Mahmut Şevket
Yeni Üye
- 29 Kasım 2018
- 29
- 39
- 163
Şimdi o reaksiyonu verecek oyuncular yok
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ne yaptı bu Linnes size?Muslera, Serdar ve Ozan dışında kadromuzda yerli/yabancı karakterli oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
Pardon. Hemen revize ettim mesajımı, haklısın.Ne yaptı bu Linnes size?
Kral Linnes takımdaki en karakterli adamlardan biri.
sent via GSC
bunu denemeden bilemeyizki, tabiki bu dedigimin bir sartla arkasindayim, alt yapiyi genisletmek lazim, akademiler, tesisler kurulmali, kos koca 80milyonluk ülke bir la masia kuramayacakmi elbettde o güc var yeterki stratejisi dogru yapilsin ve dogru yetkililerle, bu bir anda yapilan birsey degil belki 10yil belki 20yil, tuttugunu farzedersek, öyle diagne trezeguet gibi oyunculara salca olmayip kendimiz burnumuzun önündekilerine sans veririz.Farz edelim yabancı sınırı geldi, altı tane Türk oyuncu oynatmak zorundasın. Bana altı tane, şu an olan rezil futbolu ortadan kaldırabilecek Türk oyuncu sayar mısın?
Tamam da bunun yabancı sınırı ile alakası nedir? Yabancı kuralı bunu yapmaya engel değil ki. Aksine bence yabancı sınırı zararlı, çünkü Türk oyunculara bildiğin oynama garantisi veriyorsun. Çalışıp forma mücadelesine girme durumunu bir nevi ortadan kaldırıyorsun.bunu denemeden bilemeyizki, tabiki bu dedigimin bir sartla arkasindayim, alt yapiyi genisletmek lazim, akademiler, tesisler kurulmali, kos koca 80milyonluk ülke bir la masia kuramayacakmi elbettde o güc var yeterki stratejisi dogru yapilsin ve dogru yetkililerle, bu bir anda yapilan birsey degil belki 10yil belki 20yil, tuttugunu farzedersek, öyle diagne trezeguet gibi oyunculara salca olmayip kendimiz burnumuzun önündekilerine sans veririz.
Tabi canım yabancı sınırı geri gelsin de yeni Tarıklara yeni Selçuklara yeni Ahmet Çalıklara mahkum kalalım demi.
sent via GSC
Muslera, Serdar, Linnes ve Ozan dışında kadromuzda yerli/yabancı karakterli oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
Biliyorum ama yabancı sınırı gelince böyle kazmalar değerli hale geliyor o yüzden onu da ekledim.Inanmasi guc ama Ahmet Calik'i aldigimizda yabanci siniri coktan kalkmisti
dogru haklisinda, bizim millete birseyi mecbur kilmazsan kolaya kaciyor, sen desenki artik yabanci siniri var, ozaman mecbur kalacaklar yerli kalite kesfetmeye, fiyatlar ucuk oluncada akademilere mecburen zorunlu kilinacaklar, ozan evet ozan cikti ama nasil cikti hepimiz cok iyi biliyoruz, sakatliklar cezalar olmasaydi veya misal cahill gelseydi ozanin osunu millet bilmeyecekti, ozan olayi kanimca kesif degil bence bir raslanti. yabanci siniri serbest olmasi güzeldi ama bunu anadolu kulüpleri cok mantikli kullandi bizim kulüp yanlis degerlendirdi zira bir sinir yokken senin önün acik 20li yaslarda afrikali cocuklar can atiyor avrupaya cikmak icin allah askina getirin bir kactane deneyin ya, hicmi akil edemiyorla, bugün arsenalin, dortmundun, vs ek bir sürü takimlari var uzak doguda afrikada, bir türlü akillanmiyorlar, ille getircen feghouli misal eline 4milyon euro verceksin, adam oynamayincada futbolcuyu yem olarak atacaksin, bu konularda yönetim ve teknik kadro tek sorumludur, belhanda vs sana silah dayamadi beni mecbur alacaksin diye, bizim strateji sorunumuz var negüzel cikarmizsin ozani sansda olsa tuttu, vazgec yildizdan dene yunusu, celili bir kez olsun ali yavuzu, atalay babacani, recep gülü. koskoca ceyrek asir bir arda cikardik ve oda sansla kesfedildi, o yillar daha ne topcular heder oldu ki mehmet gündüzü ben cok begenirdim, mertcan caner öztürk cok yetenekliydi.Tamam da bunun yabancı sınırı ile alakası nedir? Yabancı kuralı bunu yapmaya engel değil ki. Aksine bence yabancı sınırı zararlı, çünkü Türk oyunculara bildiğin oynama garantisi veriyorsun. Çalışıp forma mücadelesine girme durumunu bir nevi ortadan kaldırıyorsun.
