak olmayan bir tarihte. O kadrodan iki oyuncunun şimdi bizim adamımız olmasını nasıl yorumlarsınız bilmem. Taraftarımızın oturmakta olduğu bu yıldız manyaklığını zamanında Fenerbahçe çok yaşardı. Anelka'lar, Appiah'lar getirdiler ligde en iyi oyuncusu Ilic olan Galatasaray'a şampiyonluk verdiler, Avrupa'daki başarıları da "çöp" Deivid'in, Oftaşlı Gökhan Gönül'ün, kazma Uğur Boral'ın, alemci Kazım Kazım'ın ayağından geldi.

cris transferi sonrası yapılan tecrübeli defansı toplayacak vb. yorumlarını hatırlattı. 20m'luk yıldız transferi bekletisinde olanların olduğunu düşünmüyorum ancak direk katkı sağlayacak isimler beklenmesi gayet doğal. pandev ve dzemali eksikleri kapatan değil alternatif oluşturabilecek isimler aksine bu tip büyük beklentiler bir kaç maç sonra gereksiz eleştirilere dönüşüyor.

cris transferi sonrası yapılan tecrübeli defansı toplayacak vb. yorumlarını hatırlattı. 20m'luk yıldız transferi bekletisinde olanların olduğunu düşünmüyorum ancak direk katkı sağlayacak isimler beklenmesi gayet doğal. pandev ve dzemali eksikleri kapatan değil alternatif oluşturabilecek isimler aksine bu tip büyük beklentiler bir kaç maç sonra gereksiz eleştirilere dönüşüyor.

Ezbere yorum yaparsanız tabii ki hayal kırıklığı yaşarsınız. Cris'in takıma tecrübe getirip defansı toplamayacağı en başından belliydi çünkü kendisi müthiş bir form düşüklüğü yaşıyordu uzun bir süredir, formasını kaptırmıştı. Bize gelmese Gremio'ya gidecekti zaten bizden ayrılınca da direk oraya geçti. Pandev ve Dzemaili'de bu formsuzluk, çaptan düşme durumu geçerli değil. Oyuncuları izleyip takip etmeden yapılan yorumlar tabii ki haksız çıkıyor. Ha Pandev'in hücum hattında eksikleri kapatacak profilde olmadığını iddia ediyorsanız zaten oyuncuyu pek de izlemediğinizi düşünürüm.

"Büyük beklenti" ifadesi nereden çıktı onu da anlamış değilim, mesajım görev oyuncularının değerinden ve oyuncuların özelliklerinden bahsediyor. Pandev ve Dzemaili bu takımı kurtarır falan diyen yok, açıklar için yapılmış olumlu hamleler diyorum yalnızca.

Olcan ve Tarık ile yerli transferi beklentimi karşıladı

Drogba'nın yerine o minvalde bir golcü beklerdim bu da hayal kırıklığı oldu

Ezbere yorum yaparsanız tabii ki hayal kırıklığı yaşarsınız. Cris'in takıma tecrübe getirip defansı toplamayacağı en başından belliydi çünkü kendisi müthiş bir form düşüklüğü yaşıyordu uzun bir süredir, formasını kaptırmıştı. Bize gelmese Gremio'ya gidecekti zaten bizden ayrılınca da direk oraya geçti. Pandev ve Dzemaili'de bu formsuzluk, çaptan düşme durumu geçerli değil. Oyuncuları izleyip takip etmeden yapılan yorumlar tabii ki haksız çıkıyor. Ha Pandev'in hücum hattında eksikleri kapatmadığını iddia ediyorsanız zaten oyuncuyu pek de izlemediğinizi düşünürüm.

hucumda ki sorunun kaynağı burak ve selçuk ikiside yabancı sınırınında etkisiyle oynamaya devam edecek. pandev sonradan dahil olup birkaç maç kazandırması beklentimi karşılar.

hucumda ki sorunun kaynağı burak ve selçuk ikiside yabancı sınırınında etkisiyle oynamaya devam edecek. pandev sonradan dahil olup birkaç maç kazandırması beklentimi karşılar.

