TT Arena Kamera Açısı

Cevap: TT Arena Kamera Açısı

Bu is zevk meselesi .Gosterdigin ornekler benim icin maci televiziyondan izlemesi en rezil stadyumlar vede kamera acilari.Ben bizim Arena ve Barcelonanin Nou camp orneginde ki gibi yuksekten genis aci seviyorum.

O acidan Tt Arenanin kamera acisi muthis .Sahanin buyuk bir kismini goruyorsun ve oyuna hakimsin.16/9 genis ekran HD televiziyonda muthis mac keyfi veriyor.Eger eski tip 4/3 55 ekranda biraz uzak kalabilir ama o devirde gecti artik.Bastada dedigim gibi bu is zevk ve gorus meselesi.

Işıktan kaynaklı değil,stadın mimarisinden kaynaklı.

TT Arena ile Avrupa'da en benzer mimariye sahip stadyumlardan birisi Arsenal Emirates Stadium.

Bizimkinden çok farkı yok.

[video=youtube;wosTtAfIsyQ]https://www.youtube.com/watch?v=wosTtAfIsyQ&feature=related[/video]

Chelsea stadyumu zaten EPL stadyumu,onlarda utanmasalar tribünler ortasaha noktasından başlayacak.Allianz Arena gibi capsindeki çekim ise yakın çekim ancak akışı takip etmek yakın çekimlerde cidden tecrübe gerektiriyor.Bizde üst seviye yayıncılık yeni yeni başlarken biraz zor.

hatan var isigin rengi diye birsey vardir.. ya soguk isik kullanirsin .. yada sicak isik kullanirsin :D

haklisin zevk meselesi tabikide.. ama avrupada ligtv hd yaok.. ne yapak :D
Bu is zevk meselesi .Gosterdigin ornekler benim icin maci televiziyondan izlemesi en rezil stadyumlar vede kamera acilari.Ben bizim Arena ve Barcelonanin Nou camp orneginde ki gibi yuksekten genis aci seviyorum.

O acidan Tt Arenanin kamera acisi muthis .Sahanin buyuk bir kismini goruyorsun ve oyuna hakimsin.16/9 genis ekran HD televiziyonda muthis mac keyfi veriyor.Eger eski tip 4/3 55 ekranda biraz uzak kalabilir ama o devirde gecti artik.Bastada dedigim gibi buis zevk ve gorus meselesi.

haklisin zevk meselesi tabikide.. ama avrupada ligtv hd yaok.. ne yapak :D

Lig TV HD Avrupa'ya da yayin yapmaya basladi. Ama zaten genis acidan izlemek icin HD'ye gerek yok, Lig TV SD'de 16/9 yayini yapiyor artik.

kamera açımızın yukarda olması kale arkası mesafenin de uzak görünmesine yol açıyor.gerçekten premier lig maçlarından alınan zevkin kamera açılarıyla dogrudan alakalı oldugunu düşünüyorum.

HD gibisi yok.. ama sen hic chelsea nin maclarini hd izledinmi.. okadar yakindan bir baska oluyor premier lig maclari
Lig TV HD Avrupa'ya da yayin yapmaya basladi. Ama zaten genis acidan izlemek icin HD'ye gerek yok, Lig TV SD'de 16/9 yayini yapiyor artik.

Guzel yere deginmissin. Chelseanin stadindaki goruntu harika gercekten.

HD gibisi yok.. ama sen hic chelsea nin maclarini hd izledinmi.. okadar yakindan bir baska oluyor premier lig maclari

Izledim, HD bir baska oluyor ama bu genis aci normal yayinlarda da var artik. Bizim kamera acimiz güzel, sadece biraz uzak kaliyor. Lig TV biraz daha zoom yapsa daha güzel olur gibi.

Lig Tv'ye mail yagmuruna tutmaniz birseyi degistirmez. Kamera açisi proje'de asp firmasi tarafindan belirlenmis. Iki kat loca var ve tam orada ki localarin yillik geliri 800.000 euro. Yani sirf kamera açisi biraz daha iyi olsun diye, kulube yillarca büyük gelir getirecek 1. ve 2. kattaki o iki localardan biri iptal edilmez. Eger tribünler dik olmasaydi, Tv'den saha'ya daha hakim bir görüntü olurdu. Ama bu sefer'de sahada fazla baski olusmazdi. Bence bu kamera açisi, futbolseverler için ideal, saha'nin buyuk bir kismini görebilme imkaniniz var. Ama zevk meselesi tabi.

Kesit çizimi.

https://i292.photobucket.com/albums/mm23/turkisi/stadyum/kesitler/bati_.jpg

2dv1kw4.png

böyle bir açı süper olur.en beğendigim açı old trafford stadınınki.

localarin oldugu kata koymak gerekmezki.. birinci kata koyariz ?
Lig Tv'ye mail yagmuruna tutmaniz birseyi degistirmez. Kamera açisi proje'de asp firmasi tarafindan belirlenmis. Iki kat loca var ve tam orada ki localarin yillik geliri 800.000 euro. Yani sirf kamera açisi biraz daha iyi olsun diye, kulube yillarca büyük gelir getirecek 1. ve 2. kattaki o iki localardan biri iptal edilmez. Eger tribünler dik olmasaydi, Tv'den saha'ya daha hakim bir görüntü olurdu. Ama bu sefer'de sahada fazla baski olusmazdi. Bence bu kamera açisi, futbolseverler için ideal, saha'nin buyuk bir kismini görebilme imkaniniz var. Ama zevk meselesi tabi.

Kesit çizimi.

https://i292.photobucket.com/albums/mm23/turkisi/stadyum/kesitler/bati_.jpg

Olmazsa iptal ederiz falan diyelim göz zevki diyelim

bence digitürk bizi takmaz.. biz kendi yönetimimize mail atalim onlar bu sene bizi cok dinliyor .. onlar baski yaparsa bu is ancak olur

alisamiyendede güzeldi.Malesef hiç değişmeyecek uzaktan izlemek zorundayız.Ayrıca tv den stad çok soğuk duruyor.Işıklandırmalardan kaynaklı sanırım.

Tribünlerde hiç ışıklandırma yok..maç yayınında çok karanlık oluyor ve canlı gözükmüyor tribün.

Gerek yok ki tribün ışıklandırmasına.Hem kulüp için ekstra elektirik masrafı bi de tribün ışıklandırmalarında hem kaleci rahatsız olur hem de taraftarlar.

Ali Sami Yen'in kamera acilari süperdi...Öyle olsa mükemmel olur.

Yönetimimize Mail atacak biri yokmu ? türkcesi düzgün olan ?

allah askina ntv sporu acin .. bayern macina bakin yakindan izlemek cok zevkli oluyor ya...

Geri
Üst Alt