Bugün bir Ozan çıktı yabancı bir oyuncudan aldı formayı. Mesela Serdar, adamın çalıştığı belli. Ama mesela sorun ne, Serdar'ın bundan sonra gelişimine kim yardımcı olacak? Teknik ekiplerimiz de var mı acaba bu potansiyel? Bence yok, çünkü bugüne kadar çıkan genç oyuncuların seneler sonra halleri ortada.
Biz hep sorun olmayan konuları sorun gibi görüyoruz. Eğitmenlerin, teknik ekiplerin, tesislerin, yönetimlerin yetersizliği asıl sorun olanlar. Hatta ve hatta Türk oyuncularının kendisi de kısmen bu halkaya dahil. Bundan sonra gelecek jenerasyon nasıl olacak daha belli değil.
Misal geçen tesisler ile ilgili bir haber okudum, övündüğümüz tesislerimiz Avrupa takımlarının tesislerinin yanına bile yaklaşamaz. Yine mevcut yabancı kuralının kriterlerinden biri yapılan transferler üzerinden alt yapıya yatırım içeriyor diye biliyorum. Acaba uyuluyor mu merak ediyorum.
Tamam işte bütün bu dediklerini zaten biz de dile getiriyoruz ama burada kabahat yabancı kuralının değil ki, yöneticilerin, teknik sorumluların ve kimse kusura bakmasın bundan sonraki jenerasyonu tenzih ederek söylüyorum ama bizzat Türk oyuncularının da hatırı sayılır suçu var bu durumda.dogru haklisinda, bizim millete birseyi mecbur kilmazsan kolaya kaciyor, sen desenki artik yabanci siniri var, ozaman mecbur kalacaklar yerli kalite kesfetmeye, fiyatlar ucuk oluncada akademilere mecburen zorunlu kilinacaklar, ozan evet ozan cikti ama nasil cikti hepimiz cok iyi biliyoruz, sakatliklar cezalar olmasaydi veya misal cahill gelseydi ozanin osunu millet bilmeyecekti, ozan olayi kanimca kesif degil bence bir raslanti. yabanci siniri serbest olmasi güzeldi ama bunu anadolu kulüpleri cok mantikli kullandi bizim kulüp yanlis degerlendirdi zira bir sinir yokken senin önün acik 20li yaslarda afrikali cocuklar can atiyor avrupaya cikmak icin allah askina getirin bir kactane deneyin ya, hicmi akil edemiyorla, bugün arsenalin, dortmundun, vs ek bir sürü takimlari var uzak doguda afrikada, bir türlü akillanmiyorlar, ille getircen feghouli misal eline 4milyon euro verceksin, adam oynamayincada futbolcuyu yem olarak atacaksin, bu konularda yönetim ve teknik kadro tek sorumludur, belhanda vs sana silah dayamadi beni mecbur alacaksin diye, bizim strateji sorunumuz var negüzel cikarmizsin ozani sansda olsa tuttu, vazgec yildizdan dene yunusu, celili bir kez olsun ali yavuzu, atalay babacani, recep gülü. koskoca ceyrek asir bir arda cikardik ve oda sansla kesfedildi, o yillar daha ne topcular heder oldu ki mehmet gündüzü ben cok begenirdim, mertcan caner öztürk cok yetenekliydi.
görelim, sans vermezsen bu oyunculari antrenmanla bilemezsinki icindeki cevheri, sal maclarda sahaya 50bin biz kendimiz zaten tavir hareketlerimizden belli ederiz, olurmu olmazmi diye.
bi de o sezon ille gitmiş 1997 aralıkta...kimbilir ille ne sorunlar yasattı.kalede olan volkan-bölükbası mallarını saymıyorum bile...