Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu da Euroleague ödemesi ama katilim parasi var mi bilmiyorum. Ben var diye biliyordum ama emin degilim.
Euroleague yönetimi belirlenen standartlara göre takımlara normal sezon galibiyeti başına 37 bin euro dağıtırken, play-off’larda ise galibiyet başına 70 bin euro dağıtıyor.

Final Four’da ise takımlara dağıtılan miktarlar şöyle:

• Dördüncüye 250 bin euro
  • Üçüncüye 350 bin euro
  • İkinciye 500 bin euro
  • Şampiyona 1 milyon euro
Bir takımın normal sezonda 20 galibiyet aldığını ve 3 galibiyetle play off’tan çıkıp Final Four’a yükseldiğini varsayarsak Euroleague’den alacağı rakam 1 milyon 50 bin euro olacak, buna Final Four’da alacağı sıraya göre hak edeceği bedel eklenecek.

Euroleague takımları bu payların dışında TV yayınlarından ise ülkelere göre farklı gelirler elde ediyorlar. Bir kaç örnek vermek gerekirse İspanyol takımları 3’er milyon, devlet destekli Maccabi Tel Aviv 5 milyon, temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko 800 biner ve CSKA Moskova ise sadece 150 bin euro kazanıyorlar TV anlaşmalarından.

Şimdi bu 7 milyonun icinde Euroleague parasi da dahil mi? 20 galibiyet alsan 370 bin yapiyor. 2 milyon katilim parasi alsan ıvır zıvır ile 2.5 milyon, 800 bin de yayin geliri 3.3 milyon
1 milyon bilet satsan 4.3 milyon.
En az 3 milyon sponsor bulsan zaten 7.3 yapiyor. 7 milyon oyle tesisleri basmaya gerektirecek kadar büyük miktar degil

katılım bütçesi 7m şampiyonluk ödülü 1m
Ya Vasfi öyle bakarsan her kulüp salak mı 30 milyon harcasın 1 milyonluk gelir için. En basitinden Eurolig oynarsan her maç 15 bin kişiye oynayacaksın televizyon gelirleri, Eurolig'in %15 geri iadesi vs. bir şekilde gelir gider dengeleniyor o kadar dramatik bir fark yok.

Euroleague'i futboldaki CL gibi düşünmeyin. Gelir kazanmak için katılamazsın veya harcadığının büyük kısmını alamazsın. Efes şampiyon olsa maksimum Micic ve Doğuş'un yıllık maaşını kazanır mesela.

Tamamen prestij ve Avrupa'daki en popüler 2. sporda da en yüksek seviyede mücadele etmek için girersin.

Sponsor sayısı artarsa, Euroleague'in kazandığı para artarsa kulüplerin kazanacağı para da artar ama inanın böyle bir şey istemezsiniz. Biz şu anda 7 harcıyorsak bütçemiz 8'e çıkar ama 25 milyon harcayan CSKA, Barca 50 harcamaya başlar. Rekabet diye bir şey kalmaz. 500 bin dolar alması gereken basketbolcu 3milyon dolar almaya başlar.

Gerek yok.

Kulübün yapması gereken tek şey bu branşa Feghouli'nin yıllık maaşı kadar bütçe ayırmak, bir o kadarlık da sponsor bulmak.

17.00 Barcelona - Olympiacos (3.lük Maçı)

20.00 Real Madrid - Anadolu Efes (Final)

Müthiş hamle Clyburn.

Egehan Arna’yı da almış Efes.

Egehan fenerden ayrılmaya karar verdiğinde, başıma bir şey gelmeyecekse mutlaka almalıyız demiştim.

Bu potansiyel vardı. Kaybolmaz umarım.

Yiğitcan Saybir’i biz kiralasak bari.

Uzun alması lazım Efesin ben olsam Tavarezi zorlarım. Ayrıca Moerman ve Simon yerine 2 net adam lazım. Önerim var. Efesin yerinde olsam Monaco'dan Will Thoması çekerdim.

Efes'in Jordan Mickey'i bitirdiğini, Milutinov için de bitirmek üzere olduğunu duydum.

Bayiliyorum baskete. Sezon bitmeden transferler bitiyor.
De Colo - Monaco

Jordan Mickey için fenerbahçe ve Bologna da yazmışlar. Efes için de Nebo yazılmış. Mulitinov denmişti burada da. Herkes herkese yazılıyor.

Efes 2 yıl in 7 milyon dolar teklif etmiş Larkin’e. Zaten 1 yıl daha kontratı vardı heralde ama NBA çıkış hakkı vardır elbet. Gitmesin diye parada artışa gittiler sanırım.

Basket medyasında Larkin'i bir şekil tutacaklar ama Micic gidecek deniyor genel olarak. Hatta yerine Satoransky ismi de geçiyor gerçi onu Barcelona'ya da yazmışlardı 1 ay önce kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt