Türk Futbolunun Elinden Kaçırdığı Yabancı Oyuncular

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
İnternette gördüm. Sizlerinde varsa ekleyeceği buyurun;

------------------

SAMUEL ETO’O: 1998′de menajeri tarafından F.Bahçe’nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin F.Bahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi.

59KPb.jpg

FERNANDO GAGO: Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors’tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti.

QPP2P.jpg

STEPHEN APPIAH: 1996′da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye’ye getirilen 8 Ganalı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus’a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe’ye transferine onay verdi.

6M6pc.jpg

KAKA: 2003′te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor’a önerildi. Nurullah Sağlam’ın genç takımda keşfettiği Sambacı için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi.

G35jo.jpg

FRANCK RIBERY: 2005 yılında F.Bahçe’nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery’nin, şimdi Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki?

OKO7U.jpg

ALEXANDER BUTTNER:
Alexander Buttner 3 gün Manisa’da kaldı, sözleşme imzalamaya hazırdı ancak yönetim 300 bin euroluk yetiştirme bedelini ödemeyince 23 yaşındaki yıldız elden kaçtı şimdi değeri 14 milyon TL…

lg.php
aff_i

KQ9p6.jpg

JIMMY FLOYD HASSELBAINK:
1994 yılında Samsunspor’a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu. Hollandalıyıldız şu anda Premier Lig ekibi Cardiff City’de oynuyor.

yGz79.jpg

ANDRY SHEVCHENKO: 1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev’de oynadığı dönemde Trabzonspor’a tavsiye edildi. Dönemin yönetimi ‘Ünlü değil. ismi duyulmamış’ diyerek Ukraynalı golcüyü istemedi. Milan’da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig’in ünlü kulübü Chelsea’ye transfer oldu. Şu anda ise Dinamo Kiev’de forma giyiyor.

ccvlZ.jpg

SAMI HYYPIA: Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye’ye getirdi. Gerede kampında antremanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi.

41oT7.jpg

GÖKHAN İNLER: Türk asıllı İsviçreli oyuncuyu 4 yıl önce Fenerbahçe ve Beşiktaş denemiş, ancak beğenmemişti. İtalyan medyası, Udinese forması giyen Gökhan hakkında övgü golu sözler sarfederken, genç oyuncuyu değerlendiren UEFA’nın resmi internetsitesi, “Oyun karakterini biraz daha geliştirirse, büyük bir yıldız olur” yorumunda bulundu.

9MigQ.jpg

PAVEL NEDVED: Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray’a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor.

NjOOk.jpg

Kaynak: onedio.com

Fenev Zlatani denemiş ama dogru oldugunu tam olarak bilmiyorum.

Ayrica Büttner o kadar iyi oyuncu degil bence.

Falcao la iligili haber vardi sanirim

riberyi düşündükce hala içim acır ya nasıl kaçırdık hll olsun

bunlardan sadece gökhan inler ile ilgili olan haber doğru diğerleri atmasyon.

Oktay hakliymis etoo gercekten bitmis' di

Bir kişi de dememiş ki bu admlar Türkiyeye gelse veya Ribery gibi kalsa ne şimdiki Ribery olurdu ne Kaka olurdu ne Shevchenko olurdu...Adım gibi eminim..İyi ki gelmemiş adamlar hayatlarını kurtardılar..

Bir kişi de dememiş ki bu admlar Türkiyeye gelse veya Ribery gibi kalsa ne şimdiki Ribery olurdu ne Kaka olurdu ne Shevchenko olurdu...Adım gibi eminim..İyi ki gelmemiş adamlar hayatlarını kurtardılar..

Dün yazmak geldi aklıma ama uzun yazacaktım bir de... Üşendim...

Şimdi yazayım; Olay tek bakışta futbolcuda değil. O futbolcunun katettiği yol, nasıl işlendiği...

Tuhaf belki ama Sabri bugün Barça altyapısında 8-10 yaşından beri eğitim görseydi belki fiyatı 40-50 lerde geziyordu.

Ha bu demek değildir ki Sabri o kadar eder. Doğru işlenseydi diyorum.

Yada Messi bugün Türk olarak doğup Fener altyapısına verilseydi geleceği yer en çok şu an Arda gibi olurdu...

Çünki bizde hala " hadi koş oğlum koş" ile idman yapılıyor. Demiyorki " Koşuyoz da hocam nereye ve neden. Koştuk sonra ye yapacağız "

İşte bunun idmanı verilmiyor. Sadece koş. Varsa koş yoksa koş... Koştu .. Aferin helal olsun.

Örnek mi ; Hala maç sonrası kim ne kadar koştu istatistikleri veriliyor. Ben daha kimin kaç isabetli pası var, şutu var.

Amacına ulaşan deparı var diye bir istatistik görmedim...

Geri
Üst Alt