TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | İkinci Yarı

Samimi bulmuyorum. Aynı yazar yarın FB lehine olmayan birşey yazdığında da bu görüşünü savunacak mısın?

Yada mesaj mesaj gezip, kimler "biz feneri ASY de de yenemeyiz" demişse onların mesajlarını alıntılayıp, sen bu forumda futboldan anlayan nadir insanlardan birisin mi diyeceksin.

Daha samimi olun, bence. :(

tabi ki dediğim herzaman arkasında olurm.

maç içinde bnmde katıldıgım o kufurlu kalabalıgı suan hala dusundukce yanlş oldugunu fakat durdurlamaz bi gerçek oldugunu savunuyorum mesela.

ayrıca hem samiyende hemde saraçoğlunda bu hep var ve olacak.

mesela maçtan sonra yalnız kalıp düşündüğümde hala olmak üzre ardaya ettiğimiz küfürden dolayı kendimden utanıyorm.

fakat bu hiçbişeyi değiştirmez ama Galatasaray kaptanının o yaptığı hareketler durumu hem kendi açısından hemde takımı açısından o stadda ki kişiler +hakem için zora sokmuştur bence.

o ardaya yapılan küfür bırakın profesyonelliği ve büyük camianın kaptanlıgını,şahsen bi insan olarak bana yapılsaydı ,ağlayrak soyunma odasına gider maça çıkamazdım.

Ayrıca ;

sene sonu görüşücez el fenerleri

denizli053402.jpg

denizli053410.jpg

denizli053411.jpg

denizli053413.jpg

sizin açınızdan bu tablolar mutluluk verici fakat bir federasyonun ve ülkenin karşıt kesime verdiği en büyük cezadır o gün.

bu yazdığı şöyle anlayabilirsiniz kendi açınızdan ; on senedir bizim hakemlerle kazandığımızı iddiaa saraçoğlundaki derbi maçlarındaki federasyna ve hakemlere olan siteminiz.

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Akin NE Mizrakmısın nesin.. forum.antu.com var sizin türeviniz için. burayı kirletemezsiniz.

sana 2 çift lafım var ;

1. o avatarını yok et (bu 3. söyleyişim, sinirlenmeye başlıyorum)

2. buradan defol git.

saygılar.

1- Fenerbahçe'nin ilk golü ofsayt .

2-Emre'nin kırmızı kartla oyun dışında kalması lazım ama kart bile görmedi .

3-Lugano Elano'nun ensesinden tutup çekiyor kart bile görmüyor .

4-Leo'nun pozisyonu penaltıysa eğer Leo'nun kırmızı kart görmesi gerekiyordu hani nerde o kırmızı kart ?

5-Kazım'ın kaç faul daha yapması lazımdı kart görmesi için ?

6-Keita'nın yumruğunda ise Keita'ya Carlos utanmasa tecavüz edecek Keita napsın o anlık sinirle vurdu .

7-Ulan hakem o kadar yabancı madde atıldı o sahaya 1 tanesini götürüp not ettirmedin . Yardımcı hakeminin kafasını yardılar . .

8- Keita aldı götürdü bunu not alın diye tuttun kart gösterdin . .

Daha bu maddeler uzarda neyse . . Çok güzel bi şekilde maça tecavüz ettin Bünyamin helal olsun . .

1- Golde bişi diyemem.

2- Emre maç özetine bakılınca bile anlaşılacak şekilde DOKUNMUYOR bile Barosa

3-Alexin frikiği kullandgında maçın özetinde bile Servetn Luganoyu ensesinden tutup indirmesine bişi verilmedi ona bakarsanz

4-eğer kırmızı verseydi hakemliği biterdi maçı dengede tutmak için vermedi.

5- yanlş maç izlemediysek ve ben canlı staddan izledim kazımın yaptıklarına dua edin faul ile durdurdu hakem cunku hiçbişi yoktu.ayrıca helal olsun servet ve gokhana 2 metrelik adamlar 1.80lik kazıma hava toplarında GÖĞSÜ ile kontrol ettirdiler ya....

6-ben kuralları bilemiyorum ama ordaki atmosferi sanırım keitanın yumruğu engelledi yani carlos bi kart gorucekdi bu kırmızı olurdu bilemem ama keita o hareketi yaptıkdan sonraki hareketi zaten kırmızı kartlıkdı onuda keita gordu zatn :D

7-merak etme büyük bir ceza gelicek fakat karşılaştırma yaparsak ki yanlş anlama beni nolur 06/07 samiyende bize yapılanlar + stadınızı yıkmanızdan aşağı bir olaydı dün ki maçta yaşananlar

8- zaten sorunda bu anlamıyorsunuz hala ; ÇOK BAST ; bir oyuncu pozisyon harici yada HAKEMDEN izinsiz asla saha cizgileri dısına cıkamaz maç içerisinde!

maddeler uzarsa tarafsız cevaplarım olabirli isterseniz :)

Akin NE Mizrakmısın nesin.. forum.antu.com var sizin türeviniz için. burayı kirletemezsiniz.

sana 2 çift lafım var ;

1. o avatarını yok et (bu 3. söyleyişim, sinirlenmeye başlıyorum)

2. buradan defol git.

saygılar.

sizi kızdırcak bi söylemim yok yada aldıgım bi tavır.

buyurup herhangi bir moderatörünüze başvurabilirsiniz :)

ii geceler,sağlıklı forumlar

Cocuk lan bu mizrak

siz 10 yıldır kadiköyde maç kazanamamızı değerlendireceğinize 26 yıldır 2. lig takımlarının bile kazandığı türkiye kupasını niçin kazanamadığınızı değerlendirin :D

son kazanan selçuk yula o da artık torununun torununu görecek yaşa geldi.

ayrıca bulunduğun yerde süpermiş ( kuşadası ) :D

1- Golde bişi diyemem.

3-Alexin frikiği kullandgında maçın özetinde bile Servetn Luganoyu ensesinden tutup indirmesine bişi verilmedi ona bakarsanz

5- yanlş maç izlemediysek ve ben canlı staddan izledim kazımın yaptıklarına dua edin faul ile durdurdu hakem cunku hiçbişi yoktu.ayrıca helal olsun servet ve gokhana 2 metrelik adamlar 1.80lik kazıma hava toplarında GÖĞSÜ ile kontrol ettirdiler ya....

6-ben kuralları bilemiyorum ama ordaki atmosferi sanırım keitanın yumruğu engelledi yani carlos bi kart gorucekdi bu kırmızı olurdu bilemem ama keita o hareketi yaptıkdan sonraki hareketi zaten kırmızı kartlıkdı onuda keita gordu zatn :D

7-merak etme büyük bir ceza gelicek fakat karşılaştırma yaparsak ki yanlş anlama beni nolur 06/07 samiyende bize yapılanlar + stadınızı yıkmanızdan aşağı bir olaydı dün ki maçta yaşananlar

8- zaten sorunda bu anlamıyorsunuz hala ; ÇOK BAST ; bir oyuncu pozisyon harici yada HAKEMDEN izinsiz asla saha cizgileri dısına cıkamaz maç içerisinde!

banabak öyle duymamazlık takmamazlık ayaklarına yatma, sinirim tepemde sizin gibi low life piece of shitlerle uğraşacak halde diğilim o AVATARINI DERHAL SİL. neden bu foruma gelip bu taraftarla konuşma ihtiyacı duyuyorusun ? bukadar mı zavallı, eziksiniz ? kendi kuş kafesin yokmu senin ? dün geçirseydik gelicekmiydin buraya yine ? bizim sizin gibi parasıyla perde arkası gücüyle her b.ku satın alan bir başkanımız yok. iğrenç kulüp sizi... oynadığınız futbol futbol olsa... ezikler topluluğu defolun gidin bu forumdan. YOK OLUN.

Cocuk lan bu mizrak

yok abi :) sözlerime dikkat ederek yazıyorum.zaten patlamaya hazır bomba gibi herkes.

siz 10 yıldır kadiköyde maç kazanamamızı değerlendireceğinize 26 yıldır 2. lig takımlarının bile kazandığı türkiye kupasını niçin kazanamadığınızı değerlendirin :D

son kazanan selçuk yula o da artık torununun torununu görecek yaşa geldi.

ayrıca bulunduğun yerde süpermiş ( kuşadası ) :D

en azından karşılıklı tamam bzmki 26 yıl ama sizin sabri bile dün dedi ben altyapıdaydım anca o zaman yenmiş bzmklr ben daha galibiyet goremedim gibisnden.iki ezeli rakip tarftarları arasında olur boyle takılmalar.misal dün maç öncesine kadar yazılanlara bak 10 senedir yenemiorz artık yencez edicez gibsnden yazılanlar var.aynı şeyi biz tr kupasında oynarkende dioruz artık almamız lazım kupayı kaç sene oldu ayıp gibsnden yani.. :)

1- Golde bişi diyemem.

sizi kızdırcak bi söylemim yok yada aldıgım bi tavır.

buyurup herhangi bir moderatörünüze başvurabilirsiniz :)

ii geceler,sağlıklı forumlar

senin ne söylemin olucak ki ? ne gibi bir söylemin olabilir bu evrende senin ?

senin tavrını kim takar sence burda ? sadece o iğrenç renklerle bezenmiş avatar'ını değiştireceksin burada. OKADAR. defol gidiver bizahmet ayrıca :o

arkadaslar derbi geride kaldi ama gelecek korkutuyor beni,simdi forvette kalmadi Baros buyuk kayip,Nonda kosamiyor,Arda havalara girmis medyatik paparazzilik olmus,Elano olu gibi adam aldigin paraya haram olsun ve en onemlisi defansimiz kocaman bir FIYASKO,hayal kurmak istiyorum ama kuramiyorum,sampiyon olacagiz demek istiyorum soyleyemiyorum nedenmi,ne zaman karsimiza direncli,fizigi iyi olan rakipler geldigi zaman oyniyamiyoruz,biz kadikoyde kaybettik cunku sistemimiz yok,teknik hayetin mac icinde bir B plani yok,Rijkard hala anlamiyor bizde ne Xavi var nede Iniesta bu yuzden ORTA SAHAYI KALABALIK TUT ne Ayhan nede Sarp bu yuku kaldiramaz,kim ne derse desin ben Galatasarayin Yabanci oyuncularini hic begenmiyorum benim icin Yildiz oyuncular bu maclarda parlarlar maalesef son 4-5 seneye baktigimiz zaman hic bir yabanci transferimiz bize faydali olamadi,Kasimpasayi yenersin,Denizliyi yenersin,neye yarar onemli olan Kadikoyde yenilsende sari kirmizili formaya yakisir bir futbol oynamak zorundasin ama yok 10 sene gecer 20sene gecer 30sene gecer biz Kadikoyde Feneri yenemeyiz,mutlaka Elano gonderilmeli,mutlaka Linderoth gonderilmeli ve orta sahaya ve en onemlisi forvete oyuncu alinmasi gerekir,bu yazilari sadece maglup oldugumuz icin yazmiyorum,ne zaman direncli bir takim karsimiza ciksa gucumuz yetmiyor cunku sistemimiz yok bugune kadar bireysel beceriklerle galip geldik,yarinlar pek umut vermiyor ama bir umut var oda Rijkardin elinde ne olusun sistemi degistir burasi BARCELONA degil burasi TURKIYE VE GALATASARAY,ne olusa olsun ben SARI KIRMIZILI RENKLERE GONUL VERIYORUM.

İyi ki bir kaybettik, forum Fener'li doldu...Sorsan "futbol konuşmaya geldim" derler. Allah iyiliğinizi versin, iyi gün taraftarları sizi.

Bu yıl şampiyon olalım, rövanş maçından öte, tek beklentim budur.

Abdullah bey;Tüm olanlara ragmen bu kadar sakin olmayı nasıl başarabiliyorsunuz sanırım admin olmak böyle birşey sizi tebrik ediyorum tüm samimiyetimle

Kanarya avcı bir kuş değildir oysa, bizim burdaki kuşlar pusuya yatıp yenilmemizi beklemişler saldırmak için. Ama unutmayın ASLAN PARÇALAR!!!

abicim bize birezilyalı felan yaramıyo. yönetim madde getirsin brezilyalı alınmasın diye. adamlar resmen fb de oynuyolar ya. bize yarayan hangi brezilyalı var ? lanet olsun ya.

Taffarel ve Capone'yi unutmuşsunuz. Ha, onlar gideli çok oldu ama fazla da Brezilyalı almıyoruz zaten. Bir Pinto vardı sanırım, bi de Concecao (yazılışından emin olamadım) Pİnto zaten gençti falan, öyle bir umutla alınmıştı, kötü bir kadromuz vardı, bekleneni veremedi. Concecao da çok kötü değildi. Lincoln kariyer olarak iyi bir transferdi ama o da karaktersiz çıktı. Elano şimdilik bekleneni veremiyor ama ileride daha iyi olacak diye düşünüyorum, ümidi kesmek için çok çok erken. Bundan sonra Keita ve Baros yokken, hele de basında çıktığı gibi Kewell forvete kayacaksa Elano düzenli şekilde forma giyecek. Brezilya milli takımının maçı yoktur umarım. O yolculuklar onu hem kötü etkiliyor, hem yoruyor, hem de bizim takıma alışmasını zorlaştırıyor.

Aceto balsamico denen adamin yazilarini sevmem ama bu cuk oturmus bence.

Saat 19:15'de iki şeyi tahmin etmek mümkündü. 1- Kırmızı kart çıkacak. 2- Arda'nın takımına bir katkısı olmayacak. Galatasaray uzun yıllardır olduğu gibi bir derbiyi yine Florya'dan çıkarken kaybetti. Üzerinde takımının forması; kaptanlık pazubandını takan 10 numarasının siyah gömlek-siyah takım giymişçesine racon kesmesinden dolayı. Tahrik falan bahanedir. Luis Figo'nun Real Madrid formasıyla Camp Nou'ya çıktığı ilk el clasico'yu herkes hatırlar. Yetenekleri tartışılmayan futbolcuları büyük futbolculardan ayıran da budur. Geçen sezon oynanan derbideki kavga daha hatıralardayken rakibin en ufak tahriğinde, ittirmesinde tribünlere ekstra enerji yüklemenin ve takım arkadaşlarına da ters elektrik vermenin manası var mı? Yok ama faturası var!..

Geçen hafta Fenerbahçe, Antep deplasmanında kazanıp puan farkını beşte tutsaydı, Galatasaray'ın kazanma ihtiyacından bahsedebilirdi. Puan farkının iki olduğu tabloda; deplasmanda 6 puanlık maçta ilk yapılması gereken yenilmemektir. Galatasaray'ın da başaramadığı bu. 9 yıllık mağlubiyet serisinin ardından illa ki kazanmak zorunda hissediyor. Önce bir berabere kalmayı başarabilse... İşte bu akıllarına gelmiyor! Her seferinde de aynı tuzağa düşüyorlar. Daum'un da çözdüğü bu. Karşısında zaafı olan bir takım. Üstüne gelecek. Ne yapmalı? İşte bu onbiri çıkarmalı.

