Cevap: TSL 2009/10 23. Hafta | Galatasaray 4-1 Kasımpaşa | 28 Şubat | Maç Sonucu
28 Şubat 2010 Pazar
Galatasaray 4 - 1 Kasımpaşa | Bir ihtimal daha var ...
2 yıl önce Leverkusen dönüşü Sami Yen'de Kasımpaşa ile oynayıp kaybetmiştik.O günü hatırladıkça bu maçtan daha fazla korkuyordum,neyse ki korktuğum(z) başıma gelmedi.Avrupa'dan elenmenin üzüntüsünü çabuk atlatmış bir takım gördüm sahada,hem de ne atlatmış.Uzun süredir bu kadar iyi oynamıyorduk,bu kadar gol atamıyorduk.
İlerde basmanın,atak futbol oynamanın meyvelerini aldık desem yeridir.Kondisyonda bir sorunumuz vardı,onu da kendi içimizde,değişiklikler yaparak hallettik.Kaptan'ın yerine Mustafa'yı sokarak maçı garantiye aldık,ondan sonraki değişiklikler sadece oyuncuları alkışlatmak amacıyla yapılmış değişikliklerdi.Fena mı oldu ? Olmadı tabi.
Haftaiçi bence berbat bir futbol oynayan Galatasaray ile bugünkü Galatasaray arasındaki fark neydi diye sorarsanız,bir tek fark vardı diyemem,saymam gerekir.Şöyle ki ; Mehmet - Mustafa ikilisi bozulmuştu,ne kadar formsuz olursa olsun Ayhan Mustafa'nın yerine oynaması gereken oyuncudur,bu bugün bir kez daha kanıtlanmıştır.İlk faktör bu.İkincisi forvet oynamasını bilen bir oyuncunun varlığı bu da Jo oluyor.Diğer tarafta geldiği günden bu yana bir varlık gösteremeyen Giovani,sağ bekte sakatlıktan dönen Sabri,solda Caner'in olumlu oyunu falan filan derken güzel bir oyunla galip gelen Galatasaray'ı izledik.Bizim maçtan önce Fenerbahçe'nin İBB'ye yenilmesi de etkilemiştir takımı tabi ki,hepsinin üstüne bu krema oldu diyebiliriz sanırım.
Günün özeti bu diyebilirim.Şimdi bir milli maç arası var,o arada Elano,Hakan,Baros,Kewell'dan da dönüş haberleri alırsak Galatasaray'ın önü açık.Mayıs'a kadar en üstte kalır şampiyonluğu göğüsleriz ;
inşallah !
Bir de Giovani'ye değinelim.Ribery havası veriyor bana,çok hızlı,top ayağına yakışıyor,ne zaman ne yapacağını anlamıyorsunuz,hızı ve top sürüş yeteneği bence bizim bayıldığımız Keita'dan da üstün,maç temposuna alıştığı zaman şampiyonluk yolunda inanılmaz katkılar verecektir takıma.Geleceği çok parlak,umarım sezon sonunda bonservisini alır,bir dünya starının tam anlamıyla doğuşunu Galatasaray'da izleriz.