Türkçe Özür Dileyen Japon Yönetmen

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
[media]https://www.youtube.com/watch?v=UzmcqYeo4i4[/media]

sozlukten bi kac entry

genellikle dalga gecilmis adamla:

tanım 1:

kendi ülkesi hakkında; "japonya, ekonomisi için geleceğini kurban etmiş bir ülkedir." diyebilen bir insandan samimiyet öğrenmesi gereken kişilerin -henüz gerçek bir nükleer felaket bile yaşamamışken- samimiyet dersi veremeye kalkmasını sağlamış uyarıdır.

tanım 2:

çernobil'de çok çay içmekten nöronlar arası bir dizi kimsayasal trafik sorunu yaşamış bir nesilin ecdatlarının idrak etme kapasiteni aşan uyarıdır.

gayet normal bir çevreci eylem ve uyarıdır. samimet adına ne istiyorsunuz anlamadım ki! adam çıkmış, devlet adına bir uyarı yok diyor; samimi değil diyor herif

"japonya, ekonomisi için geleceğini kurban etmiştir" diyen bir adamı da dış mihrak yaptınız ya hay beyninize

insanca bir uyarıdır. ama bizim ülkemizde insanlar azınlıkta ve genel olarak mallar yaşadığı için anlayamamamız normal.

"adamın tipe bak ahaha" (sen aynaya baksana)

"önce kendi devletinize bakın ahaha" (yapay özgüven)

"snne be bizim ülkemiz g.. ahaha" (kendini bir b.. zannetme)

"süper güç olçaz kıskanma" (cehalet)

canınız cehenneme.

elin japonu, g8'deki japon, en gelişmiş ülkelerin başında gelen ülkede yaşayan japon koruyamamış nükleer santralini, 3. dünya ülkesi kıytırık türkiye mi koruyacak? hehey.

adamlar asmis aga

bizdekiler gibi koyun degiller tabi

adamlar özgür ve egitimli

Bir kaç gun once Fukushima hakkinda bir belgesel izledim. Su an "temizleme" çalismalari yurutuluyor.. Ama bu sadece toprak olan alanlarda mumkun, ormanlik yada sehir içi neredeyse imkansiz.. Radyasyonun bolgeden buyuk olcude yok olmasi için yuzlerce yil gerektiriyor.

Turkiye hangi kafayla japonlarla anlasti anliyamadim, bir kere japon reaktorlerde ana sogutucular devre disi kalinca ( fukushimada oldugu gibi) ikinci bir sogutucu alternatifi yok. Japonlar su an kendi elleriyle (Calisanlar bir tur Kamikaze, bunu kendileri soyluyorlar ) gunde 300 bin ton su dokuyorlar reaktorun sogumasi için, bu radyasyon'lu su hergun PASIFIK OKYANUSUNA dokuluyor, isviçrede pasifikte çikip magazlarda satilan baliklarda radyasyon belirtisi çikti.

Bu çesit nukleer reaktorleri Turkiye'de olmasi pek akli selim degil kanimca, zira reaktorun bulundugu bolgede herhangi bir deprem yada sel olursa , riskler çok buyuk olur.

Insani açidanda birkaç sey soylemek isterim:

Fukushimanin etrafinda bulunan sehirler FEDA EDILEN bolgeler, Japon hukumeti burada bulunan insanlari baska yerlere tasimamak için inat ediyor, bana bir zamanlar karadeniz de radyasyon'lu çayi içip oGHHHH bakin ne radyasyonu tertemiz diyen bakanlarimizi hatirlatti.. orada bulunan okullarda çocuklarin bir çogunda kist olusumlari baslamis, gelecek yillarda olusacak kanser vakalari simdiden belli.. Bizde nasil Kazim koyuncular genç yaslarda oldulerse, japonlarda bu vakalara bol bol rastliyacaklar.

Videodaki kardesimizde geleceğini kurban etmiş bir ülke derken çok akill bir sekilde uyarmis.. Anlayana.

Geri
Üst Alt