Türk Futbolunun Kurtuluşu Başarı Endeksli Kontrat!

Ekşi Sözlük'ün meşhur rezalet başlıklarında yer alması gereken durumlardan biri söz konusu.

18 aralık 2018 GSC Alpay Asma intihal rezaleti

rezalet puanım: 10/10

Bu yazıyı normalde yazmazdım ancak böyle bir durumda, "niye böyle yaptın." diyenlere karşı küfür, hakaret eden biri için düşüncelerimi yazacağım.

@Alpay Asma fikir hırsızıdır, yaptığı analizler, yazdığı yazıların çoğu başkalarının söylediği ifadelerdir ve kendi fikriymiş gibi sunar, zamanında başakşehir ile ilgili bir paylaşımında ona ait olmamasına rağmen "eline sağlık güzel yazmışsın." gibi tepkilere karşı teşekkür etmiştir ve sonrasında sen yazmadın di mi diye sorunca bana kendisinin yazmadığını söylemiştir. Bu kadar da utanmazdır.

Kralpayı doğru insanların fikirlerini benimseyip bizimle paylaştığı için tebrik ederim :)

Konuyu aramızda konuşmuştuk. Mevzuyu masaya getirenin ilk ben olduğunu düşünerek açtım başlığı.

Öyle olmadığı iddia ediliyor. Hala da hatırlamıyorum. Öyleyse sahibinden özür dilerim.

Konuyu düşünen ilk sen ol veya bir başkası olsun fark etmez buraya başlığı ilk sen açtığın için başkalarının fikri de olsa senin de emeğine saygı duymak tebrik etmek gerekir bence

buna yanaşmayan oyuncu gelmesin o zaman renkdaş

Eskisinden de keskin bir domestikleşme yaşar lig.Alt seviye yerliler ve yabancılar hariç kimse kabul etmez bunu.Balkan ligi seviyelerine gerileyebiliriz,hoş Avrupa'da karşılaştığımızda onları dahi şu an yenemiyoruz da o ayrı bir konu.

Konuyu aramızda konuşmuştuk. Mevzuyu masaya getirenin ilk ben olduğunu düşünerek açtım başlığı.

Öyle olmadığı iddia ediliyor. Hala da hatırlamıyorum. Öyleyse sahibinden özür dilerim.
Boşuna
1910
demiyoruz

Başlığı kilitleyip çöpe atabilir miyiz?

Üzüntü verici bir konu oldu benim için her yönü ile.

Ben herzaman diyorum sözlesme yapiyorsan garanti ücreti düsük ama basariya bonuslar yüksek tutacaksin. isine geliyorsa zaten bu sözlesmeye kabul etmeyen yatmaya gelen tipler olur . ama kabul eden kisiler paraya ve basariya ac futbolcular olur. sonucta nekadar basarili olursan okadar cok para kazanirsin.

Gunumuzde pek mumkun bir konu degil ama gelecekte butun futbol camiasinda sozlesmelerin bu yonde olacagina dair inancim tam.

Sadece biz değil dünya futbolunun bir an evvel performans odaklı sözleşmeye geçmesi gerekiyor.

Oyuncular ve managerleri , yaptıkları garanti sözleşmeler ile hoca ve kulüpleri parmaklarında oynatıyor.

Oyuncular çok rahat hocanın kuyusunu kazabiliyor,
kendilerini geliştirme gereği duymuyor,
Kadro dışı dahi kalmak umurlarinda değil,

Diyelim ki ;sen Gomise yıllık 4 milyon garanti vermeyi göze aldin.
Onun yerine performans odaklı sözleşme imzalayip onun alacağı parayı 5 milyona kadar çıkar.
Oyuncu oynarsa zaten işine gelir ve sana faydası olur vereceğin 1 milyon fazla göze batmaz.
Ancak oyuncu oynamazsa garanti 4 vermek yerine performans odaklı sözleşme imzalandığın için oyuncu 1-2 milyonu zor alır ve sen başarısızlık durumunda dahi para sacmamis olursun.

Performans odaklı sözleşmeler er yada geç devreye girecek ve bunu ilk yapanlar kaymagini fazlası ile yiyecekler.

Türk futbolunun kurtuluşu için önce Türk eğitim sisteminin kurtulması lazım.

Forumdaslar , ucretlerin 90% oraninda performansa dayali OLMAMASININ 2 sebebi var

Bir oyuncu takim performansina yonelik sozlesme yaparsa (hedefler vb gibi) , diger oyuncularin capsizligindan , umursamazligindan etkilenecegi icin dogal olarak buna yanasmaz

Yok bireysel performans icin diyorsaniz (gol sayisi gibi) , bu da pozisyonlarda hic istenmeyen sonuclara sebep olur. Pas vermeme kendine oynama gibi

Mac sayisi ya da puan basina prim bu duzende en basvurulan ortalama yontemler ama bunlar da dusuk sekilde kabul ettirilebiliyor oyunculara

Mevcut takimin cogunlugunda bu durum yoksa , yenilere de daha fazlasini kabul ettirmek hemen hemen imkansiz oluyor

Geri
Üst Alt