TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

o statta oyunculara ne b*k oluyor anlamıyorum.

ben yinede sözümün arkasındayım, Kewell'da başlasaydık, yenerdik. Adam çok hırslı, formda, ne pozisyonlar yaratırdı... Arda Turan'a ve Ayhan'a rağmen...

Cevap: O Statta Saçmalamayan 11 Tane Adam Bir Araya Getirmek Bu Kadar Mı Zor?

o Stadda maçı bariz vermeyecek 4 tane hakem yanyana getirilebilir mi peki?

sami yen de yine cok kötü olaylar cikacak simdiden kesinlesti bu

bide böyle hakem verirlerse maca daha cok kötü olur mac sonu

derbilerde yabanci hakem sart

yav getirin almanyadan bi hakem bakin nasil yönetiyor

bakin bakam olay cikiyormu

ofsaytdan goller ve rezil penaltilar veriliyormu

yaziklar olsun türk hakemlerine

bu adamlardan sadece 4tanesini getirin yeter bu kadar zor mu bu ya

olmuyor iste türk satilik hakemlerle

A

Aytekin, Deniz

B

Bandurski, Christian

Brych, Dr. Felix

C

Christ, Tobias

D

Dingert, Christian

Drees, Dr. Jochen

F

Fischer, Christian

Fleischer, Dr. Helmut

Fritz, Marco

G

Gagelmann, Peter

Gräfe, Manuel

Grudzinski, Norbert

H

Hartmann, Robert

I

Ittrich, Pattrick

K

Kempter, Robert

Kempter, Michael

Kinhöfer, Thorsten

Kircher, Knut

L

Leicher, Christian

M

Metzen, Thomas

Meyer, Florian

P

Perl, Günter

R

Rafati, Babak

S

Schalk, Georg

Schmidt, Markus

Schößling, Christian

Schriever, Thorsten

Seemann, Marc

Siebert, Daniel

Sippel, Peter

Stark, Wolfgang

Steinhaus, Bibiana

Steuer, Florian

Stieler, Tobias

T

Thielert, Sascha

W

Wagner, Lutz

Weiner, Michael

Welz, Tobias

Willenborg, Frank

Wingenbach, Markus

Winkmann, Guido

Z

Zwayer, Felix

Sağlık olsun, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de seri yakaladığı yılları yaşayan bir taraftar nesliyiz şanssızlığımız bu. Nasıl olsa kazanılacak orda maç. 14 yıl şampiyonluk beklemiş bu camia, 24 yıl da kadıköy galibiyeti bekler.

Ben maçı izlerken stresten damağımda yara çıktı çünkü Galatasaray'ın oyunu beni ümitlendirmişti özellikle 2-1 den sonra. 10 kişi de kaldık, 2-2 olursa çok harika olacaktı. hiç değilse ordaki atmosfere rağmen beraberlik aldık diyebilecekti futbolcularımız. önümüzdeki yıllar için avantaj olacaktı.

Maçı 10 kişi oynadık, keita atılınca 9 kişi kaldık. NONDA hiç sahada yer işgal etmeseydi daha iyiydi. NONDA ve KEİTA'dan yoksun oynadık maçı adeta.

Neyse fazla tantanaya gerek yok uzatmıyorum maç analizini. analize gerek yok, yarın beşiktaş gider o sahada 4 tane atar gelir o zaman analizi anlarız hepimiz. Nasıl yapıyorlar, adamlar ceza sahasının orda boş kaldığında şutu dayıyorlar bakınız bobo. bizze ise ayhan akman ceza sahasının orda bomboş kalıyor karşısında kale ama hala kendi ekseni etrafında dönüp pas atacak adam arıyor. daha pasla nereye ulaşmayı hedefliyor anlamış değilim. yani beni en çok bu üzüyor, Galatasaray iyi oynuyordu dün ama sen 15 pasla ceza sahasının orya geliyosun artık pası bırak, paslaşarak kaleye girmeyi mi hedefliyor bu takım neden şut atmıyor. neden senelerdir biz şutör bir takım olamadık.

bunun önemini beşiktaş gösterecek orada. hepimiz izleyeceğiz. bobo-holosko gördüğü yerden vuracak. 3-4 lük maçı hatırlayın, orda ibrahim akın, koray ceza sahası dışından vurup atmışlardı golleri. artık şutör takım olmaya başlamalıyız.

mod tarafından silindi...keita'ya da kızmıyorum. karşımda r.carlos gibi bir ass evladı olsa ben de yapıştırırdım orda yumruğu, keita az vurdu, kan getirmeliydi.

Valla benim aklım ermiyor bu işe. Her sene 11 futbolcu,11 farklı kadro yeri geliyor hocalar değişik ama olmuyor, mantalite olarak mı eksiğiz yoksa gerçekten büyü mü var anlamış değilim. Hoş hakemler her sene fenerin yanında çok nadir bizim yanımızda olmuşlardır. Bunlar yinede bahane oynadığımız zaman hakem felan kesemez bizi. Ben şunu anladım kadıköydeki fener maçlarında; 15 dakikada öyle bir basıyorlar ki herkes şaşkın ördek gol yemezsek ne ala ki illaki atıyorlar yada bizimkiler hediye ediyor çoğuda böyle attıkları gollerin. Elbet birgün yenecez ama ne zaman bilinmez.....

Kadıköy'de 10 Yılda 1 Kere Dahi Yenemiyorsak! Bunun Tek Çözümü Var!!

Günaydın arkadaşlar,

Malesef yine hüsranla dönülen bir derbi yaşadık.

Bizleri üzen Galatasaray'in kişiliksiz ve silik futboluydu.

11 fenerli kadar savaşmadık ve hakeminde büyük etkisi ile yenildik.

Basın ve fenerlilerin dalgası 10 yıldır yenemediniz yok şunu yapmadınız bunu yapamadınız.

Kabul yenemiyoruz, olmuyor iyi ya da kötÜ oynasak da bir şekilde yeniliyoruz.

Ben o zaman GS Kulübü ve Futbolarından şunu istiyorum.

Eğer 10 yıl orada yeniliyorsak Mabedimiz Ali SAmi Yen'de 10 yıl boyunca Feneri üstü üste eze eze şans hakem vs bir şekilde yeneceksiniz.

Gerekirse o sahada can verecEksiniz ama Yenilmiyeceksiniz

Ancak onların sesini bu şekilde keseriz.

Nasıl? sert-kasti-pislik-kavga-küfür herşeyi yapıp yeniyorlarsa Bizim stadımızdan da rahatça çıkamayacaklar.

2. Yarıdaki maçta başlamak üzere Bunlara Ali SAmi Yen de bir puan dahi vermemeliyiz.

O kadar Agresif ve isteyerek oynamalıyız ki! Fener sahamızda maç bitsede gitsek demeli.

Başka çözümü olan varsa buyrun söylesin.

Benim tek düşüncem budur.

Kısasa Kısas!!!

Bizim Sevdamız Yeter Ya.

Sadece İyi Günde Sevseydik Sarının Yanına lacivert Koyardık. Sonuna Kadar Yanındayız Cimbomum.Asaletin Yeter.

Sağlık olsun, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de seri yakaladığı yılları yaşayan bir taraftar nesliyiz şanssızlığımız bu. Nasıl olsa kazanılacak orda maç. 14 yıl şampiyonluk beklemiş bu camia, 24 yıl da kadıköy galibiyeti bekler.

Ben maçı izlerken stresten damağımda yara çıktı çünkü Galatasaray'ın oyunu beni ümitlendirmişti özellikle 2-1 den sonra. 10 kişi de kaldık, 2-2 olursa çok harika olacaktı. hiç değilse ordaki atmosfere rağmen beraberlik aldık diyebilecekti futbolcularımız. önümüzdeki yıllar için avantaj olacaktı.

Maçı 10 kişi oynadık, keita atılınca 9 kişi kaldık. NONDA hiç sahada yer işgal etmeseydi daha iyiydi. NONDA ve KEİTA'dan yoksun oynadık maçı adeta.

Neyse fazla tantanaya gerek yok uzatmıyorum maç analizini. analize gerek yok, yarın beşiktaş gider o sahada 4 tane atar gelir o zaman analizi anlarız hepimiz. Nasıl yapıyorlar, adamlar ceza sahasının orda boş kaldığında şutu dayıyorlar bakınız bobo. bizze ise ayhan akman ceza sahasının orda bomboş kalıyor karşısında kale ama hala kendi ekseni etrafında dönüp pas atacak adam arıyor. daha pasla nereye ulaşmayı hedefliyor anlamış değilim. yani beni en çok bu üzüyor, Galatasaray iyi oynuyordu dün ama sen 15 pasla ceza sahasının orya geliyosun artık pası bırak, paslaşarak kaleye girmeyi mi hedefliyor bu takım neden şut atmıyor. neden senelerdir biz şutör bir takım olamadık.

bunun önemini beşiktaş gösterecek orada. hepimiz izleyeceğiz. bobo-holosko gördüğü yerden vuracak. 3-4 lük maçı hatırlayın, orda ibrahim akın, koray ceza sahası dışından vurup atmışlardı golleri. artık şutör takım olmaya başlamalıyız.

mod tarafından silindi...keita'ya da kızmıyorum. karşımda r.carlos gibi bir ass evladı olsa ben de yapıştırırdım orda yumruğu, keita az vurdu, kan getirmeliydi.

Yeni üyesiniz makul mantıklı cümleler kurabiliyorsunuz ama kulladığınız kısaltmalar size yakışmadı. Forum seviyesine katkıda bulunmak adına özen göstermenizi rica ediyorum.

Ayhan'ın yerine Mehmet Topal'ı oynatsaydı en azından Ayhan gibi kendi etrafında dönmezdi.Adam kaleyi gördümü vuruyordu ya . Elano'nun yerine Kewell ile çıkması gerekiyordu.Elano sahada koşmadı bile sadece yürüdü.Kewell oyuna girdikten sonra en azından orta açtı bişiler yaptı.Keita yazık etti maça orda kendine hakim olsa sadece sarı kart Carlos' çıkacaktı.Maç böyle olmayabilrdi.2-2' yi yakalasaydık eğer kesinlikle arkası gelicekti. Aydı'nın bir şutu var bir futbolcu Galatasaray'da oynuyorsa eğer, o topa öle vurmamalı.Yazık oldu gerçekten yazık oldu ...

Arda ve Keita zeki birer futbolcu olmadıklarını gösterdi. Keita su kabını büyük bir olaymışcasına raportöre götürerek kart yiyor Carlosun oyununa geliyor. Üstelik Rijkaardın maçtan önce bu konularda uyarmasına rağmen.Arda sen bu kadar akıllımısınki maçtan önce rakip futbolculardan tekme tokat dayak yiyorsun aklın orda kalıyor bizler sana güvenirken sen rezil bir maç çıkarıyorsun Yazık çok yazık

Hocam haklısınız da, şimdi bu fenerin futbolcularındaki çirkefliği başka bir deyimle anlatamıyorsun kesinlikle. yok tarifi, sivasspor'da oynamış senelerce, zerre böyle olaylara karışmamış. biri zaten süt dökmüş kedi gibi gezinmiş sahalarda daha önce(baroni). gelmişler orda 52.000 hayvanatı görünce adam olup kavga dövüşe girmişler. şimdi bunlara ne denir? çirkef kelimesi yeter mi? terbiyesiz yeter mi? yetmez, ancak analarına söylenecek sözlerle ifade edilir bu gibi durumlar. sinirden damağımda yara çıktı maç boyunca, bu hisleri nerede nasıl ifade etmeli bilmiyorum, fenerlinin pislik halini anlatılabilecek bir kelime geliştirmek gerekiyor başka türlü olacağı yok.

Rijkaardın artık Ayhanı kesme zamanı geldi kaç maçtır gol yenilmesine neden olacak bariz hatalar yapıyor. Ama o hala Ayhanı oynatmakta ısrar ediyor.Kewella bu kadar destek olsa eminim şuan lider bizdik.

arkadaşa hak veriyorum. Galatasaray Avrupa Fatihi oldu olalı bu derbiyi küçümsemeye başladı. Futbolcuya rehavet geldi, yenilsek te olur bizim taraftar elit düşüncesi yerleşti. diğer tarafta ise doyurucu başarı olmadığı için sürekli derbilerle yaşanıldı. her zaman yenildikleri beşiktaş'ı bile arka arkaya yener oldular bu derbi konsantrasyonuyla. çünkü taraftar dövüyor kaybettiğinde, ıslıklıyor, memnuniyetsizliğini dile getiriyor. ben bunları söyleyeceğimi asla düşünmezdim gerçekten çok üzücü ama iş kabak tadı vermeye başladı artık. kadıköy'ünü de fenerini de artık kabak ettiler bu kadar da olmaz. onlar da 11 kişi sen de 11 kişisin insan biraz utanır ya 10 yıl sen nasıl kaybedersin. artık bunları söyleyebilmeliyiz biz bu elit damgasıyla bu futbolcuları ateşleyemeyiz. futbolcu taraftardan etkilenmeli bunun için taraftarın bu maçı önemsediğini artık anlamamlılar illa ıslığa tezahurata gerek yok yani bunu anlayın artık 2 kişilik oynayın şu derbide çok zor değil 5-1 de yendiniz siz bunları. 4 yıl oldu çok değil. onların 6'sı 8 yıl önceydi bizim 5 4 yıl önce. o 5'i attınız çünkü ayhan'ı izleyin o maçta. 2. golde aurelio'dan topu alışını izleyin işte öyle hırs,azim,direnç lazım bu takıma. agresif oyna gerekirse vur kır ama futbol dahilinde akıllıca agresiflik yap. bak carlos'a, 2-2,2-3 bitebilecek maçı, koala gibi yapışıp keita'yı oyundan attırarak kurtardı.

Valla benim aklım ermiyor bu işe. Her sene 11 futbolcu,11 farklı kadro yeri geliyor hocalar değişik ama olmuyor, mantalite olarak mı eksiğiz yoksa gerçekten büyü mü var anlamış değilim. Hoş hakemler her sene fenerin yanında çok nadir bizim yanımızda olmuşlardır. Bunlar yinede bahane oynadığımız zaman hakem felan kesemez bizi. Ben şunu anladım kadıköydeki fener maçlarında; 15 dakikada öyle bir basıyorlar ki herkes şaşkın ördek gol yemezsek ne ala ki illaki atıyorlar yada bizimkiler hediye ediyor çoğuda böyle attıkları gollerin. Elbet birgün yenecez ama ne zaman bilinmez.....

Sebepler çoğaltılabilir;

- 50.000 kişinin ıslığıyla futbolcularımızın maç bitse de evimize gitsek diye düşünmesinden,

- agresif ve çok adamla bize baskı yapmalarından,

- yine yenemeyeceğiz endişesinden,

- kimse sorumluluk almak istemediği için pas verecek adam bulamamaktan,

- rakibin bilinçli sinirlendirme politikasına kanmamızdan, vs vs.

Zaten oraya giden büyük antrenörler de ilk kez çıktıkları bu ortamda tutunamadılar. Sadece rüya kadromuzla Lucescu, defansta Song Tomas 2 lisine ve ileride Ribery 'ye sahipken Hagi, ilk gidişinde takımı fena oynatmadılar ve tek farklı yenilgilerle döndük.

