Savaş Akman
10 Numara!
- 26 Ocak 2013
- 16.596
- 3.590
- 1.198
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Mesaj Tarih 14 Ekim 2020Deniz Kuvvetleri için; TCG UFUK, TCG İSTANBUL, TCG ANADOLU ve TF-2000 HSM ile Meltem-3 projelerini takip etmeye çalışıyorum. TCG UFUK ile TCG ANADOLU gemilerinin teslim süresi yaklaşmakta diye hatırlıyorum, Meltem-3 projeleri için ise kabul faaliyetleri başladı diye biliyorum. Atmaca-Gezgin füzeleri ise donanma için büyük kabiliyet alanı sağlayacak diye düşünmekteyim. Atmaca füzesinin de teslim süresi yaklaşmakta olduğunu sanıyorum.
Mesaj Tarih 14 Ekim 2020
Bugün ise: TCG UFUK, TCG İSTANBUL, TCG ANADOLU Teslim edildi. TF2000 üretimine başlandı.
Doğu Akdeniz için derim normalde, ama hükümet'in ısrarlı bir Mavi Vatan politikası yok bana göre. Normalde olması gereken ama bu. Doğu Akdeniz Türkiye'nin doğal şartlarda gelecek yüzyılı için doğal kaynağı.napacaz bunları kımle savaşıyor ki ülke
DostumDoğu Akdeniz için derim normalde, ama hükümet'in ısrarlı bir Mavi Vatan politikası yok bana göre. Normalde olması gereken ama bu. Doğu Akdeniz Türkiye'nin doğal şartlarda gelecek yüzyılı için doğal kaynağı.
Durum ortada, savunma sanayii için şöyle böyle yapıyoruz deniyor ama aslında havada kalıyor o söylemlerin çoğu. Oldukça yetersiz bütçeler. Kaldı ki yetişmiş personel kaybı hala var, yurt dışına kaybediyor ülke beyinini
masallahBu güzelliği gerçekten seviyorum. Güzel bir kuş.
![]()
2. prototipte burun büyümüş -kuvvetle muhtemel silahlı varyantında kullanılacak AESA radar kaynaklı-, hava alıklarının tasarımı değişmiş, performans kısmında da değişimler mevcut, irtifa ve payload kapasitesindeki artışlar başta olmak üzere.Bu güzelliği gerçekten seviyorum. Güzel bir kuş.
![]()
cok tatlı bi ucak be2. prototipte burun büyümüş -kuvvetle muhtemel silahlı varyantında kullanılacak AESA radar kaynaklı-, hava alıklarının tasarımı değişmiş, performans kısmında da değişimler mevcut, irtifa ve payload kapasitesindeki artışlar başta olmak üzere.
Gelecek yıl Naval varyantı hakkında daha detaylı haberler duyarız muhtemelen. Milli uçak gemisi için ana vurucu güç uzunca bir süre hürjet olacak belli ki. Çift F414 motorlu, F18 benzeri bir uçak olacaktır. Kaan'ın Naval varyantı çok uzun bir süre olmayacaktır, daha her şey yolunda giderse 2028'de Blok 0 geliyor.
Zaten Kaan'ın mevcut haliyle uçak gemisinde kullanımı boyutu ve ağırlığı sebebiyle pek mümkün de değil. Hangarda çok yer kaplayacaktır ve stobar sistemde etkili bir şekilde kullanımı yine ağırlık sebebiyet pek mümkün değil. Kaan'ın Naval varyantı Rusların SU33'ünden ziyade Çinlilerin J31'i gibi bir şey olacaktır. Daha küçük ve daha hafif, F18 gibi safkan bir donanma uçağı. Ki o da artık Kaan'ın Naval varyantını yapmak değil, nerdeyse sıfırdan yeni uçak tasarlamak manasına geliyor
![]()
Türkiye’s KAAN, Hürjet combat aircraft receive major technical upgrades - PHOTO
One of the rapidly growing sectors in Türkiye since the mid-2000s is the defence industry. Currently, numerous aviation projects are being implemented, including...caliber.az
Objektif olacaksak sınıfının en yakışıklı uçağı kesinlikle.cok tatlı bi ucak be