Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 13. Hafta | Beşiktaş 3-0 Fenerbahçe | Maç Sonucu
Arkadaş bu 'Kazım' ne kadar çirkef futbolcu ya?
Antu'yu okuyorum hep bir sallama, her futbolcumuza bir yafta yapıştırma çabası.. Türk Futbol tarihinin şimdiden en yeteneklilerinden biri olarak gösterilmeye başlanan Arda Turan'a "çirkef, futbolcu değil, topçu olmaz bundan" gibi ancak derin bi hasetin eseri olabilecek ithamlarda bulunmak, ne ile açıklanabilir? Fanatizm'in Türkiye'deki boyutları gerçekten korkunç. Ancak insanlar bir zaman sonra öylesine körleşiyorlar ki; Kendi takımlarında forma terleten oyuncuların hal ve hareketlerini pas geçerek, aynı hareketleri, ya da daha zararsızlarını yapanları yerden yere vurmaya başlıyorlar. Bu, taraftarlık raconuna göre doğru olanı yapmak olabilir zaman zaman bende yapıyorum; Ama "ben adamım" diye ortada geziyorsan, ilk evvela kendi şapkanı önüne alacaksın,
ağzından çıkanları kulakların bir duyacak, ondan sonra dillendireceksin ya da yazacaksın. bazı şeyler bu kadar ucuz değil. En azından şimdilik.
'Futbolcunun hal ve hareketlerini eleştirmeyecek miyiz?"
Hhayır, elbette eleştireceksiniz/Eleştireceğizz!!. Ancak ne dediğinizi/dediğimizi bildiğiniz/bildiğimiz takdirde. Bu gün bir futbolcunun kişiliği hakkında ahkam keserken, o kişilikten yola çıkarak kendisinin futbolcu olmadığını iddia edecek kadar omurgasızlaşmak, daha da beteri; Benzer hareketlerin daha vahimlerini kendi destek verdiğin takımda yapmakta olan bir sürü varken bunları pas geçerek rakibin futbolcusuna yüklenmek, en hafif tabiri ile yanar dönerliktir.
yani demek istediğim odur ki:
Kazımın Lig başlarından beri, Fenerbahçeye geldiğinden beri yapmadığı çirkeflikler, hareketler kalmadı. Kayseri maçında Edep yerini göstermesinden tutunda, kendi seyircisine küfür etmesine kadar yapmadığı iğrençlikler kalmadı. Ama rakip takım forum sitelerinde kendi evindeki çöplüğü görmeyip, rakip takım futbolcusuna saldırmak ne kadar doğrudur gerçi orasıda tartışılır..
Sözün özü; çelişken ve zordur Türkiye'de taraftar olmak(zaman zaman bende yaşasam dahi). En azından objektif bakabilmeye çalışanlar adına. Kendimin objektif olduğunu da söyleyemem. ancak en azından fanatizm'i böylesine uçlarda yaşamıyorum henüz.