Diğerlerinin ilk gidişi hep fiyasko olu. (F.Terim 6-0, Gerets 4-0, Feldkamp 2-0, Skibbe 4-1)

Oysa bu antrenörler 2. kez gidişlerinde tablo biraz değişti. Kupa maçı da olsa Luce ve Feldkamp döneminde buşekilde puanlar alındı. Gerets 2. gidişinde 2-1 lik mağlubiyet alıyordu ama Galatasaray son 10 yılki hiçbir maçında puana o kadar yaklaşmamıştı. Skibbe nin ise 2. kez gidecek fırsatı olmadı.

Bu sebeple Rijkaard 'ın ancak gelecek yıla önlemleri alabileceğini düşünüyorum.

Boşverin beyler, hedefe giden yolda küçük hedeflerdan biri olarak görmemiz gerek fener maçlarını.Daha da büyütüpte strese girmeye gerek yok.Olsun istedik olmadı.Sağlık olsun.Bırakıverelim mi şimdi herşeyi, feneri yensek şampiyon mu olmuş olacaktık sanki,yenildiğimiz zamanda şampiyonluk gitmiş değil.Elbette feneri yenmenin zevki bir başka ama olmayıncada fazla büyütülmemeli.

Önceki yorumuma ek olarak geleyim ayrıntılı yorumuma.

Maçın, öncesi ve sonrasıyla her iki takım adına da olumlu ve olumsuz bir çok yönü vardı.

Maç öncesinde yaşanan Arda-Cristian gerginliği ve oyuncuların birbirine girmesi maçı olduğundan daha gergin bir hale soktu. Olayın nasıl olduğunu görmedim, fotoğraf çekerken bir de baktım ki ortalık karışmış. Olayla ilgili Cristian'ın maç sonrası bir açıklaması var ama "duyduklarına inanma, gördüklerinin de yarısına inan" derler ya, benimki de o hesap. Fenerbahçeli olmam, Cristian'ın açıklamasını gözüm kapalı doğru kabul etmem anlamına gelmez. (1)

Sanırım bu olay sonrasında hakemin başına gelen bir madde olmuş. Açıkçası o kargaşaya biraz uzak kaldık, neler olup bittiğine tam anlamıyla hakim olamadık.

Hakemin en büyük yanlışı da maç başlamadan veremediği kararlarıydı. Ya maçı oynatmayacaktı ya da Arda ve Cristian'ı oyundan atıp, maçı o şekilde başlatacaktı. Böyle olsaydı belki Galatasaray daha şanslı olabilirdi çünkü dün, Cristian'ın Fenerbahçe'ye katkısı, Arda'nın Galatasaray'a katkısından daha fazlaydı.

Maç öncesi ve sırasında sahaya belirli yerlerden yabancı madde atıldı. Kıyaslama olsun ya da atılanları/atanları haklı çıkarmak için söylemiyorum, atılanlar veya olaylar 2 sene önce Ali Sami Yen'de yaşananlarla kıyas kabul edilmeyecek ölçüde azdı ve kesinlikle organize değildi. Dediğim gibi, bu bizi haklı çıkarmaz ve bu görüntülerden ötürü şahsen üzüntü ve utanç duydum. Bize yakışmadı. Bu tür görüntülerin ortadan kalkması lazım ama biz atanlara tepki gösterirken birilerinin de "hep bize mi atılacak, biraz da biz atalım" zihniyeti Galatasaraylı taraftarlarda da olacağından, ligin 2. yarısında Ali Sami Yen'de oynanacak maçın olaylı geçeceğini şimdiden tahmin etmek hiç de zor değil.

Neyse, ortalık yatıştı, her iki takım da ısındı, içeriye gitti ve sonunda oyuncular sahaya çıktı. Ancak hakemler ortada yoktu. Yan hakemin yaralanmasından dolayı hakemler 10 dakika gecikmeli geldiler. Tabii biz bu sırada bunu bilmiyorduk. (2)

