Maçın ön analizini arkadaşlarımız detayıyla yapmışlardı, ben de birkaç tespit eklemek isterim.
+ Savunma kurgumuz Neill ile birlikte toparlandı. Sadece çok çekildiğimiz ve rakip hücumlarında 2. topları da kaptırmaya başladığımız zaman kalemizde ciddi pozisyonlar görüyoruz, bunun haricinde işler yolunda. Bu ilk yarıdaki Galatasaray 'dan 1 adım önde olduğumuz anlamına geliyor.
+ Santraforsuz maçlar çok şükür ki bitti. Jo 'nun varlığı bile yetiyor zira o posizyonda dönem dönem oynayan Arda, Gio ve Keita asla gerekli fizik mücadeleyi gösterebilecek yapıda oyuncular değillerdi. Bu handikap hücumlarımızın daha çabuk bitmesine, rakibe fazladan top oynama hakkı vermemize ve daha az gol atmamıza sebep olmuştu.
- Jaycee John Okwunwanne, Eskişehir 'e çok şey katacak gibi görünüyor. Bu tür hızlı adamlar (yaşı da 24) savunma dengesini bozan delici koşular yapıyorlar. Gol için yüklendiğimiz dakikalarda geçen yıl yediğimiz gibi kontratak golleri yeme olasılığımız vardır. Jeycee >>> Youla 'dır.
- Eskişehir orta sahası Doğa Kaya, Bülent Kocabey, Sezer Öztürk gibi iyi pas yapan ve Fahri, Ragıp gibi iyi mücadele eden adamlardan oluşmaktadır. Bu bölge bizim orta sahamıza karşı sayısal üstünlük kurabilir.
Ben maçı bu kez kazanacağımızı (%50) düşünüyorum. Kaybetmeme olasılığımız ise %90 dır. Kaybetmemiz ise (%10) ancak ve ancak şansızlık, hakem, kötü oyun 3 'lüsünden en az 2 sinin başımıza musallat olmasıyla öngörülebilecek bir senaryodur.
Başarılar Galatasaray 'ım.
Not: Yüksek ortaları Eskişehir savunması ve kalecisinin armut gibi topladığını umarım futbolcularımız farkındadır. Göz göre göre Eskişehir maçlarında yüksek orta yaparak bizleri kanser etmeyeceklerini umuyorum.