Elindeki kaleci, defans dörtlüsü, iki ön libero zaten rakipten daha iyi. Çözmesi gereken ise Galatasaray'ın hücum dörtlüsüydü. İki kanatta Arda ve Keita'yı kademeli savunmayla bitirdi Alman. Mehmet Topuz ve zaten bir savunmacı olan Vederson, Carlos ve Gökhan Gönül ya kademesindeydi ya da ilk basan adamlardı. Serseri mayın karakterli Kazım ile Galatasaray'ın iki stoperini hataya zorlayınca da Mustafa Sarp tandemin hemen önüne çöküvermek zorunda kaldı. Beş Galatasaraylı, iki Fenerbahçeliyi savundu durdu 90 dakika. Baros problemdi, sakatlanınca ilk dakikadan bu sorun çözüldü. Rakip kaleye 40 metrede oynayan Elano'nun sahadaki muadili Alex, ilk golde vuruşu rakip altıpasın içinden yaparken; Galatasaray forvet arkasında oynattığı Brezilyalısını bir kez olsun ceza sahası içine sokamadı. Nonda gibi rakip stoperleri yaya çeken bir santrfor varken orta sahadan dikine pas atamayan adamlarınız varsa kilitlenir, kalırsınız. Saha aynı sahaydı ama oynayacak alan yoktu. İlk gol ofsayt. Penaltıyı da Leo Franco'nun müdahalesinden saliseler önce Alex ustaca almayı başardı. Bir kaleci aynı hatayı bir derbide iki kez yaparsa cezayı keserler elbet. Arda'nın 19:15'de takımına yüklediği negatif enerji Keita'nın yumruğu ile ortaya çıktı. 11 kişi kalabilseler oyunun gidişatı beraberlik havası veriyordu. Bunda Daum'un 2-1'den sonra kapıldığı güvensizliğin ve Alex'in sakatlıktan dönmüş olmasının payı büyük.

Fenerbahçe'nin bir topunun direkten döndüğü, 4-5 net pozisyonun olduğu derbi, Aydın'ın pozisyonu (atarsa şaşırmak lazım tabii) gol olsa 2-2 bitecek ve yarın 2-0'dan maçı beraberliğe getiren Daum "korkak" olmakla suçlanacaktı. Memleketin futbolunda dahilik ve korkaklık arasındaki çizgi budur işte.

Rijkaard'ın Galatasaray'daki akıl tutulmasına eşlik ettiği ortada. Ara transfere kadar da mevcut ön liberolarla sistemini oturtma şansı yok. Şampiyonluk yarışında 2 derbi ve Trabzon maçlarını geride bırakan Galatasaray, Fenerbahçe'nin o maçlardaki kaybını bekleyecek. Maçın adamı 19:15 itibariyle Arda'dır (!) Florya'da alt yapı binasının açıldığı gün alt yapısını değil; Arda'nın ceketini konuşan bir camiaya başta kaptanı olmak üzere futbol oynadıklarını hatırlatmak da onca tecrübesiyle Rijkaard'ın görevi galiba...

Objektiflikte bu olsa gerek.Sadece 3 yıl öncesinde Fenerbahçe nin ali sami yende kazandığı 5 maç ceza verilen derbiye bi bakın.Eğer tüm bunlar bi kazanmama sebebiyse o gün ali sami yendeo derbi nası kazanıldı bi sorun kendinize.Ve sonra bir kez daha sorun Galatasaray Kadiköy de neden kazanamıyor??

Bu iki maç asla ama asla kıyaslanamaz. O maçın atmosferi dünkünden kat be kat farklıydı. Dün Fenerbahçeli oyuncu biliyordu ki, o tribünlerin yaptığı her hareketin tek amacı takımının Galataaray'ı yenmesini istemekti. Atılan sular bilmemneler hep onun içindi, aynı kendi yaptıkları çirkeflik ve sertlikler gibi.

Ancak, bizim stadımızdaki maçta tribünlerin maç umurunda değildi, tezahurat yoktu. Fenerbahçe şampiyonluğu garantilemiş, Galatasaray hedefsiz kalmıştı. Sahadaki hiçbir oyuncu tribünlerin onu neden yaptığını bilmiyordu. Aslında onların amacı ligin ik yarısında Fenerbahçe'nin stadında olanların intikamını almaktı. Ancak, bunu bilmeyen oyuncuların kafasından kendilerinin ve yönetimlerinin protesto edildiği geçiyordu. Zaten, atılan sular kendi oyuncun veya rakip oyuncu ayrımını yapmıyordu nerdeyse. Bizim oyunculara da ufak tefek birşeyler isabet etti diye hatırlıyorum. Tüm bunlar zaten moralsiz olan oyuncularımızı buz gibi yaptı. Fenerbahçeli oyuncular da şaşırdılar ama çok rahatlardı, şampiyon olmuşlardı. Gerilmeleri için bir sebep yoktu. Bu sebeple o olaylar sırasında da gerilen bizim oyuncular oldu. Top mop oynayamadılar. Stad deplasmana dönüştü.

Şimdi iki olayı kıyaslamanın bir mantığı olmadığı anlaşılmıştır herhalde.

Şu genellemeyi yapabilirim. Eğer maçın derbi olması dışında Fenerbahçe'ye getirdiği bir stres yoksa (kupa maçıysa genel kupa gerilimi veya elenme gerilimi, ya da ligin son haftaları ise geriden geliyorken şampiyon olmak için kazanmak zorunda olma gerilimi gibi) maç da onların sahasındaysa her durumda maçtaki her türlü gerilim vesaire onlara yarayacaktır. Çünkü o atmosfer altında ortam gerilirse futbol falan pek oynanmaz. Sahada belli bir mücadele oluşur ama doğru dürüst pas falan bile yapılmaz dünkü gibi. Oyun sık durur, kavga çıkar, vesaire. Gergin ortamda tribünler de coşar rakibi ve hakemi daha çok baskı altına alırlar. Bu sebeple rüzgar zaten biraz Fenerbahçe arkasına gelir. Sonuçta sahada futbol oynanmıyorsa goller karambollerden veya bireysel hatalardan olacaktır. Karamboller rüzgarı arkasına almış Fenerbahçe'nin kalesinde değil, Galataaray'ın kalesinde yaşanacak; hataları da daha kendi evlerinde oynamanın ve rüzgarı arkasına almanın rahatlığındaki Fenerbahçeli oyuncular değil, maça zaten gergin çıkmış, maçta daha da fazla gerilmiş, konsantrasyonlarını yitirmiş, atmosferin de baskısı altındaki Galatasaraylı oyuncular yapacaktır. Bu kadar basit. Taktikleri buydu ve bu oldu.

Biz onların sahasına şampiyon olarak gitsek, onların taraftarı sahaya 90 dakika aralıksız su yağdırsa bu sefer de biz kazanırız çok büyük ihtimalle.

Arkadaş ben böyle bir stad görmedim.Taraftarla futbolcu iç içe.Ne bir tel birşey hiç yok.Adamlar kendisini mi korusun yoksa oyununu mu oynasın.Sahaya sürekli birşeyler atılsın, hakemin, futbolcunun kafası yarılsın oh ne ala memleket..

Sonra Carlos ve Keita'nın posizyonuna geleyim, orada Keita'ya yapışmış resmen Carlos Keita ne yapsın orada ? Carlos'a bence sarı kart az bile..

Birakin eglensinler, sevinsinler. Sezon sonu cok aglayacaklar cunku. Yazik onlara da.

Sonra Carlos ve Keita'nın posizyonuna geleyim, orada Keita'ya yapışmış resmen Carlos Keita ne yapsın orada ? Carlos'a bence sarı kart az bile..

"Keita ne yapsın orada" mı? Yuh yani! Hakemin faul vermesini ve Roberto Carlos'a sarı kart göstermesini bekleyecek tabii ki! Futbol oyun kurallarında "bir oyuncu kendini tutan, faul yapan oyuncuya yumruk atabilir" yazıyor da ben mi bilmiyorum? Saçmalamayın!

Evet, Roberto Carlos rakibine sarılıyor ve onu sarı kart görme pahasına durduruyor. Rakibini sakatlayıcı bir müdahalesi yok. Hakem de sarı kartını gösteriyor zaten.

Ama Keita efendi ne yapıyor? Faulle durdurulmaktan, mağlup durumda olmaktan hazımsızlık duyuyor ve hakemin Roberto Carlos'a ceza vermesini beklemeden rakibinin gözüne yumruğu atarak cezasını kendi kesiyor aklı sıra. Doğrudan rakibine yönelik sakatlayıcı hareket.

İkisi arasındaki farkı göremiyor, Keita'yı ISRARLA haklı ve mazur görmeye çalışıyorsanız Allah size akıl fikir versin, ne diyeyim?

Sevgiler...

Geri
Üst Alt