Tüp Mide Ameliyatı Olan Var Mı?

Berke Cüce

Kırmızı Üye
Arkadaşlar selamınaleyküm. 30 yıllık Tip1 Diyabetli ve ağır uyku apnesi olan bir renkdaşınızım.

Boyum 170 kilom 100. Son 2 yılda inanılmaz hızlı kilo aldım ve ne yaparsam yapayım veremiyorum. İçimizde tüp mide ameliyatı olan memnun kalan yada sorun yaşayan varmı? Sizce ne yapmalıyım?

Hayat kalitem o kadar düştü ki nefes almakta bile zorlanıyorum yürürken. İnanılmaz ağrılar çekiyorum

Ocak ayinda oldum ve müthiş memnunum. Keske daha önce olsaydım diyorum.

Ameliyata girerken kilom 130'du, boy 1.85.

Temmuz itibariyle kilom 87,5, boy tabii ki hala ayni.

Ne kadar sorun varsa sor, yardimci olurum.

benim kuzen oldu 95ten 63e falan düştü gayet iyi durumda

Devlette olacağım para durumlarım biraz sorunlu. Dün Antalya şehir hastanesinde genel cerrah ile konuştum. Vki %34.7 çıktı. Endokrine gittim bu halinle gerek yok diyor. Artık yatarken bile ağrılardan uyuyamıyorum ısrarla yapmayacaklar sanırım. İllallah ettim. Psikolojim bozuldu. Aynada kendimi görünce iğreniyorum artık. Boks fitness koşu ve futbol geçmişim var ama artık bu halde olmak canımı acıtmaya başladı

forumun genel sorunları aşırı obez ve asla spor yapmıyor olması. benden başka halı saha maçına giden yok.

ayaklarım demir gibi sert tabi kilo almam çünkü sporu asla bırakmıyorum

forumun genel sorunları aşırı obez ve asla spor yapmıyor olması. benden başka halı saha maçına giden yok.

ayaklarım demir gibi sert tabi kilo almam çünkü sporu asla bırakmıyorum
Ya işin gücün kolpa. Baldır sakatlığı ve menüsküs yırtığı oldu 4 yıldır uzağım bu sporlardan

patron oldu 4 5 sene önce 150 kilolardan 90 lara düştü. hala dikkat eder ama günlük yürüyüş ve beslenmesine. olup tekrar eskisinden kötü olan çok var.
aynı zamanda bi arkadasın kız kardesi olmustu o da 100 lerden 55 lere kadar düştü. oda sporuna ve yiyip içtiğine hala dikkat ediyor.

Tüp mide ameliyatı ciddi iyi sonuçlar veriyor. Ama sanırım yinede diyet çok önemliymiş. Bu konuda iraden kuvvetli ise istedigini alirsin

kilo vermeni engelleyen bi rahatsızlığın mı vardı üstad

Tüp mide ameliyatı olacak bir kilon yok dostum. Şekeri kes, it gibi yürü, bol su iç. Abur cubur, hamur işi cart curt yeme. Kaliteli sızma zeytinyağı, ceviz vs ekmek yerine tüketilebiliyor. Yumurta organik köy vs. verirsin yüzde doksan

kilo vermeni engelleyen bi rahatsızlığın mı vardı üstad
Eskiden spor ile ayda rahat 5-6 kilo veriyordum renktas. Yasim simdi 32 ve ekim kasım aylarında tekrar spor yapmama rağmen ancak 1-2 kilo veriyordum. Prime'dan uzaklasan bir santrafor gibi bir hale dönüştüm bir anda.

Arti bütün gün is güc, eve gelip aksam yemeği ve hanim ile de ilgilenmem gerekiyor sonra zaman kalmıyordu. Kestirimden gitmem sart olmustu benim icin daha fazla. O yüzden bu ise giriştim ve çok memnunum.

Acikcasi sonra yine kilo alanları nasıl alıyorlar anlamıyorum çünkü yemeğe bakış açım komple değişti benim.

Otomatikmen sekerli seylerden uzak duruyorum ve tiksiniyorum artık. Gazli icecekleri de tamamen bıraktım.

Giydigim artık tekrar yakisiyor. Uyku sorunu yok, kolestrol hafif yüksekti hemen düzeldi. Hayat kalitem net daha iyi halde.

gecmis olsun. diyet ve yürüyüş ile cözmeyi dene bence cokta kilon yok

Ekmek + şeker
Bu ikisini kesersen otomatikman kilo verirsin. Durumun da çok kötü değil.
Doruk ile bol bol yürüyüş yapın

Geri
Üst Alt