Türk Futbolu Ne Durumda?

Hakan Delikanli

Ulubatlı Souness
Hangi takim taraftari olursaniz olun..

Objektif sekilde yaklastiginiz vakit türk futbolunun durumunu begeniyormusunuz? Oynanan futbol dan memnunmusunuz? Sizlere zevk veriyor mu?

Ben sezon öncesi yabanci sinirlamasin dan dolayi ligi pek takip etmeyecegimi dile getirmistim. Cünkü bu sayi düstükce ligin kalitesi zarar görecek. Yine de izlemeden olmuyor.

Her neyse..maclara bakiyorsun..

..taraftar sayisi az
..futbol adina estetik birsey yok
..oyuncularin kapasitesi dibe vurmus durumda
..Milli takimin durumu ortada
..TFF nin serefsizligi ortada
..Takimlar sponsor bulmakta zorlaniyor

Bir yandan ise uluslararasi ligleri takip ediyorsun, örnegin Arsenal-Manchester City macini..

..oynanan futbolu kiskaniyorsun adeta
..son derece estetik modern ve takim halinda oynanan oyunlar
..takim halinde rakip ceza alanina yerlesmek, kisa paslar vsvsvs..

Süper Kupa maci olsun, ligin ilk haftasi olsun, ikinci haftasi olsun, futbol adina akliniza kalan güzel seyler hatirliyormusunuz? Hücüm organizasyonu desen yok, oyun felsefesi desen yok, hic bir takim da. Sadece oyuncularin bol bol kostugu ve savastigi bir dönemden geciyoruz.

Yillardir sinirlama ya karsi cikan biriyim, cünkü bu uygulama direk ligin kalitesine zarar verip kalitesiz ve kapasitesiz oyunculara firsat veriyor. Bu kapasitesiz dedigimiz oyuncular ise kalitesiz ligte mücadele ettikleri icin milli takima davet ediliyor. Sonra Izlanda gelip 3 atiyor iste..

Türk futbolundan hic bir beklentim yoktu, ama nereye gidiyoruz yani? Ciddi sekilde Avrupa futboluna göre 5 sene geriden geliyoruz sanki.

Forumun görüsünü merak ettim. Gelecegimiz iyi görünmüyor gibi..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Galatasaray bu ligde oynamasa bırak takip etmeyi adını ağzıma anmayacaklarım; Türk Futbolu, Türkiye Futbol Fenerasyonu, Spor Toto Süper Şike Ligi, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Digiturk, LigTV vs....

Keşke lig değiştirebilsek! Bu şike liginde oynamak kanıma dokunuyor :( Lakin ligin en büyük takımının taraftarlarından biri olarak ben bile böyle düşünüyorsam yurtdışında bu ligin fındık kadar marka değeri var mıdır yok mudur sen düşün gari...

5 sene iyimser bir yaklaşım. Bence daha da geriden geliyoruz.

I am the one who knocks!

Her yönden rezalet bir dönemden geçiyoruz. Söylencek o kadar şey var ki;

• basiretsiz yöneticiler
  • spora bulaşan kirli siyasetçiler
  • iş ahlakından yoksun yalaka spor yazarları ve şerefsiz medya
  • saçma sapan bir yabancı kısıtlaması yüzünden kaba etlerini büyütmekten başka birşey yapmayan yerli oyuncular
  • altyapı ve eğitime verilen önem 0
  • çimlerimiz ayrı bir rezalet zaten
  • alman kökenli oyuncular da olmasa hem kulup hem de milli takımlarımıza oyuncu bulamayacağız nerdeyse
  • aziz ve yandaş medyası, spor yazarları yüzünden artık tamamen birbirine düşman olmuş, sokakta birbirlerini görmeye tahammül dahi edemeyen, öfkeye dolu taraftar grupları
  • vs. vs. vs.

Bu yazılanları çoğaltmak elbette mümkün aslında ama neye yarar. Aslında bana göre tüm bu geçtiğimiz dönemin, yaşananların, adaletsizliklerin sebebi tek bir yere çıkıyor, şimdi bunuda mı ona bağladın diyenleriniz çıkacaktır elbet ama değneğin ucu siyasete dayanıyor. Başımızdaki padişahlığını ilan ederek, ülkedeki adalet sistemini çökerten tek adama dayanıyor. Yoksa Yıldırım Demirören vs. hepsi hikaye, hepsi kukla... YD kim ki futbolumuzu yönetiyor ? İstisnasız her stad "yeter demirören yeter" diye inlerken arkasında siyasi gücü bulamasa o koltukta ne kadar oturabilirdi ki ? Dediğim gibi ülkede biraz olsun adalet ve ahlak olsaydı eğer çok daha uygun yöneticiler, spor adamları ve medya olurdu ve bu sayede bu duruma gelmezdik.

