Türk Filmleri Yabanci Dillerde Seslendiriliyormu ?

Tugay Sahin

Sarı Üye
Evet bugün yerli film izlemek için bir film sitesine girdim ve ilk sayfada bir kaç sene önce izledigim çok vasat bir fransiz komedisini türkçe dublajli olarak eklendigini gördüm ve aklima bu soru geldi yabanci dublajli tanidiginiz yerli filmler varmi ?

Pek çok ülkenin filmleri bütün dünyada seslendirilip izleniyor. Buna Balkan ve Güney Amerika ülkeleri de dahil.

Ama mesela Fransizca seslendirilmis bir Türk filmi bulmak neredeyse imkansiz. Benim bildigim sadece "New York ta 5 Minare" ve birkaç Fatih Akin filmi var. Alt yazili türk filmi bulmak bile çok zor.

Sizin tanidiginiz yabanci bir dilde dublajlanmis filmler varsa buraya yazabilirsiniz.

Konuyu Fransa forumun da açarsan Fransız arkadaşlar yardımcı olacaktır.

istersen acayim ben bildigim fransiz forumu var.

Film bilmiyomda Tarkani cok dinliyolar

Filmleri bilmem ama türk dizileri birçok ülkede yayınlanıyor.

Sadece Fransizca degil ingilizce, almanca veya herhangi bir yabanci ülkede seslendirilip piyasaya sürülmus kaç tane filmimiz var onu merak ediyorum.

Mesela listeye Nuri Bilge Ceylan in "Üç Maymun" filmini ekleyebilirim.

Sanırım arkadaşın filmi var Türkiye de tutmadı yabancılara itelemeye çalışıyor.

Deli Yürek: Bumerang Cehennemi

Kurtlar Vadisi Irak

Fetih 1453

New York'ta 5 Minare

Bal

Bir Zamanlar Anadolu'da

media markt'ta almanca dublajli olarak görmüstüm bunlari. tek tük olsada var yani.

Evet Fetih 1453 ü Costantinople diye adlandirmislar yabancilar.

Birkaç tane daha buldum :

Yasamin Kiyisinda

Veda Atatürk

Umut Üzümleri

Sari Mercedes

Gözetleme kulesi

Gen

Agir Roman

Pandoranin Kutusu

Yarışmalara katılan filmlerin ki bunların neredeyse tamamı sanat filmi oluyor zaten o yüzden ingilizce altyazılı olması şart onuda kendimiz yapıyoruz onun dışında sinemamız ihraç yapacak kadar kaliteli değil zaten öyle olsa Hollywood sevdalısı olmazdı izleyici kitlesi ya da Bollywood'dan çarpılmış senaryolara ayılıp bayılmazdı.

Bence komedi ve dram dalinda çok kaliteli yerli filmlerimiz var ama malesef bunlari yurtdisinda tanitamiyoruz.

Ukrayna, Sirbistan gibi Ülkelerin sinema filmleri bile 4-5 farkli dilde seslendiriliyor.

Geri
Üst Alt