Hücumdaki sorunun kaynağı Burak ve Selçuk, evet. Ama neden Burak ve Selçuk? Burak, çünkü pas trafiğine katılamıyor, takımdan uzakta oynuyor, alan açamıyor. Selçuk, çünkü rezalet bir takım savunması (Elmander varken bu sorun yoktu çünkü pres yapan adam malum) içerisinde kötü bir savunmacı olarak ikili orta saha içinde oynuyor. Selçuk'tan savunma yapmasını bekliyoruz takım olarak yaklaşık iki senedir ve bu aptallıktan başka bir şey değil. Reçete bellidir:

1) Pas trafiğine girebilen, alan açan, Prandelli'nin kontra futbolunu oynayabilecek, çok yönlü bir hücumcu

2) Dinamik, box-to-box oynayabilen, kalas da olmayan bir orta saha oyuncusu.

Pandev ve Dzemaili bu ifadelere uyan iki oyuncu. Transferlerin bilinçli yapıldığı ortada. Ha dersin bence 1. profile uyan daha kaliteli adam bulabilirdik veya 2. profile uyan daha kaliteli bir adam, saygı duyarım. Ama Pandev ve Dzemaili'yi resmen Beşiktaş'ın elenmesiyle gelen parayla aldığımızı unutmamak lazım. Ciddi anlamda nakit sıkıntısı var kulüpte.

Hepsi top class olmasa da birkac senedir soyledigimiz eksiklerimizin giderildigi, kendi bolgesinin oyunculari olan, yani devsirme olmayan oyuncular aldik.

Bu nedenle benim beklentilerimi karsiladi.

Neydi eksiklerimiz hatirlayalim:

Yedek kaleci; Eray, Ufuk falan gormektense Sinan Bolat cok iyi bir yedek kaleci, en azindan kaleci ve yerli.

Sagbek; Sabri'den gina gelmisit artik, Eboue zaten gecen seneden kesilmisti, Veysel'in alinmasi cok iyi olmustu ama herkes tek basina yeterli olamayacagini soyluyordu. Tarik hem sagbek hem de solbek alternatifi olarak iyi bir transfer oldu, hem de yerli.

Stoper; Her ne kadar bazi arkadaslar tecrubeli ve defansi toparlayacak bir stoper ihtiyaci oldugunu soylese de gecen senenin en az gol yiyen takimi olarak sorunumuzun baska yerlerde oldugunu ve Semih, Chedjou, Hakan, Koray hatta azi maclarda Zan ekibinin stoper icin gayet iyi ve hatta yerli rotasyonu olarak da yeterli oldugunu dusunuyorum.

Solbek; Telles'den umudumuz buyuktu ama defans yapmayi ogrenmesi gerekiyor. Prandelli de bunu gormus olacak ki zaten ilk lig macinda Hakan'i yerine oynatti hemen. Tarik'in alinmasi bu acidan da gayet yerinde bir transfer oldu.

Kanat; Daha gecen sene kanatta oynatacak tek bir oyuncumuz bile yokken simdi bol alternatifli, bol yerlili bir kanat ekibimiz oldu. Olcan tartismasiz yerli olarak alinabilecek en iyi kanat oyuncusuydu. Yasin gelecek vadeden bir oyuncu, keza Sinan Gumus'u de ben begendim. Yedek olarak yararli olacaklarini dusunuyorum. Bruma'nin donmesi ise basli basina bir transfer.

Ortasaha; Dzemaili'nin alinmasi bence cok onemli ve cok yarar saglayacagini dusunuyorum. Sorunumuzun kanat ve ortasahadan gectigini dusundugum icin. Selcuk 2 senedir defans gorevi nedeniyle etkili olamiyor, bunun onda fobi de olusturdugunu dusunuyorum. Dzemaili bu acidan cok yararli olacak, Selcuk'lu veya Selcuk'suz.

Forvet; Herkes Drogba'dan sonra cok iyi bir forvet transferi bekliyordu. Ama Drogba bircok maci kurtardigi gibi takim oyununun onunde de bir engeldi bence. Pandev takimla birlikte oynayacak bir oyuncu, hem ortasahamizi rahatlatacak, hem Burak'i rahatlatacak, hem kanatlari. Ustelik ust duzey liglerde oynamis tecrubeli bir oyuncu. Ben cok faydasini gorecegimizi dusunuyorum.

Umarim beklentilerimiz gercege donusur ve artik takim halinde oynayan bir Galatasaray izleriz. Prandelli bu oyuncu topluluguna takim oyunu oynatabilirse bu sene ve gelecek seneler icin en onemli kazanc bu olacak bence. Zaman icinde de kim girerse girsin, kim gelirse gelsin aksamayan bir takim izleyebiliriz bu sayede. Yoksa aman su futbolcuyu alalim da bizi kurtarsin diye beklemeye devam ederiz.

Geri
Üst Alt