İşin kötüsü dönülmeyecek yollara giriyoruz ve spor, eğlence olarak bakılması gereken futbolumuz toplumda çok daha kötü sonuçlar verebilecek noktalara gelmeye başladı. O bahsettiğin İngiltere gibi bir futbol ortamımız olmasını o kadar isterdim ki ama ufukta öyle bir gelecek göremiyorum ...

Herhalde Türk futbolunun iyi durumda oldugunu kimse soyleyemeyecektir. Dönen paralar az degil, buna ragmen bi hic bi b.k degil bu ülke futbolu.
Baska konularda zaten yazildigi gibi, Almanya liginde küme düsmeme mucadelesi veren takimin en kötü oyuncusu TR de defanslari maymun ediyor. Olcay Sahanin Almanyada hic kimse yüzüne bakmiyordu 2.lig takiminda oynuyordu. Burdada Alexis Sanchez saniyor kendini.
Kalite yerlerde, özellikle bizim Türk oyuncular cok cok geride maalesef. Yabanci sinirlamasi da en büyük nedenlerden biri.
Cok geriden geliyoruz

Yabancı sınırlaması bu şekilde olduğu takdirde Türk futbolu daha kötü bir duruma doğru gider.
Türkiye Süper Kupası finalinde Yasin Öztekin Bruma'nın yerine ilk 11'de sadece pasaportundan dolayı.
Burak'tan kat be kat ucuz maliyetli bir oyuncuyu alıp daha efektif futbol oynamak varken dünyanın parasını Burak Yılmaz'a veriyorsun.
Tarım Çamdal gibi bir adama 4,75 m€ veriyorsun.Yabancı sınırlaması malesef bunu gerektiriyor.Daha ucuzlarını dünyanın her yerinde bulabilirsin.

Newcastle Cabaye gibi bir oyuncuyu 5 milyon euroya alıp 25 milyon euroya 1,5 sene sonra satıyorken, sen Cabaye'ı 33 yaşında alıp, yıldız getirdik diye övünüyorsun.
Tuncay Şanlı 25 yaşında bu memleketten dışarı çıkıp kendisine hiç bir artı değer katmadan 31 yaşında bu memlekete geri dönüp Bursa gibi bir takımda tutunamıyorsa bu Türk futbolcusunun değil Türk futbolunun sorunudur.

Çalışmayı sevmeyen bir toplum olarak Türk futbolcusunun yerini pasaportundan dolayı garanti edersen ne futbolumuz gelişir ne de adam gibi futbolcu çıkar bu memleketten.

Fenerbahçe Kadlec'i almadan önce Caner bu performansı ile oynamıyordu, Hasan Ali-Caner ikilisi ile idare edebilirlerdi eğer Caner bu performansı göstermiş olsaydı, Kadlec şu an çok çalışmak zorunda Caner'i kesmek için, İsmail Kartal da Caner bu kadar formdayken hayatta kesmez.Keza Gökhan Gönül de yıllardır istikrarlı bir şekilde forma giyiyor, bugüne kadar hiç yabancı bir sağ bek transferi gündeme bile gelmedi Fenerbahçe'de.

3-4 sene önce Galatasaray'a Culio gibi sıradan bir oyuncu katıldığında gözlerimizin pası açılmıştı resmen BAM 3lüsünden sonra.Culio gibi bir oyuncu Türkiye'nin en büyük takımı olan Galatasaray'ın orta sahasını 1-2 yıl idare eden Türk oyunculardan iyi durumdaysa varın siz düşünün Türk futbolunun halini.

Galatasaray dışında hiç bir maçı izlemiyorum pek çok maçın sonucundan bile haberim yok

1- Futbol denen birşeyden bahsedemeyiz. Bizim ligde kör dövüşü yapiliyor. Ligde durmadan faul yapilip oyunun temposu düşürülüyor. Hakemlerde buna göz yumuyor.

2- Böyle yöneticilerin oldugu yerde istikrarli başari yapamazsin.

3- Futbolu yöneten TFF nin sorunu yabancilarda aramasi basiretsizlik.

4- Yerli oyuncularin çogu kendini Türkiye'de geliştirmiyor demiyorum. Geliştirmeye çalişmiyor. Bunun en iyi örnegi: Arda'nin bizde göbegini salip İspanya'da fit bir durumda olmasi.

5- Yabanci siniri yerlileri korumuyor. Yerlilerin aldigi parayi koruyor.

6-Bu anarşist düzende adaletli kararlar alinmiyor. Şikeci takimlarin hala bu ligde cirit atmasi utanç vericidir.

7- Bu dedigimin hepsinin degişmesi için en az 10 yil geçmesi lazim.

