- 20 Ağustos 2017
- 18.976
- 12.703
- 1.653
"Firsat" transferiEn fazla komisyonu kim yerse o yapıyor gibi.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
"Firsat" transferiEn fazla komisyonu kim yerse o yapıyor gibi.
Adam Trent-Arnold istiyor da onlardan pek yok.hocanın bir veya tercihen daha fazla oyun planı olur. bu oyun planına göre oyuncu ister. iyi bir scout ekibiyle fikir alışverişi yapması icab eder. hocanın tüm oyuncuları tanıma şansı elbette yoktur yeri gelir menajer önerir scouta danışır bize uyuyor mu diye. sportif direktör bana göre Türkiye için gereksiz bir pozisyon. benim anlamadığım okan hoca nasıl bir bek istiyor ve bulunamıyor garip geliyor. atletik, kolay yıkılmayan iyi kötü kademe bilen biri olsun diye özet mi geçiyor ne yapıyor. ama hayalindeki bekin biraz daha defansif meziyetli barış alper olduğu kesin.
Niye oyle diyon? Begiristan hic mi gorusme yapmiyor? Orada sus diye durmuyor herhaldeSportif direktör falan boş iş
Ivır zıvıt baskı olmayan takımlardaki başarılı adamlar da doğru örnek değil aksine daha fazla başarısız var
Şilili eleman direktördü işte esas rolü de odur zaten direktörün
Oyuncu ikna etmek değildir sportif direktörün işi
vaktiyle gelse defansı kötü diye yarım sezon sonra başka bek arardık.Adam Trent-Arnold istiyor da onlardan pek yok.
Çoğunun rolü bu değil, menajerlere yetki veriliyor çoğu zaman ikna sürecinde yani emlakçı mantığı tamamen.Niye oyle diyon? Begiristan hic mi gorusme yapmiyor? Orada sus diye durmuyor herhalde
Şilili ve Emre Utkucan’ın görevi buydu. Scout şefi ile sportif direktör arasındaki fark da bu temel olarak.Hangi oyuncunun daha iyi olduğuna hangi oyuncunun takıma daha uygun olduğuna yine hangi oyuncunun ileride ekonomik olarak daha avantajlı olduğu kim karar verecek?
Teknik direktör bu işi yapamıyor çünkü en az 100 tane kig bilmem kaç tane takım ve oyuncu var. Bunların hiçbiri oturup hoca izleyemez. Kendi takımına konsantre olup maçlarını kazanması gerekiyor. 3 senedir almadığımız bek kalmadı hala elimizde bek yok. Okan hoca bek bulamıyor çok net bu fakat puan ortalaması ligde şampiyonluk vs ondan daha iyi bir hoca da yok
Bence bizim ihtiyacimiz olan bir sey en azindan bir duzen getirecekse. Futbolla hic bir alakasi olmayan tiplerin ben yetkiliyim diye ortalikta dolasmasina katlanamiyorum.Çoğunun rolü bu değil, menajerlere yetki veriliyor çoğu zaman ikna sürecinde yani emlakçı mantığı tamamen.
Hepsini yapan örnek sayısı hem az hem de çoğu başarısız.
Şilili ve Emre Utkucan’ın görevi buydu. Scout şefi ile sportif direktör arasındaki fark da bu temel olarak.
İsimler verilse de günün sonunda çoğunu alamazsın çünkü bir sen görmüyorsun başkalarıyla yarışıyorsun. Menajer önerilerine bu kadar kalınmasının sebebi bu.
Sahipli olmayan kulüpte direktöre full yetki verirsen komisyonuna bakar. Böyle yöneticiler ve ikna süreçlerini onlara bırakmak gerekiyor.Bence bizim ihtiyacimiz olan bir sey en azindan bir duzen getirecekse. Futbolla hic bir alakasi olmayan tiplerin ben yetkiliyim diye ortalikta dolasmasina katlanamiyorum.