Maçın başlamasıyla birlikte, maç öncesi öğrenilen kadroların sahaya nasıl dizileceği konusundaki tahminler doğru çıktı. Her iki takım da oldukça benzer dizilişle yer aldılar. Fenerbahçe de, Galatasaray da klasik defans dörtlüleriyle (Gökhan Gönül - Lugano - Bilica - Roberto Carlos / Sabri - Servet - Gökhan Zan - Hakan Balta) sahada yer alırken, bu defans oyuncularının önünde de çift ön liberoyu (Emre - Cristian / Ayhan - Mustafa Sarp) tercih ettiler. Maestro olarak 2 Brezilyalı, çubuklu formada Alex, parçalı formada Elano vardı. İlerdeyse Fenerbahçe adına Kazım, Galatasaray adına Baros gol ayağı olarak başladılar. İki takım arasındaki tek fark kanat oyuncularının (sağda Keita, solda Arda) Galatasaray'da daha ileriye dönük oynamaları ve 4-4-1-1'den zaman zaman 4-2-1-3'e ya da Rijkaard'ın deyişiyle 4-3-3'e dönmeleriydi. Fenerbahçe ise sağ kanada Mehmet Topuz'u, sol kanada da Vederson'u koyarak Galatasaray'ın bu etkili kanatlarını etkisiz kılma düşüncesinde olduğunu gösterdi.

Hakemin düdüğüyle beraber "Kadıköy" faktörüyle saldıran taraf Fenerbahçe'ydi. İlk dakikada Baros'un sakatlanıp oyundan çıkması Galatasaray adına şanssızlıktı. Fenerbahçe, geçen sene Aragones'in oturtmak istediği, bu sene Daum'la becerdiği ayağa kısa paslarla, topa sürekli hakim olarak ve çabuk oyun anlayışıyla Galatasaray'ı bozdu. Top Galatasaray'a geçtiğindeyse de, özellikle bu sene Fenerbahçe'nin en büyük kazanımı olan Emre-Cristian ikilisiyle pres yaptı, rakibini rahatsız etti ve ya top çaldı ya da rakibin oyununu bozdu.

Fenerbahçe'nin kullandığı bir serbest vuruş sonrası gelen ancak topun dışardan çevrildiği gerekçesiyle sayılmayan gol, gelecek golün habercisiydi. (3) Nihayet bizlerin beklediği gol, güzel bir organizasyon sonrası Alex'le geldi. (4)

Kazım'ın beceriksizce vurduğu toplar saç baş yoldururken, Galatasaray'ın beraberlik sayısı bulmak için sadece ve sadece çabalamasını izledik. Bu çaba, bal yapmayan arının çabası gibiydi. Galatasaray pozisyon üretemeden devreyi bitirdi. İlk yarının son dakikasında Alex ve Lugano'yla girilen pozisyonlar sonuç getirmedi Fenerbahçe adına.

İlk yarının en önemli notlarından biri de, Keita'nın kendine gelen madde sonrası provokatif davranışıydı. Zaten her iki taraf için de gergin olan ortamı daha da gerdi.

İkinci yarı Galatasaray biraz daha toparlanmış gibiydi ama yine pozisyon bulamıyordu. Fenerbahçe ise kontrollü oyununa devam ediyordu. Yine Kazım'ın harcadığı pozisyonlar vardı. Bu devre Galatasaray, bizim hizasında bulunduğumuz kaleyi koruduğu için daha net gördük ki, Galatasaray'ın defans göbeği saatli bomba. Kazım ve Mehmet Topuz'la yakalanan bir çok pozisyonda bu açıkça görüldü. Zaten bu ikiliden gelen ortak hata sonucu Alex'in kendi yarattığı penaltı geldi. Hakem, doğru penaltı kararını hatalı sarı kartıyla gölgeledi zira Alex'in bariz gol şansı bulunduğundan Leo Franco'ya çıkan kartın rengi sarı değil, kırmızı olmalıydı. Alex penaltıyı gole çevirdi ve ortalık bayram yerine döndü. (5)

Sevincimiz kısa sürdü çünkü maç öncesi en çok korktuğum şey gerçekleşti. Bu sene Galatasaray'ın duran toplardaki üstünlüğü, bizim de tam ters şekilde duran toplardan yediğimiz gollere bir türlü çare bulamayışımız beni endişelendiriyordu ve bu endişemin ne kadar haklı olduğunu da Arda'nın kullandığı korner sonrası gelen Hakan Balta'nın golünde gördük.