Son düzenleme:
Türk futbolunun ne durumda olduğunu görmek istiyorsanız, başınızı Sarıyer İstinyeye çevirin. Orada yükselen bir değer olan tff var.

GT-I9300 Tapatalk

Nası bişi o... Çıkaramadım... :38573:

Futbol okadar kötü bulmasamda genelinde cok kötü yönetiliyor.
stadlar bom bos.
kasimpasa-mersin maci cok sevkliydi ama seyirci sayisi yok denilecek kadar az olunca yinede uykusu geliyordu insanin izlerken.
Bazi takimlara özel destek olunmasida ayri konu tabiki.
Bu FFP cikmasaydi Türk futbolu bu yönetim tarzi ile iflas ola bilirdi diye bilirdim.
böyle sadece tuhaf bir lig izlecegiz asil olan konular kapana kadar .
uefa, fifa kesin olarak ceza veriyoruz veya vermiyoruz diyene kadar bu düzen sürer.

Passoligi şöyle böyle dediler övdüler ama bankalar ve rantçılardan başkasına yaramadı stadlarda hala olaylar devam ediyor.Taraftar da yok stadların yarısı bile dolmuyor.

Malesef şikeci bir lig yüzünden sponsor bile bulamıyor klüblerimiz

Yabancı sınırına gelince kalkması demek Gsnin bu ligde çok daha üst noktaya çıkması demek şikecilerin işine gelmez ayrıca anadolu klübleri ve komisyoncu menejerlerin cebini doldurmaktan başka işe yaradığı yok

para para para bu isin futbolla hic bir sekilde alakasi kalmadi.. vatandasin parasini alip cebine koyuyorlar, devlet yolu olsun vergi yolu olsun taraftarlarin ceplerinden cikan paralardan olsun. Her yil orda burda yeni stat, stadi yapanlar hep ayni kurum ki baska kurum zaten ihaleye giremiyor.

Biz futbol konusmak isterken bunlarin tek niyeti "reytingi" kabul edilir bir seviyede tutmakla burdan dogan is imkanlari ile paralari kendi ceplerine sokmaktir.. bildim bileli alt yapi, organizasyon, yönetim sekli konusuluyor da konusuluyor aradan 15-20 sene gecti hic birsey degismedi hatta daha zavalli bir seviyeye indi.

kim kimi kandiriyor? futbolu bildigimden bugüne kadar Galatasarayimin macini kaciracam diye takla atip ordan burdan kacan,bugun eh bari bi on dakikasina bakayimmi sorusu geciyor aklimdan. Dün sadece ikinci yariyi izledim izledigime de pisman oldum.. taraftar yok sayilir, oynanan futbol zaten söze gerek yok.. bir de bunun hafta sonlarinda lig maclari olacak.. satilmis pislik dolu futbolla alakasi olmiyan hersey var olan bir 90 dakikayi bosuna harcamak istemiyorum..

Halen daha maclari izleyip gercekten heycanlanan veya ya su maci almamiz lazim duygusunu yasiyanlara takdir ediyorum. .ben pes ettim. Galatasaray sevdalisindan taraftar rütbesine girdigim bu günlerde kimse kusura bakmasin..

futbolumuzu bu durumlara getirenlerin de bellalarini bulmalarini umit ediyorum.

Türk futbolunun lokomotifi Galatasaray dün gece bebeleri kendi sahasında yenemedi, kalecinin ' biz bunları kendi sahamızda yeneriz' açıklamasına maruz kaldı. Düşünün durumu

Türk futbolu yabancı sınırlamasını kaldırmayıp alt yapıya önem vermezse önümüzdeki yıllarda tek tük başarılara razı olmak zorunda kalacak.Ajax alt yapısında sadece Hollanda lı yok Afrikalısıda var başka milletlerden yabancılarda var.Messi Barcelona alt yapısından çıkma bizim ülke pislikleri temizler yabancı sınırlaması kalkar alt yapıya adam akıllı önem verirse başarılı olur onun dışında geriye gitmeden başka birşey olmaz.Yerli yabancı ayrımı yapılırsa futbol kulüplerinde hem çok para harcanır hem kulüpler başarılı olamaz.

Ne durumda mı?

Yeşil şortlunun durumunda ;)

nakavt_94531.jpg

tribunlerin hali dahada beter
attachment.php

Ekli dosyalar

• 47231.webp
    47231.webp
    51,6 KB · Görüntüleme: 110
Anderlet evimizde bizi eziyorsa, Türk futbolu 3.sınıf Ülke futbolu olmus demektir.

Türk futbolunu yönetenlerde kötü, Galatasaray'ı yönetenlerde,

Geri
Üst Alt