Sportif direktorun gerekliligini tartsimiyor muyuz zaten? Tek isi topcu transfer etmek degildir. TD'nin istekleri dogrultusunda her ise bakabilmelidir. Hatta scoutlar da bu kisinin sorumluluk alani icinde plmalidirlar. Kendi baslarina takilmamalilar.Sahipli olmayan kulüpte direktöre full yetki verirsen komisyonuna bakar. Böyle yöneticiler ve ikna süreçlerini onlara bırakmak gerekiyor.
Bunların rolü planlama değil, planlamayı yapan scout ekibi ve sportif direktör, bu da düne kadar vardı. Rusya’ya gitti daha çok maaş için.
Ayrıca Türkiye’de yurt dışındaki gibi hocalar resmin dışında kalmıyor bu süreçlerde.
Ben de bu rolde birisi vardı diyorum yakın zamana kadar işte.Sportif direktorun gerekliligini tartsimiyor muyuz zaten? Tek isi topcu transfer etmek degildir. TD'nin istekleri dogrultusunda her ise bakabilmelidir. Hatta scoutlar da bu kisinin sorumluluk alani icinde plmalidirlar. Kendi baslarina takilmamalilar.
Ayricz menajerler olmadan transfer olmaz zaten. Herkesin bir menajeri var sonucta bir iki istisna haric. Bunlarla da iyi iliskiler icinde olunmali.
Komisyon alma durumuna gelince maasli elemanin ise adama basari performansi verirsin ya yaptigi transferlere gore ve/veya takim pwrformansina gore. Ya da sonraki satistan.
Her is bir risktir. Ayni Monchi Sevilla'da iki Avrupa kupasi kaldirdi.Ben de bu rolde birisi vardı diyorum yakın zamana kadar işte.
Sen oyuncu profili verirsin sana istediğin oyuncuyu bulurlar, güncel scouting uygulamalarıyla bu zaten iki dakikalık iş, mesele ikna etmek.
Başarısızsa ne olacak 50-100 milyon euro zarar ve koca bir çöplük.
Çok övülen Monchi 100 milyon euro soktu Roma’ya.
Malesef öyle oldu. Bir takım her sene en az 3 bek transfer eder mi?10 senedir söylüyorum utkucan yapıyo
Erden de geçen açıkladı bunu scout ekibi listeyi hazırlıyo,hocalar içinden seçiyo (şu şu şu olabilir diye) yönetici de pazarlığı ve iknasını yapıyo
Utkucanda futbolun f sini bilmediği için 15 senede alınan 500 oyuncudan 470i çöp çıktı/oldu
Biz Sevilla değiliz burada baskı ortamı var, tek başarısızlığın acısını yıllarca çeker ve toparlanamazsın. Sevilla’nın kazandığı Avrupa kupalarını ona yazmak da doğru değil.Her is bir risktir. Ayni Monchi Sevilla'da iki Avrupa kupasi kaldirdi.
Sonuc olarak ben bu Kavukcu gibi tiplerin yerine Monchi gibi duzenbazlari istiyorum.
Biz Sevilla değiliz burada baskı ortamı var, tek başarısızlığın acısını yıllarca çeker ve toparlanamazsın. Sevilla’nın kazandığı Avrupa kupalarını ona yazmak da doğru değil.
Monchi varken de küme düşmemeye oynuyorlardı şu an ne durumdalar bilmiyorum.
Ben iddiamın arkasındayım zaten iddia değil veri ile de ispatlanabilecek şeyler. Kavukçu gibi pr yapacak adamları ben de istemiyorum ama oyuncuyu ikna edebilecek, doğru maliyetlere alabilecek kişilerin olması faydalı her zaman.
4lü oynarken 3lü beki angelinoyla köhnü aldırdıMalesef öyle oldu. Bir takım her sene en az 3 bek transfer eder mi?
Şuan itibariyle takımda eksikler
İlk 11 sağ bek yok
Yedek sol bek yok
Yedek sol stoper yok
6-8 alternatifi yok
Mertens yerine oyuncu yok
yunus ve barış hariç kanatta gol asist yapamayan sallai var
Bu planlamayı kim yapıyor