Golden sonra Galatasaray beraberlik için umutlandı, Fenerbahçeli oyuncular ise paniklediler ve oyunun üstünlüğü bu kez Galatasaray' a geçti. Pas ve hücum organizasyonlarını Fenerbahçe gibi yapmaya başladılar ve topa daha çok hakim oldular. Ancak tehlikeli bölgelerde Fenerbahçe'deki kademe anlayışı devreye girdi ve Galatasaray tüm bu üstünlüğüne rağmen yine pozisyon bulamadı. Arda - Kewell değişikliği de Galatasaray'a bir canlılık getirdi. Galatasaray'ın üstün olduğu bu dakikalarda Keita'nın, tam dördüncü hakemin önünde Roberto Carlos'un faulüne karşılık çıkarttığı sağ kroşe, Galatasaray'ın ipini çekti. Galatasaray yine daha üstündü ama Fenerbahçe daha rahattı. 10 kişi kalan Galatasaray, Elano'nun yerine giren Aydın'ın ceza sahası sağ çaprazında önünde kalan topla gol harici en net pozisyonunu yakalıyor ancak Aydın, sarı-kırmızı taraftarların beklentilerinin çok üzerinde kötü bir vuruşla topu dışarı atıyordu.

Fenerbahçe'de Daum, 70. dakikadan sonra yaptığı Kazım - Güiza, Alex- Andre Santos ve Vederson - Selçuk değişiklikleriyle Galatasaray lehine giden oyunun dengesini önce tekrar kuruyor sonra da tekrar Fenerbahçe lehine çeviriyordu. Güiza, Kazım'dan devraldığı beceriksizliği devam ettirip inanılmaz bir gol kaçırıyor ancak son dakikada attığı klas golle taraftarın gönlünü alarak, sahadaki oyunun hakkı olan skoru belirliyordu.

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

Maç sonrası tribünlerdeki coşku, maç öncesini aratmıyordu. Galatasaray'ın mor formasına, Kadıköy'deki 10 yıldır süren geleneğe göndermeleryapılıyor, şarkılar, türkülerle rakip taraftar kızdırılıyordu. Orada bulundukları sürece takımlarına güzelce destek veren Galatasaray taraftarı koltukları kırmaya başlıyor, çevik kuvvetle kavga ediyor ve Fenerbahçe taraftarının olduğu bölgeye yanıcı maddeler atarak ufak çaplı bir yangın çıkartıyordu. Galatasaray taraftarı adına da bunlar utanç görüntüleri olarak kayda geçiyordu.

Neticede bir derbi maçı daha geride kaldı. Kazandığımız için demiyorum (o ekmek kadayıfına kaymak mahiyetinde ;)), bu maç adıyla, her iki takımın da ortaya koyduğu oyunla, atmosferle, daha önce de yazdığım gibi "şölen" adını hak etti. Yaşanan istenmeyen ve kötü olayların olmadığı nice "şölen"lere...

Sevgiler...

(1) Az önce maç öncesi çektiğim görüntülerde tesadüfen olayları yakaladığımı gördüm! :) Arda'nın Cristian'a bir teması var gibi. Net gözükmüyor çünkü açıyı kapatan başka Galatasaraylı oyuncular var ama temas varsa bile Arda'nın o hareketi bilerek yaptığını sanmıyorum.

(2) Olaylar sırasında yan hakemin bir anda kafasını tutması ve çıkarken elinin kanlı hali de görüntülere yansımış!

(3) Bu pozisyon da uzak tarafta olduğu için topun çizgiyi geçip geçmediğini göremedim ancak gazetedeki fotoğrafa göre geçmiş gibi duruyor.

(4) Gece eve geldiğimde, golde akıl dolu bir hareket yapan Roberto Carlos'un Vederson'un ortası sırasında ofsaytta olduğunu gördüm. Galatasaray adına başka bir şanssılzık daha.

