TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

defans tam bir skandal

arkadaşlar sadece 1 maç kaybettik o kadar telafisi kolay olur...

ayrıca fenere 3 maç seyircisiz ceza alacağı söyleniyor...

kayseri d

ankaraspor bay

bjk d

trabzon

fixtürleri bu eziklerin illa puan kaybı olacak...

Adam gibi top oynasak zaten kaybetmezdik ki.

Eğer ki 3 puan alsaydık çok sevineceğimiz bir maç için

"sadece 1 maç kaybettik, o kadar" demek tabiki bu kadar kolay değildir.

Ama yine de aciz gibi bir kelime takımımıza yakışmıyor.

Evet bende yakıştıramıyorum.Ama öyle oynuyorlarsa söylemekte bir sakınca görmüyorum.Korkakça da diyebilirdim ama az geliyor bana.

Sami Yen de yapacaginiz her türlü taskinligin olumsuzlugun seneye kadiköydeki macta GS li futbolcularin üstüne baskı ve kasıntı olarak geri dönecegini bile düsünemiyor halen gerilim yanlısı tutumlara devam ediyorsunuz...

Katılıyorum. Üstelik A.S.Y nde de istediğimizi alamama riski...

Gol gol degildi penalti da penalti degildi diyelim ...maci GS hak etti yahut macin hakki beraberlikti diyebiliyormusunuz!?!? diyebiliyorsaniz o zaman ofsayt yahu verilen penaltinin hakliligi yahut haksizligi tartisilabilir...!

Daum u kutlamak lazım. Takımı çok iyi çözmüş. Korkak olmasa fark yeme olasılığımız oldukça fazlaydı.

Kanatları 2 kişi ile kapatıp oyunu güçlü oldukları ortaalanda oynattılar. Döylece maç bizim en güçsüz olduğumuz bölgede yani ortasahanın ortasında oynandı. Korkak olmayıp Kazımın yerine semih ya da guiza ile oynasa maçı çok daha rahat alırlardı.

F.R. yapması gerekeni yaptı. Bu maçta Arda ne olursa olsun oynamalıydı. Kewell ile Elano arasından Elanoyu seçti ki bence haklıydı.

Hakemi beğendim. Ayhana verdiği sarı kart dışında çok iyiydi bana göre. Elano ile olan pozisyonda gereksiz otorite gösterisi yaptı o da maçı kontrol altında tutmak için yapılmış bir harketti.

Arda maçı kaldıramadı. Son haftalarda performansı gittikçe düşüyordu. Bu maçta çöktü adeta. El freni görevi yaptı ayağına gelen her topta. Keza Ayhanda öyle. Düşen performans grafiği en dip noktaya ulaştı bu maçta.

Devre arasında ortasaha transferi yapılması şart. Ayhan ile olmuyor. Ayrıca yedeğide Barış. "Box to box" ortasaha lazım diye bas bas bağırıyor takım.

Devre arasında F.R. gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Şu FM herkesi futbol profesörü yaptı bu ülkede :)

3. Her iki takımda da kaliteli oyuncular var ama futbol zekası yüksek oyuncular Fenerbahçe'de daha fazla. Galatasaray'da bu oyuncular arasında sayabileceğim Kewell'ın ilk 11'de başlamaması da bizim lehimize bir teknik adam yanlışıydı Rijkaard adına.

futbol zekasi fenerde mi fazla ? Yapma lütfen ya ozaman Twente, Sion vs.. gibi takimlar da fenerden üstün ;)

fenerde maymun zekası var... ama bizde oda yoktu dün :D

futbol zekasi fenerde mi fazla ? Yapma lütfen ya ozaman Twente, Sion vs.. gibi takimlar da fenerden üstün ;)

Futbol zekası,maç öncesinde rakip oyuncuları tahrik edip,onların sinirini bozup her an kart görebilecek pozisyona getirebilmek ise,fenerde bir hayli futbol zekası yüksek futbolcu var.

fenerde maçın durumuna ve gidişe göre oyunun tansiyonunu elinde tutan çok adam var...

bizde bu tip ağırlığa sahip bir kewell vardı bide aslında ayhanda olması lazımdı o yaşa ve başa rağmen ama olamadı...

