Türk Futbolundaki Vizyonsuzluk

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Google

Cümle şu : " Bitirebildiğimiz En İyi Yerde Bitireceğiz "

İşte size vizyonsuzluğun kralı. Yukarıdaki linkte Google'da sizin için aradım.

Bir sürü futbolun içindeki, başkan,yönetici,hoca ve futbolcu tarafından bu söz söylenmiş.

Aslında anlamı şu :

"Biz öyle şampiyonluk veya her yıl bir üst seviyeye çıkıp, hem kendimizi hem de Türk Futbolunu geliştirmek gibi bir amaca sahip değiliz. Ligden düşmesek, seneye de aynı ligde mücadele etsek kafi."

Daha açıkçası amaç "Yükselmek ,ileri gitmek değil; Geri gitmesek bize yeter"

İşte size bir vizyonsuzluk daha ;

Bir zamanlar Selçuk Yula şöyle demişti bir TV programında:

"Kimse Fenerbahçe'ye Türk Futbolunu geliştirmek gibi bir görev vermeye kalkmasın.

Fenerbahçe'nin bir tek görevi vardır; Rakiplerini yenip, şampiyon olup taraftarını mutlu etmek"

Ama bu kadarla da bitmiyor.

Birkaç yıl önce Avrupa Kupalarına katılıp daha ilk turlarda elenen bir Anadolu takımın hocası ;

" Avrupa kupası maçları bizim için çok iyi oldu. Bu sayede çok önemli takımlarla hazırlık maçı oynamış olduk."

İşte size Avrupa Kupası maçlarını hazırlık maçı olarak değerlendiren bir zihniyet.

O anda mikrofonu tutan muhabirin "Hocam pardon ama siz bu ligde neden oynuyorsunuz o zaman" diye sormamasını hala hazmedemiyorum.

-------------------

Sizlerde aklınıza gelen bu tür vizyonsuzluk örneklerini lütfen paylaşınız.

Sadece söylemlere ve ifadelere yönelik örneklere yer verdim.

Uygulamalardaki vizyonsuzlukları zaten son dönemde hepimiz görüyoruz.

Bu konuda da ilk akla gelen Sn.Başbakanımızın " Gerekirse 5 sene Avrupaya gitmeyiz" söylemi ve ona destek verenleri hala unutmadık.

Saygılar.

"Gerekirse bir kac sene avrupaya gitmeyiz olur.Sanki her sene kupa kazaniyoruz."

Rte

"Ama biz sizi 6:0 yendik"

Şikebahçe taraftarları

I am the one who knocks!

Galatasaray taraftari: Tarik Çamdal için 6 milyon+ oyuncu verelim:crushed:

Eskilerden; 29 Ocak 2012...

Boldladıklarım tüpçünün cevapları.

- Peki bu sezon nasıl tamamlanacak?

Bu sezon her şartta tamamlanır. 58 ile ilgili düzenleme zaten federasyonun yetkisinde. Kullanabilir. Mesele Türk futbolunun nereye gideceği... Tek Fenerbahçe değil ki... Futbolumuzun rotasına bakalım. Suçlu suçsuz avına çıkmanın zamanı değil. Hepimiz yanıyoruz.

- Genel kurul bir kurtuluş formülü gibi görünüyordu, ne oldu, nasıl tıkandı?

Aslına bakılırsa, çıkacak düzenleme kaostan kurtarmayacaktı. Krizi bitirmiyordu. Eğer orada kavga patlamasaydı 58 değişirdi. Kavga çıktı, orada bitti, bunu kimse görmüyor. Biz o sabah 9.00'da toplanma kararı almıştık, Mehmet Ali Bey bir saat gecikti, o da olumsuz etkiledi. 58 geçici bir rahatlıktı, olmadı. Ben diyorum ki gelin futbolu masaya yatıralım.

- Gelinen noktada, doğru olan nedir, tam yetkili olsanız ne yapardınız?

En doğrusu, mahkeme sürecini beklemektir. İdeal olan bu. Mahkeme karar versin, boynumuz kıldan ince.

- Yapılabilir mi? 5-6 yıllık bir takvimden bahsediyoruz. Futbolda kanaatle karar verme uygulaması var...

Önce Türk futbolunu kurtaralım. Gerekirse 1-2 yıl fedakarlık yapalım.

- Nasıl yani... UEFA hiçbir Türk takımını Avrupa'ya almayabilir...

Mücadele yöntemini belirleriz. Genel kurulda karar alırız. Gerekirse hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyiz.

- Maddi manevi bedeli var. Siz bunu Beşiktaş kulübü olarak göze aldınız mı?

En baştan aldık. Mecburiyetimiz olmamasına rağmen kupayı da iade ettik, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyelim diye önerdik.

- Ya diğer kulüpler... Uzlaşma sağlanabilir mi?

Tartışalım. Aksi halde böyle giderse Türk futbolu batağa saplanacak ve hiçbirimiz Avrupa'ya gidemez hale geleceğiz.

O halde radikal bir adım atabiliriz.

- Galatasaray? Sert açıklamalar yapıyor...

Taraftara oynuyorlar. Galatasaray sütten çıkmış ak kaşık mı? Onlar Türk sporunun, futbolunun içinde değiller mi? Olgunlaşalım artık. Hepimiz olgunlaşalım. Formaları çıkaralım. Taraftara, futbolcular oynar, taraftara takım oynar, yönetimler değil.

fenerbahçe öyle büyüktür ki ne kupa ne şampiyonluk. Onun adı konulamaz işte :happy::happy::happy:

Bu mantıkla ankarademir sporda öyle büyük bir takım ne kupa ne şampiyonluk

Bu tanım onlara daha çok uyuyor

Tek tek örnek vermeye, olayı sadece futbol ya da sporla kısıtlamaya gerek de yok.

Türk milleti olarak günlük başarıları uzun vadeli, sistemli ve iyi çalışmayı gerektiren yatırımlara tercih ederiz.

Bu yüzden yapılan yolları,köprüleri,havalimanlarını büyük başarı olarak görürken her sene baştan yazılan sınav sistemine ve neresinden tutsan elinde kalan eğitim sistemine laf etmeyiz. Çünkü buralara yapılacak yatırımlar etkisini min 10~15 senede gösterir, hiçbir yatırımcı da kendisinin bulunduğu organizasyonun başında 10-15 sene sonra olabileceği kesin değilse yapmaz. Çünkü önemli olan insanların onu 20 sene sonra büyük adamdı diye hatırlaması değil, 1 sene sonra gelecek şakşaklardır.

Benim inancım sadece sporda, futbolda değil, millet olarak bir rehabilitasyona sahip tutulmamız gerekiyor.

Geri
Üst Alt