(5) Penaltı golü ve sonrası da görüntülerimde mevcut. :)

bırakın arkadaşlar bu onlar yensin nasılsa biz şampiyonuz ayaklarını

son 10 senede,10 kez yenilmişiz peki kaç defa şampiyon olmuşuz, sadece 3

avrupada başarımız varmı yok

sabır,sabır

buraya kadar geldik

adamlar her sene rahat çıkıyorlar maça

biz ise tam tersi aşırı stresli,baronin ittiği pozisyonda,ardanın 10 sn sonra geri dönüp olayı büyütmesi kabul edilir bişey değil

gelme kardeşim böyle provokasyonlara,amaç belli zaten,sen o amaca neden hizmet edersinki?

hadi ettin diyelim

çıkta topunu oyna,bosna maçından beri piyasada yoksun..

çok güçlü,çok hırslı dediğimiz 2 stoperimizi

beğenmediğiz şımarık bundan bişey olmaz dediğimiz kazım tek başına 2 sini ezip geçti her pozisyonda

2 si net 1 tartışmalı faul olmayan kararlarla durdu allahtan hakem,3 ü de gol pozisyonu

niye oynarsın oralarda topla,at taça çok mu zor?

takımda oynayan bir futbolcu yoktu,hepsinin basireti bağlanmış sanki

carlos u ezer geçer dediğimiz keita nın 1 ortasından başka yaptığı hiç birşey yok,attığı yumruktan başka

ha bazı arkadaşlarda helal olsun kaita nası çaktın diyor

yok böyle bir mantık arkadaşlar 2-1 i yakalamışız,rakibin üstüne gidiyoruz,sen ne diye hakemin gözü önünde yumruk atarsın adama,hadi kasımpaşa maçında attın ucuz atlattın,akıllanman için kırmızı mı görmen gerekiyor?

böyle destek olmaz arkadşlar,böyle olsa olsa köstek olunur,sonra bi maç daha yumruk atar atılır nasıl olsa taraftar bundan hoşlanıyor diye..

elano nun ayhana,hakan balta ın ayhana ettiği küfürleri hiç düşünmek bile istemiyorum,bu nasıl bir mantelitedir yada nasıl bir piskolojidirki saha içinde futbolcularımız birbirine küfür ediyor..

total futbol,total futbol diyip duruyoruz ama

bu defans ve orta sahayla total futbol falan oynanmaz arkadaşlar,defans ne topu oyunu sokabiliyor nede asli görevi olan defansı yapabiliyor

orta saha oyunun ne defansif nede ofansif yönünü oynayamıyor

evet çok kuvvetli hücum gücümüz var ama onları durduruncada neler olduğunu gördük artık

son 3 maçta 9 gol yemişiz,şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar gol yeme lüksü olmaz,olamaz..

Fenerli yöneticiler belli ki bu maçtan önce futbolcularına esktra prim vs vererek iyi motive ediyorlar.Ancak bize her sene ne oluyor çözebilmiş değilim. Yenildiğimiz her maç kurgu aynı. Erken bir gol yiyoruz sonra tam toparlanıp gol ararken ya bir kırmız kart yiyor yada penaltı kararı cıkıyor.Burda suçu hakemlere atma bağmında değil bizim prof. futbolcularımızın o maç içerisinde bu ilkeden uzaklaştıklarını belirtmek istiyorum. Çok amatörce hatalar yüzünden maç kaybettiğimiz cok oldu o debilerde.(bence artık derbi niteliği de kalmadı. Çünkü derbilerde bir rekabet unsuru hep ön plandadır. Bizde ne yazıkki 10 senelik bir hegemonya mevcut...)

Cevap: Kadıköy'de 10 Yılda 1 Kere Dahi Yenemiyorsak! Bunun Tek Çözümü Var!!

Aslantepe'de bu seriyi başlatmalıyız..

Geri
Üst Alt