Tümer Metin: 'Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı men edin'

TP (Tartışma platformu ) için üyelere karşı hakaret, küfür ve saygısızlık dahi içermeyen, 1-2 tane MYC yi bahane ederek;
( izin verilenler 0 MYC sabıkası olan sütten çıkmış ak kaşıklar topluluğu imiş gibi sanki )
TP acreditasyonu engellenen birisine, gel şimdi tartışmaların fitilini ateşleyecek ucu açık ve heryere akabilecek çetrefelli konuları açmamı mı istiyosun arif...
YEMEZLER emmoğlu, yemezler.... Önce Adalet ....

ırkçılıktan ceza almış mıydın 30 gün?

gOajA2.png

he oldu Akhisar kümeye düsecek + al'e direk mi katilacak

ırkçılıktan ceza almış mıydın 30 gün?
O sözle yapılmış kasti bir hakaret değildi.
Övgüye alınmak istenen kişinin güç ve azametini anlatan kükreyen aslan yada ayakta duran bir iri bir ayı fotoğrafı ile özdeşleştirmiş olsak, belki de beğeni verenler bile olacaktı. Herkes değil ama art niyetli olanlar orada anlatılmak isteneni değil, hedefe götürecek potansiyeli ve görmeyi umduğunu gördü. Kaldıki oraya yüklenen iri bir goril idi, yani ben oraya hakareti ima edip dillendiren şebeklik yapan bir maymun ya da şempanze yüklemedim Özdeşleştirilmek istenen kişinin ne kadar güçlü olduğunu anlatacak pitbull kafalı melo fotolarına neden hiçbir ceza uygulanmadı diye bir mazeretle emsal teşkil edecek kararları öne sürerek ( 30 gün değil ) 20 günlük cezanın peşinden koşup sorgulamadım.

Ama bu bakış açısıyla önyargılı olarak günah keçisi yapılmayı dahi sorgulamadım. Mesele uzayıp polemik çıkmasın diye sessiz kalmayı istedim.

Daha da fazla uzatmaya gerek de yok zaten. Nasılsa herkes amacına hizmet edecek malzemeyi görmek istediği hayale uyarlayıp gerçek muamelesi çekiyor. ... Savunmanın peşin kaybettiği formalite davalara benziyor hepsi.

Son düzenleme:
O sözle yapılmış kasti bir hakaret değildi.
Övgüye alınmak istenen kişinin güç ve azametini anlatan kükreyen aslan yada ayakta duran bir iri bir ayı fotoğrafı ile özdeşleştirmiş olsak, belki de beğeni verenler bile olacaktı. Herkes değil ama art niyetli olanlar orada anlatılmak isteneni değil, görmeyi umduğunu gördü. Kaldıki oraya yüklenen bir iri bir goril idi, yani ben oraya şebeklik yapan bir maymun ya da şempanze yüklemedim Özdeşleştirilmek istenen kişinin ne kadar güçlü olduğunu anlatacak pitbull kafalı melo fotolarına neden hiçbir ceza uygulanmadı diye bir mazeretle emsal teşkil edecek kararları öne sürerek ( 30 gün değil ) 20 günlük cezanın peşinden koşup sorgulamadım.

Ama bu bakış açısıyla önyargılı olarak günah keçisi yapılmayı dahi sorgulamadım. Mesele uzayıp polemik çıkmasın diye sessiz kalmayı istedim.

Daha da fazla uzatmaya gerek de yok zaten. Nasılsa herkes amacına hizmet edecek malzemeyi görmek istediği hayale uyarlayıp gerçek muamelesi çekiyor. ... Savunmanın peşin kaybettiği formalite davalara benziyor hepsi.

valla sorduğum sorunun cevabı bu değildi, evet aldım gibi kısalıkta olabilirdi. neden reddedildiğini söylüyorum sana, tp gibi hassas konuların olduğu yere daha önce ceza almış birine yetki vermek hoş olmazdı. siyasi/ırkçı vs. gibi nedenlerle ceza alan üyelere yetki vermiyoruz bu çok normal.

ayrıca 20 değil 21 gündür. ben hatırladığımı yazdım olay üzerinden aylar geçti.

