Türk Futbolu Ne Durumda?

Oyuncu yetişmiyor, kulüpler borç batağında, gelen oyuncular ekstra masraf yaratıp gidiyor, yurtdışına açılmak zaten hayal oldu uzar gider bu liste.

Ohoo süper! Hele şu yabancı sınırlamasıyla sınıf atladık resmen. 5-10 seneye kalmaz Süper Lig, Avrupanın en gözde ligi olur. Türk takımları da leblebi gibi Avrupa kupası almaya başlar. Milli takım da uçuyor zaten. Bir Avrupa bir Dünya Kupasını almazsak olmaz artık onun da zamanı geldi. :o

Futbolu yönetenler öyle oldukça bir şey beklemiyorum.

şike ligi olduk, 5+3 gibi saçma kurali olan, şike yapan takimlari küme düsmemesi, sike ve diger hukuk disi seyler yapan insanlarin TFF baskan olmasi bizi gayet kötü etti.

Kalite açisindan Ukrayna, Hollanda ve Portekiz Liglerden pek farkimiz yok.

Trabzonspor ve Galatasaray son senelerde Avrupada iyi oynayan nadir futbol kulüpler, arti Fenevin Europa League yari finale gelmesi.

Futboldan anlayan, rüşvetçi olmayan yöneticiler gelmeli, altyapiya daha çok önem verilmeli ve 5+3 kural gitmeli ki türk futbolu düzelsin.

Potansiyelli Lige sahibiz.

Yaklasik 30 yildir Galatasaray liyim, bazen takima kús oldugum olmustu, bazen basarisizliktan umidim kaybolurdu, ama daha sezonun basindayiz, bu sezon ki kadar heyecansiz, kalitesiz, umutsuz bir lig (genel olarak) hic gormedim/hatirlamiyorum.

Yani daha tv i acip maclar kackac diye merak bile etmiyorum, sirf Galatasaray i cok sevdigim icin bizim kendi maclarimizi takip etmeye calisiyorum. Ama zevk? Oyle birsey yok, zaten sebeplerin hepsini anlatmaya da gerek yok, herkes asaga yukari nedenlerini biliyordur.

Ne taktik anlayis var, ne dogru durust planlama, ne organize ataklar, ne pozitif futbol anlayisi, tempo desen hic yok. Sonra Premier League e bakiyorum, Real Madrid maclarini, arada sirada BundesLiga i, bunlarin oynadigi futbol ile bizimki bambaska. Adamlar sadece kosmuyor, kosarken bile bilincli bir sekilde kosuyorlar, atak organizasyonlari bile calisilmis ve basarili oluyor, defansif anlamda takimlar 11 kisi nerede ne yapacagini biliyor, tempo desen harika, oyun fazla durmuyor.

Diceksiniz ki: ya Alper birak, bahsettigin ligler dunyanin en kaliteli ligleri. Yok kardesim, Hollanda ligi bile bizim Turkiye liginden daha heyecanli, ha cok iyi oyuncular mi var Hollanda da? Hayir, ama sistemleri var, alt yapilari iyi, 18-19 yasindaki cocuklar A takimda oynayabiliyor, alt yapidan beri pozitif 4-3-3 anlayisi yerlesmis beyinlerine, oyle yan pas, geri pas nedir bilmezler, hep pas yaparken dikine oynamayi dusunurler, kanattan bindirirler, orta acarlar. Ya bunlarin hepsini birak, Turkiye deki stadlarin daha futbol sahasi bile yok, bi yagmur yagiyor tum zeminler batmis yerine patates tarlalari gelmis, ve henuz aylardan Eylul. Bu bahsettigim mevzularin hic birinde gelisme olmazmi? Gulermisin aglarmisin.

Yani simdi bunlarin hepsini anlatmaya kalksam ben bi kac sayfa doldururum, gerek yok. Daha TFF i, yabanci kuralini, futbola karisan siyasetcileri, yoneticileri, diger pislikleri anlatmadim bile.

Turkiye ve Futbol = amator futbol ile ayni. Ciddiyim..

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt