Türk Takımları Avrupa'da Eziktir

Cevap: Türk Takımları Avrupa'da Eziktir

El oğlu 3-4 tane CL'ye gönderir biz daha toplamda 3 olamadık.Kalitemiz ortada işte.

Rakibiz diye biz koca koca adamlar oturup karsı takım kazansın diye transa gecersek en buyuk suc biz taraftarlarda renktas. Türkiye'de milat olması gereken UEFA Kupası'ni aldıktan sonra inanılmaz algı degisimi kamplaşma kavga sinir harbi oldu. Oturup kara kara düşünelim ya bu ülkede en buyuk futbol basarı çıtası UEFA Kupası bunla alay eden tesadüf olduğunu düşünen hatta ve hatta 1999 depremine bağlayan suursuz insanlar var sorsan bunlardan iyi bilen yoktur futbolu

Yazdıklarınızda son derece haklısınız.

Eklemek istediklerim var biz öyle bir milletiz ki bir tane futbolcu bir maçta iyi oynasa messiden iyi diyoruz.En basit örnek emre çolak kasımpaşa maçında iyi oynadı ertesi gün selçuktan iyi ardadan iyi türkiyenin messisi dedik.Sonra ne mi oldu? bjk maçında top oynamadı nerdeyse neden medya ve taraftar onu o kadar gaza getirdi ki kendini bir şey sandı.

Her transfer dönemi paralarımızı mal mal ülkelerin saçma sapan takımlarının vasat oyuncularına yatırıyoruz ve bundan vazgeçmiyoruz.

Senin süper liginde toplam kaç takımın hem kaliteli stadı hem faal alt yapısı hemde gerekli tesisi var gerçekten bunun cevabı türk futbolunun durumunu gösterir bu kadar basit herşey.

Kesinlikle öyle artık altyapıyı geçtim stadı geçtim hangi takımımızın çok iyi kalitede zemini var çimleri var bu bile yokki yaa bu bile yok bunu bile yapamıyoken gidip bide genç yetenekleri bulcaz da ekolümüz olcak da altaypıyı geliştircez de bilmemne ... Bizde bu kafa varken ... :):)

Yazdıklarınızda son derece haklısınız.

Eklemek istediklerim var biz öyle bir milletiz ki bir tane futbolcu bir maçta iyi oynasa messiden iyi diyoruz.En basit örnek emre çolak kasımpaşa maçında iyi oynadı ertesi gün selçuktan iyi ardadan iyi türkiyenin messisi dedik.Sonra ne mi oldu? bjk maçında top oynamadı nerdeyse neden medya ve taraftar onu o kadar gaza getirdi ki kendini bir şey sandı.

Her transfer dönemi paralarımızı mal mal ülkelerin saçma sapan takımlarının vasat oyuncularına yatırıyoruz ve bundan vazgeçmiyoruz.

Senin süper liginde toplam kaç takımın hem kaliteli stadı hem faal alt yapısı hemde gerekli tesisi var gerçekten bunun cevabı türk futbolunun durumunu gösterir bu kadar basit herşey.

sorunun en büyüğü senin sporcunda profeyonellik anlayışı sıfır hangisinin hedefi avrupa sence bence hiç birisinin çünkü burda avrupada kazanacağından çok daha fazlasını alıyolar bizim oyuncuların hedefi hayatlarını garantiye alana kadar ondan sonra hedef kalmıyo ne yazıkki bizim tesislerden çok kafa yapımızın değişmesi lazım

Ülke Sporu İflas etmiştir.Bir toplumun ruh halini trafiğine bakarak anlarsınız, bende diyorum ki; bir ülkenin ne kadar planlı progamlı ve vizyonlu olduğunu o ülkenin spor daki yerine bakarak anlarsınız diyorum.

Bu ülkede sporu ya parası olan insanlar, yada hiç bir yapacak bir şeyi olmayıpda tek çıkış kapısı topçu olmak olan insanlar yapıyorsa KİMSE BAŞARI BEKLEMESİN

*Bu ülkede spor yapmak bu kadar zor olmamalı, isteyen herkes spor yapa bilmeli.Spor yapmak isteyenlere kanuni olarak maddi manevi destek olunmalı, bakın iş hayatında çalışan insanlar düzenli spor yapamıyor,evine ekmeği zor götürüyor.Spor dediğimiz şey artık TV8 lerde NTV lerde tartışılan bir obje oldu, aslında konuşulan değil yaşanılan hayatın bir parçası olmalı.

Bu ülkede sporu yönetenler fabrikaları batarın tipde para sahibi, ahlaksızlıkları mahkemelerce ispatlanmış insanlar olduğu sürece malesef KİMSE BAŞARI BEKLEMESİN.

Şimdi ne olacak ? Fenerbahçe ve Galatasarayın aldığı puanlar beşe bölünecek. Atıyorum. iki takım toplam 15 puan topladı. beşe bölüp 3 puanı hanemize yazacaklar. Biz bu yıl gruplara kaldığımız için 4 puan bonus aldık. Gruplardan çıkarsak 5 puan daha alacaz. UEFA'nın bonus sistemini bilmiyorum. Yazık. bizim en az 3 takımla gitmemiz gerekirdi. Ben bursa ve trabzondan çok ümitliydim. 5'de 4 yaparız diyordum ama olmadı..

Ülke Sporu İflas etmiştir.Bir toplumun ruh halini trafiğine bakarak anlarsınız, bende diyorum ki; bir ülkenin ne kadar planlı progamlı ve vizyonlu olduğunu o ülkenin spor daki yerine bakarak anlarsınız diyorum.

Bu ülkede sporu ya parası olan insanlar, yada hiç bir yapacak bir şeyi olmayıpda tek çıkış kapısı topçu olmak olan insanlar yapıyorsa KİMSE BAŞARI BEKLEMESİN

*Bu ülkede spor yapmak bu kadar zor olmamalı, isteyen herkes spor yapa bilmeli.Spor yapmak isteyenlere kanuni olarak maddi manevi destek olunmalı, bakın iş hayatında çalışan insanlar düzenli spor yapamıyor,evine ekmeği zor götürüyor.Spor dediğimiz şey artık TV8 lerde NTV lerde tartışılan bir obje oldu, aslında konuşulan değil yaşanılan hayatın bir parçası olmalı.

Bu ülkede sporu yönetenler fabrikaları batarın tipde para sahibi, ahlaksızlıkları mahkemelerce ispatlanmış insanlar olduğu sürece malesef KİMSE BAŞARI BEKLEMESİN.

:yenieek: Toplum olarak yöneticimizden taraftarımıza kafamız değişmeden bizden sittin sene bişey olmaz ... Bununda tabi ki herşeyden önce eğitimden geçtiğini düşünüyorum ...

Bu ülkede dertler bitmez valla Allah bu ülkenin yardımcısı olsun her alanda ...

Yabancı sınırı 7+1 olsun birçok sorun çözülür adım gibi eminim

Rakibiz diye biz koca koca adamlar oturup karsı takım kazansın diye transa gecersek en buyuk suc biz taraftarlarda renktas.

Barcalılar, Avrupa maçlarında Real kazansın mı diyorlar? Yada İnter, Milan ve Juventus birbirlerinin kazanmasını mı istiyorlar... Manu yada City? Bu dediğin Avrupa'da ezik olduğumuz zamanlarda oluyordu... Hoş, şu an ezik durumda olan bizler değiliz... Bence yanlış düşünüyorsun. Kader birliği yapmış takım olarak bir tek Türkiye sınırları içerisinde Beşiktaş ve Fenerbahçe var. Diğer takımların birbiriyle sorunu yok.

Ya bir ülkede sporun bir kaç kolu vardır dimi bunlarda :

Yöneticiler:Bu ülkedeki yöneticiler ceplerine para doldurmak işlerinde daha tanınır olmak için klüplerin başına geçiyorlar.

Sporcular:Über ligimizde oynadıklarından dolayı kendilerini bir şey sanıp.Kendilerini yıllar boyunca taktik anlamda hiç geliştiremiyorlar en basiti futbolu beyinlerini kullanarak oynayamıyorlar.

Teknik direktörler:Ne transferden anlarlar ne taktikten ne de antrenman yaptırmaktan.Anca oyuncularla taraftarlarla kavga saçma sapan değişiklikler vs.

Teknik ekip(kondisyoner sağlık personeli fizyoterapist psikolog vs.):Geçen gün Galatasarayın Fizyoterapistlerinin her oyuncunun durumuna göre farklı antrenman metodları izlediğini sanki çok anormal bir şeymiş gibi gazetelerde yazıyordu.Bu avrupanın her takımında böyle uygulanıyordur ama türkiyede çok yeni bir şey gibi gözüküyor.Kaç takımın futbolcularını mental anlamda geliştirmek için psikolog danışmanı vardır merak ediyorum.Bizim takımlarımız yürü koçum saldır aslanımla oynar genelde.

Alt yapı:Oda neymiş hiç duymadım.

Stadlar: Derme çatma patates tarlasından azcık iyi denebilir.

Taraftar:Sürekli +35 yıldız peşinde fanatiklik beyinlerinin önüne geçmiş bir avuç insan.

Medya:Kakayı sağ bek zannedecek kadar futboldan uzak insanların türkiyenin en ünlü spor yorumcularından biri olması.Diğerlerinin rayting için programda ruh çağırma cacık yapma gibi binlerce rezillik peşinde olması normal şeyler.

Yani futbolun tüm unsurlarının bu halde olduğu bir ülkede nasıl başarıdan söz edebiliriz?

Ülkede düzgün giden bir şey yok zaten. Futbol bunlardan sadece bir tanesi.

Yıldırım Demirören gibi bir adam yıllardır beşiktaşa bindi şimdi Türk futboluna giydiriyor.Herif girdiği yeri çürütüyor.

2. plandaki basketbolda iyiyiz

voleybol kimsenin umrunda değil iyiyiz

peki bu kadar çıldırdığımız futbolda neden bu kadar kötüyüz

Alt yapıdan başlamak lazım. Madem TOKİ stad yapabiliyor. Süper ligdeki bütün takımlara stad yapması gerek. Havuzdan gelen gelirlerde haksızlık söz konusu. 4 büyükler fazla alıyor. eşit dağıtılmalı. Tabi bunların yapılması için kulüplerin şirketleştirilmesi,halka açılması,profesyonel yöneticilerin gelmesi gerek. En başta TFF başkanı değişmeli. Şenez erzik tercihimdir. Renklerini hesaba katmadan söylüyorum.

sorunun en büyüğü senin sporcunda profeyonellik anlayışı sıfır hangisinin hedefi avrupa sence bence hiç birisinin çünkü burda avrupada kazanacağından çok daha fazlasını alıyolar bizim oyuncuların hedefi hayatlarını garantiye alana kadar ondan sonra hedef kalmıyo ne yazıkki bizim tesislerden çok kafa yapımızın değişmesi lazım

Sen genç sporcunun önüne kaliteli bir yol koymazsan senin ülkenin halkının ondan beklentisini adam gibi anlatmazsan,İnsanların onları göklere çıkartıp kendilerini bir şey sanmasına izin verirsen sporcuda profesyonellik anlayışı olmaz.

Yani eğer ülkede spor adına bir sistem olsa zaten kaliteli bir sistem olsa gerçekten.Bu sistem kendine uygun olan adamı belli yaşlarda yıldız yapar uygun olmayan profesyonel olmayan adam yok olur gider.Bizim bir sistemimiz yok ki sporcumuza laf ediyoruz.

Yabancı sınırlaması kalksın diyenler;

Süper ligde ki futbolcuların sadece %10 Türkiye sınırları içinde altyapı eğitimi görmüş.Sınırlandırılmanın artırılması çok üstün körü bi çözüm olur.

2. plandaki basketbolda iyiyiz

voleybol kimsenin umrunda değil iyiyiz

peki bu kadar çıldırdığımız futbolda neden bu kadar kötüyüz

Basketbolda iyimiyiz? Belkide avrupanın en kaliteli ligine sahibiz ama ne zaman euroleauge de bırakın şampiyonluğu final four oynadık çok merak ediyorum ?Her sene avrupanın en iyi oyuncularını hocalarını transfer ediyoruz hiç bir başarı yok.

Çünkü bir ekolümüz yok.

Barcalılar, Avrupa maçlarında Real kazansın mı diyorlar? Yada İnter, Milan ve Juventus birbirlerinin kazanmasını mı istiyorlar... Manu yada City? Bu dediğin Avrupa'da ezik olduğumuz zamanlarda oluyordu... Hoş, şu an ezik durumda olan bizler değiliz... Bence yanlış düşünüyorsun. Kader birliği yapmış takım olarak bir tek Türkiye sınırları içerisinde Beşiktaş ve Fenerbahçe var. Diğer takımların birbiriyle sorunu yok.

Onlarin buna ihtiyacı yok dunyanın her yerinde forma sattiracak taraftarları var hemen hemen her organizasyonda lobileri mevcut sen Edirne'den kafanı çıkardığın an kader birliği yapmak zorundasınız senin ülkenin veya herhangi bir takımının onların gözünde bir ayrıcalığı yok. Basarı yakalamış ve istikrar sağlamış ülkelerin takımları onlar kıyaslaman dogru degil

la bu ne rezillik,bu cenabetlik h.ulusoyun gitmesiyle basladi tü¨pcünün gelisiyle zirve yapti

Herkes bir istediği spor branşında bir kulübün sporcusu olmalı, semt kulüpleri artırılmalı.Yaşı uygun olan futbol,yüzme,basket,voleybol,koşu,güreş,kürek,karete,boks neye ilgisi varsa yapmalı.

Devlet sigarayı yasakladığı gibi bunuda zorunlu yapmalı,yaptırmalı.Kanuni düzenlemeler çıkarılmalı, spor yapmak isteyen insana işyeri yada okul engel olamamlı.Toplumun sağlığı açısından da gerekli inannın bana toplumdaki şiddetin de önüne geçilmiş olur, avrupada ve olimpiyatlarda o zaman gerçek ve kalıcı başarılar elde ederiz, yabancı sınırlamasınıda tartışmak zorunda olmayız.

insanlar sporu artık sadece stad koltuklarında zıplayarak yada akşam erman hada ahmete söverek yapar oldu.

Alt yapıdan başlamak lazım. Madem TOKİ stad yapabiliyor. Süper ligdeki bütün takımlara stad yapması gerek. Havuzdan gelen gelirlerde haksızlık söz konusu. 4 büyükler fazla alıyor. eşit dağıtılmalı. Tabi bunların yapılması için kulüplerin şirketleştirilmesi,halka açılması,profesyonel yöneticilerin gelmesi gerek. En başta TFF başkanı değişmeli. Şenez erzik tercihimdir. Renklerini hesaba katmadan söylüyorum.

Havuz gelirleri eşit dağılırsa Türk futbolu tamamen dibe vurur.Zaten havuz sistemiyle özllikle biz ve fener normalde alıcaklarıın %40'nı kısıyorlar.Dünyada da zaten böyle bi'sistem yok hatta çoğunda havuz diye bişey yok.Anadolu kulüplerinden pek bişey olmaz.

Geri
Üst Alt