Türkiye Kupası'nda Statü Değişti

Uğur İz

GS
Yönetici
Administrator
PTT Birinci Lig ‏@TFF1Lig 5 dk.

Türkiye Kupası statüsü değişti. 3 eleme aşamasının ardından 32 takımın 8 grupta karşılaşacağı bir sisteme geçildi.

PTT Birinci Lig ‏@TFF1Lig 3 dk.

PTT 1. Lig takımları grup aşamasına kalmak için tek maçlı 2 eleme turu oynayacaklar. Gruplarda ilk 2 olan takım eleme usulu devam edecek.

https://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/0000002015/Statuler/TK-Statu.pdf

Detaylar linkte grup aşamasından katılacağız kupaya.Mini bir Şampiyonlar Ligi olacak sanırım kupa.Geçen sene aldık kupayı bu sene önem vermemize gerek yok bence.

Her sene kendilerini asiyorlar.

Gruplarda 6 maç yapılacak.Son 16'da grup liderleri ile 2.ler eşleşecek.Maç grup liderinin evinde tek maçlı eleme usulü ile olacak.Çeyrek final ve yarı final çift maçlı eleme usulü ile olacak.Final tarafsız sahada tek maç

Yine grup aşaması var, ne mal bir federasyon.İlk turda elenelim.

Geçen sene 11 maç sonucunda kupaya ulaştık.Bu sene 12 maçtan sonra kupa alınabiliyor.Ekstradan 1 maç daha çıktı başımıza.Fener ilerlesin bu kupada.Fethiye faciası yaşamasın.Sadece lige odaklanırlarsa yine şampiyon olurlar ligde.

5-6 sene alamasak bile sorun değil, rahat rahat elenebiliriz, ben olsam çoluk çocukla çıkarım maçalara..

Zerre umrumda değil, keşke katılmasak bu lige dair hiçbir şeye ama olmuyor tabi neyse ben nasıl olsa izlemeyeceğim. Bir de bu soytarılığa para verip izleyenler var :asd:

Değişikliklere yetişemez olduk.

Gruplar ve sonrasinda 12 mac var.

Gruplardan once 1 tane eleme oynariz umarim, ne yapilip edilip orada elenilmeli. 12 mac fazladan yapmak cidden yazık olur. Hazir kupayi da almisiz daha yeni, tekrar statusu degisene kadar birkac sene devam etmeyelim hic. Cl olmayan her hafta arasına bu kupayi sıkıştırırlar, cidden takim yariyolda ölür kalir.

Direk gençlerle çıkıp eleniriz gruplara kalmak facia olur bizim için.

Gruplar ve sonrasinda 12 mac var.

Gruplardan once 1 tane eleme oynariz umarim, ne yapilip edilip orada elenilmeli. 12 mac fazladan yapmak cidden yazık olur. Hazir kupayi da almisiz daha yeni, tekrar statusu degisene kadar birkac sene devam etmeyelim hic. Cl olmayan her hafta arasına bu kupayi sıkıştırırlar, cidden takim yariyolda ölür kalir.

Direk gençlerle çıkıp eleniriz gruplara kalmak facia olur bizim için.

Ligi ilk 5'te tamamlayan takımlar direkt olarak grupta yer alıyor maalesef.

Yayıncı kuruluşun işine geliyor daha çok.

Son senelerde 4 büyüklerin en 1-2 si gruplara katılamadan ellenmişdi.

Özelikle Galatasaray ve fener ellenince erkenden bu yayıncı kuruluş için kötü oluyordu

Aldık zaten bu sene, yedekler falan oynasın A2'ler.

Ulan saka gibi ya, seneye grupta 6 mac yaptirildiktan sonra zorla cik kupayi da al madem.

Şerefsiz federasyon, sirf buyuk takimlar bilerek elenmesin, kupanin popularitesi erkenden dusmesin diye ilk 5 takimi direk gruplardan baslatiyor.

Fenerbahçe'nin direkt yarı finalden itibaren katılacağına karar vermişler.

geçen seneki saçmalığa nazaran daha güzel olmuş. ben beğendim şahsen.

Geri
Üst Alt