tükürük köfte

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
Stat çevresindeki seyyar satıcılar yapar bunu. Ankara 19 Mayıs stadında ve hemen yanında bulunan Ankara Arena'da çok yemişimdir. Hijyensiz bir ortamda yapılır ama hijyen falan dinlemezsin karnın aç olduğunda. İsmi niye tükürük olarak geçer bilmem. Hijyensiz ortamda yapıldığı için herhalde. Köftecinin yanında yapılan sohbet kadar çok az iyi şey vardır. Özlemişimdir :(

tükürük köfte + buz gibi tuborg gold

:kırmızıkalp:

5 ocak stadının orada 1 tlye tantuni ayran aldığımı hatırlıyorum 3 tlye adana dürüm yerdik :LOL:

bu nasıl iğrenç başlık lütfen silinsin. köfte ile alakalı zevkimizi yerle bir etmeyin

İsminin bu olduğunu bilmiyordum
Ama dediğiniz gibi hele bir de deplasman yolculuğu yaptıysanız o yorgunluğun üstüne bir tatlı gider ki
Hijyen felan dinlemezsin :D

universitede kadikoyde bir yurtta kaliyordum. pazar gunu canim nasil tukuruk koftesi cekti anlatmam. inegol, tekirdag porsiyon porsiyon yedim ama yokk o acligimi bastiramiyorum.

tadini biliyorum ya stad cevresinde killi dayilardan yemem lazim dedim. baska turlu bu arzumu bastirmazdim actim telden fiksturu baktim fener maci var icerde. hemen yurttaki arkadastan fener formasi alip dogru stada gittim. bir iki yedikce yiyorum mac bitti hala yiyordum. usta bir tarafta çökmus ben bir tarafta yigilmisim. doydum mu evlat dedi bana ? eline koluna saglik ustam doydumm dedim. cok ozledim esasli bir tukuruk yemeyi

Cok yagli oldugu için tadı guzel

ub.mesaji

Eskiden Ali Sami Yen de satıcıların adamı önce içeri sızardı, daha sonra yeni açık tribünden aşağı ip sallayıp köfteleri çekerdi ve büfenin yarı fiyatına. O sayede içerideki büfelerin kazığından az kurtarmadık paçayı.

dd3399a402d.jpeg

Hayvan yağı yoğun bir köfte olduğundan ve hayvan yağı ele yapıştığından yoğurulacak kap ve el bir miktar ıslak olmalı aksi taktirde yağ yoğurulduğu kaba geçer ek olarak ele de yapışır ve köftenin bütün lezzeti kaçar gider saman gibi bir şey kalır geriye. Rivayet o dur ki seyyar satıcılar ıslama işini tükürmek suretiyle yaparlarmış, tabiki bir şehir efsanesi gerçekle alakası yoktur bir şekilde böyle akılda kalmış yürümüş gitmiş. Muhtemelen görüntü itibariyle böyle bir yakıştırma yapılmıştır.

Hayvan yağı yoğun bir köfte olduğundan ve hayvan yağı ele yapıştığından yoğurulacak kap ve el bir miktar ıslak olmalı aksi taktirde yağ yoğurulduğu kaba geçer ek olarak ele de yapışır ve köftenin bütün lezzeti kaçar gider saman gibi bir şey kalır geriye. Rivayet o dur ki seyyar satıcılar ıslama işini tükürmek suretiyle yaparlarmış, tabiki bir şehir efsanesi gerçekle alakası yoktur bir şekilde böyle akılda kalmış yürümüş gitmiş. Muhtemelen görüntü itibariyle böyle bir yakıştırma yapılmış.
Ya da gerçekten tükürüyorlar ve lezzetin sırrı bu.

Geri
Üst Alt