Irkci olmak mi ? Irkci oldugunu belirtmek mi ? Yoksa irkcilik iceren sozler sarfetmek mi suc forumda ?

Bilelim de

valla sorduğum sorunun cevabı bu değildi, evet aldım gibi kısalıkta olabilirdi. neden reddedildiğini söylüyorum sana, tp gibi hassas konuların olduğu yere daha önce ceza almış birine yetki vermek hoş olmazdı. siyasi/ırkçı vs. gibi nedenlerle ceza alan üyelere yetki vermiyoruz bu çok normal.

20,21, yada 30-60 ben onun üzerinde durmuyorum.
Sadece evet/hayır yada siyah/beyaz cevabıyla kapanabilecek kadar basit bir olay gibi görülüyor.

Ama şurası bir gerçek ki; amacın hakaret veya ırkçılık veya zarar vermek kastı ile olmadığının, aslında herkes ve hatta siz bile yapılan davranış ile isnat edilen suçlamanın birbirinin karşılığı olmadığının farkındasınız kesinlikle..
Buradaki asıl amaç; tek fikrin hakim olduğu bir TP ortamından, aykırı fikirlerin uzak tutularak, çok sesli bir fikir paylaşımı haline dönmesini uzak tutmaya çalışmak..

Irkci olmak mi ? Irkci oldugunu belirtmek mi ? Yoksa irkcilik iceren sozler sarfetmek mi suc forumda ?

Bilelim de
Hiç birisi .....
ırkçı algısı oluşturması muhtemel/müsait foto yollamak. 21 Gün MYC.

Her mesajımda insan hakları, eşitlik adalet gerekliliği anlatmaya çalışırken, amacından saptırılan bir foto ile IRKÇI ADİ suçlamasıyla MYC yedik. Ve cezanın itirazını dahi yapmadan mod otoritesini de sorgulamadık bu zamana kadar...

Son düzenleme:

20,21, yada 30-60 ben onun üzerinde durmuyorum.

30 dediğimde 20 olarak düzeltmeyeceksin o zaman süre önemli değilse

yanlış hatırlıyo olabilirim diye sordum, yanlış isem yetki vercektim.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Olmaz ya 2 takımda men yiyip bize finale alırlarsa 2 takımda birbirini bırakır bizle uğraşır hiç gerek yok yıllar sonra araları güzelleşti böyle devam etsin.

Suçun cezası ne ise acımadan verilir ve disiplin gereği uygulaması da sağlanır.
Mesajla uyarmaktan başlar, forumlailişik kesmeye kadar ADALETLİ olarak uygulanır
DÜZENLİ FORUMUN OLMAZSA OLMAZI BUDUR.

Benim tartışmaya değer bulduğum konu, verilen cezadan çok, olumsuzluğa uygulanan abartılı ve amacını aştığı intibası uyandıracak şekilde dahil edildiği Suç/Ceza kategorisidir.

Suçun cezası ne ise acımadan verilir ve disiplin gereği uygulaması da sağlanır.
Mesajla uyarmaktan başlar, forumlailişik kesmeye kadar ADALETLİ olarak uygulanır
DÜZENLİ FORUMUN OLMAZSA OLMAZI BUDUR.

Benim tartışmaya değer bulduğum konu, verilen cezadan çok, olumsuzluğa uygulanan abartılı ve amacını aştığı intibası uyandıracak şekilde dahil edildiği Suç/Ceza kategorisidir.

dün pm attığımda cevap olarak yazsaydın bunları daha sağlıklı tartışırdık, açıkta çığırtkanlık yapıp ithamsız şeyler söyleyerek prim kasma. amacına alet olmayacağın, iyi forumlar tamercim

Geri
Üst Alt