Fenerbahçe'ye karşı oyun planımız nasıl olmalı?
Bu haftasonu oynıyacagımız derbi bence bu senenin en önemli maçı olacaktır.Bu maç ligin kaderini ve gidişatını belirleyecek mactır. Eger yenersek takımımız havaya girecek ve onundeki macları kazanıcaktır ki buna bursa macıda dahil ve buyuk ihtimalle şampiyonlugu gogusleriz( tabiki bursanında puan kayıpları yapcagını dusunerek). Eger yenilirsek veya beraberlikte takımımız moralman cokecektir ki buna kotu bir sonuc olursa taraftarımızın yapcaklarındanda korkuyorum saha kapatma cezası alabiliriz ve şampiyonluk buyun oranda gider.
Her neyse işin özü, bu derbi kader maçımız ve bence bu noktada rijkaarda buyuk iş dusuyor.Rijkaardın takımı sakin tutması gerek ve psikolojik olarak iyi hazırlaması gerek ama oyun planı taktigimiz ve rakibi nerden vurcagımız..Bence en onemli nokta burası.Bakalım rijkaard taktigimizde bir degişiklige gidebilecekmi.Rakibi bitirmek için onemli hamleler yapabilecekmi?
Benim dusuncem bu macta sezon başında oynadıgımız sisteme donmemiz gerektigidir.Arda elanonun oynadıgı yerde oynamalıdır yani iki on liberomuzun onunde ortada oynamalıdır.
kesinlikle ben bu şeklide takımın cok daha etkili oynadıgımızı dusunuorm.Bikere arda elanodan fizik olarak daha iyi bir oyuncu 2li mucadelelerde ardayla elanoyu tartışamayız arda daha guclu ve mucadele edebilen biri ve bu sene ortada oynadıgı maclarda (sezonun başı) takımın ne kadar etkili oldugunu ve ardanında hepimiz gorduk.Ozellikle elanonun son maclardaki etkisizligi beni bu secime itiyor.Elanodan bekledigimiz en onemli seyler uzun paslar uzaktan sutlar ve duran topları etkili kullanması.Ama bunların hiçbirini yapamıyor.hadi pas veremedin sut cekemedin baskı yedin ama 100 tane duran top kullandın su zamana kadar hiçmi etkili olunmaz bu bakımdan elanonun bu macta yerini ardaya bırakması gerektigini dusunuyorum.
Kanatlardada ozellikle soyle bir degişiklige gidebiliriz keita sagda etkili bir oyuncu ama bu macta keita yı sola gio yu saga koyabiliriz.Bunun nedeni fenerin kanatları 2 adamla kapıyıp keitayla gioyu cizgiye indirmemek ve orta yaptırmamak olcak ama bunu başarıcaklarını dusunuyorum.Ama eger keita sol kanattan gioda sag kanatta iceri doru katederek oynarlarsa yani lugano ve bilicanın ustune dogru hem bu iki stoperi oyundan rahat dusurebilirler ve en onemlisi lugano ve bilicayı kartlarla oyun dışına gonderebilirler.
Uzun bir yazı oldu tam istediklerimi anlatamadım ama kısaca elanonun yerine ortada arda oynamalı keita sol kanat gio sag kanattan dikine lugano ve bilicanın ustune oynayıp rakibi gobekten delmeli.Ayrıca jonun lugano ve bilicadan kolay kolay kurtulamıcanı dusunerek (buyuk ihtimalle luganoda bilicada cok sert oynıcaklar ve jo bundan bezebilir) jonun yalancı koşularıyla ceza sahasına keita ve gionun girişleriyle gol bulabilecegimiz dusunuorum.Ve kesinlikle defansta servet oynamamalı emre gungor oynamalıdır.
Benim dusuncelerim boyle peki size gore oyun planımız nasıl olmalıdır?