maç öncesinden başladı tahrik, ama ASY de tahrikin kralı olacak kralı...

fenerde maçın durumuna ve gidişe göre oyunun tansiyonunu elinde tutan çok adam var...

bizde bu tip ağırlığa sahip bir kewell vardı bide aslında ayhanda olması lazımdı o yaşa ve başa rağmen ama olamadı...

maç öncesinden başladı tahrik, ama ASY de tahrikin kralı olacak kralı...

bu dingilleri ASY'dede yenemeyiz biz... :90: hiç o yüzden kasmıyıcam... :bgking1:

bilica ve cristian suclu diyelim (ki buna bende kesinlikle katiliyorum)..ama GS nin kadiköydeki durumu ortada iken arda gibi GS nin kaptani takim arkadaslarini rahatlatip gevsetmeye calisicagi yerde bizzat kendisinin bu tur bir diyaloga girmesinin mantikli yahut hakli cikarilabilir bir yani varmi!?!?

Keita nin atilmasinda arda nin o diyalogunun hicmi etkisi yok!?!? vs..vs sorulabilicek bir yigin soru....

Abi yenildiysek yenildik. Cevabı belli, yıllar önce Faruk Süren döneminde bir yönetimiz ile Fenerli bir yönetici canlı yayında konuşurken,

Fenerli yönetici "GS hep avrupada maç kazanıyor ama biz hep GS'yi yeniyoruz" diyor.

Yönetimiz ise bunun üzerine "Fener'in yendiği tek Avrupa takımı Galatasaray zaten" diyor.

;)

:D:D:D:D:D:D

Maça, maçın skoruna göre değerlendirmemiştim, genel düşüncemi yazmıştım. Bu bir etkendir ama tek başına hiçbir zaman belirleyici olmaz, zira futbol, cilveli bir oyun. Oynanan oyun her zaman skora yansımayabiliyor. Dün yansıdı sadece, o kadar.

Ve inanın, futbol zekası yüksek olarak değerlendirdiğim oyuncu sayısı her iki tarafta da o kadar az ki. Bizde Alex ve Roberto Carlos, sizde Kewell, o kadar. Emre'ymiş, Arda'ymış, inanın çok istememe rağmen hiçbirini o kategoriye sokamıyorum. Ulusal bazda düşünecek olursak acı bir şey bu tabii.

Sevgiler...

Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki, spor programlarını izlemiyorum. Çok ender. Bahsettiğim görüntüler, kendi çektiğim görüntülerdir ve takdir edersiniz ki, bir televizyon kamerasının çektiği kaliteyle, detaylarla karşılaştırılamaz. O yüzden Bilica'nın yumruğunu görmedim, keza bahsettiğiniz Cristian'ın Arda'ya hareketini. Bu tarz hareketler uzak tarafta olmuşsa, görmemiz haliyle zorlaşıyor. Beni tanıyan arkadaşlar bilir, gördüğümü söylerim ve söylüyorum da.

Yalnız şu 55 bin güzide insanın yaptıklarını biraz açarsanız sevinirim. Küfür edilmedi mi? Edildi ama 90 dakika boyunca değil. Sahaya yabancı maddeler atılmadı mı? Atıldı ama sürekli ve oyunu engelleyecek nitelikte değil! Herkes mi sahaya bir şeyler attı? Kesinlikle hayır! Hatta çoğu zaman bu kişilere tepki gösterdik. Zaten dikkat ederseniz atılan maddeler hep aynı 1-2 noktadandı. Bunlar haricinde bahsettiğiniz başka şeyler mi var? Söyleyin, bilelim de ona göre yorum yapalım.

Ters bir hareketi olmuştur belki Bilica'nın, dediyseniz haklısınızdır ve bu yüzden ona tepkinizi de doğal buluyorum. Ama önceki maçlardan Lugano'ya ve malum sebeplerden ötürü Emre'ye olan tepkinizi dünkü maç için sürdürmeniz oldukça yersiz olmuş. Bu iki oyuncu da dünkü çirkinliklerin içinde yoktu.

Son olarak, evet, Ali Sami Yen'deki maç da olaylara şimdiden gebe. Şunu soralım kendimize. (Burada kendimi de dahil ediyorum.) Siz de, biz de olaylardan rahatsızlık duyuyoruz belli ki. Peki bunun çözümü nasıl olacak, şimdiden olayların çıkacağını kestirebiliyorsak? Bunun yolu kısasa kısas mıdır? Bakın, tekrar ediyorum. Dünkü yaşananlar, her ne kadar 2 sene önce Ali Sami Yen'de yaşananların yanında devede kulak kalıyor da olsalar, kesinlikle TASVİP EDİLEMEZ! Ama yazdım, biz "atmayın" dedikçe, onlar "hep bize mi atılacak" diyorlar ve karşı tarafta da aynı düşünce hakim olduğundan bu olay maalesef kısır döngüye giriyor. Bir şekilde birinin bir "ilk adım" atması şart ama iki taraf da buna yanaşmıyor. Halbuki esas büyüklüğün bunu yapabilmekten geçtiğini düşünüyorum.

Sevgiler...

İlk adımı atma konusunda Galatasaray cephesinden hamle gelmiştir.Özellikle Özhan Canaydın Başkan, taraftarın tepkisini alma pahasına da olsa fair play ruhunu yansıtmaya çalışmış, iki takım arasındaki gerilimi yumuşatma cihetine gitmiş, bu bağlamda Saraçoğlunda Fb nin gollerini bile alkışlamıştır.Peki karşılığı ne olmuştur ? Aziz Yıldırımın alaycı tavrı beyanatları ile karşılaşılmıştır.Hatta o kadar ileri gidilmiştir ki kazandığı UEFA Kupası tesadüftür denilmek suretiyle Galatasary Camiası adeta tahrik edilmiştir.Sonuç, şiddet, kırmızı kartlar, hakem hataları, olaylar v.s......Ne olacak peki, nasıl normale dönecek durum? Normale falan döneceği yok.Kimse kimseyi kandırmasın.Çünkü birileri gerilimi seviyor, zevk alıyor ve durumdan gayet memnun. Biz istiyoruz ki durumun düzeleceği yok, bari PFDK cezalarda çifte standart uygulamasın.

Abi yenildiysek yenildik. Cevabı belli, yıllar önce Faruk Süren döneminde bir yönetimiz ile Fenerli bir yönetici canlı yayında konuşurken,

Fenerli yönetici "GS hep avrupada maç kazanıyor ama biz hep GS'yi yeniyoruz" diyor.

Yönetimiz ise bunun üzerine "Fener'in yendiği tek Avrupa takımı Galatasaray zaten" diyor.

;)

:D:D:D:D:D:D

bence bunlar ucuz teselliler...

fenerin başka bir takıma karşı bize kurduğu 10 yıllık üstünlüğü kuramadığını dün spiker söyledi maçı anlatırken...

bence rezil bir durum rezil... dünyanın hiçbir futbol ülkesinde böylesine 100er yıllık takımlara arasında bu denli fark yoktur...

mesela river plate - boca maçı vardı dün 1-1 bitti...

Fenerin tek motivasyonu Galatasaray ve Galatasaray'ın Avrupa başarılarıdır.

Fenerin Galatasaray'ı gündemden düşürmesinin başka yolu yoktur.

O yüzden sadece 3 puan alınan bir maçtan sonra bile konfetiler takımla beraber tezahürat...

Madem çok küçümsüyorlar neden bu kadar sevinç, madem normal birşey..

Bu motivasyonla maçlarda inanılmaz oynuyorlar, teknik demiyorum ama fizik üst düzey.

Zaten koşulan mesafelerden bu açıkça gozukuyor..

Kalli donemindeki kupa maçı kadrosu gibi bir kendini bilen pas yapan baskıdan çıkabilen ve en önemlisi "koşan" bir kadroyla çıkıp sakin oynayabilirsek belki bir gun tutundukları tek dal da ellerinde kalır...

Ek olarak;

sezon başından beri söylüyorum eğer biz sezona fırtına gibi başlamasaydık ve medya bizi bu kadar övmeseydi fener 8 maçlık başlangıç serisini asla yapamazdı, asla...

Geri
Üst Alt