Türkiye Liginde Oynayan 10 Numaralar Yeterli mi?

Yoksulluktan kendinizi avutmak için açılmış bi konudan ibaret.
Zamanımız futbolda modern futbolda artık yerleri yok vs vs diye konuşup komik duruma düşmeyin.
Elimizde öyle bi oyuncu olmadığı için herzamanda bulunamayacağı için bu haldeyiz.
Ozamanların Hagisini al koy belhandanın yerine şimdiden şampiyonluğumuzu ilan etmiştik.
Hagiyi geçtim, sneijderin birkaç sene önceki halini koy belhandanın yerine 2 gün önce portoyu 3,4-0 bi skorla perişan edip gelmiş olacaktık.

Eğer elimizde öyle bi oyuncu olsaydı, böyle bi konu açılmayacaktı. Kendinizi avutabilmek ve kendinizi kandırabilmek için örneklerinizin arasına real madrid felan yazmışsınız, eğer onlardada öyle bi klas futbolcu olsaydı onlarda oynatırdı.

Öyle bi oyuncunun veya oyuncuların olmadığı demek o mevkiinin öldüğü veya değersezleştiği anlamına gelmez.

Kalıbımı basarımki şuan dünyanın en kötü en beyin yoksunu 10 numarası bizdedir, eğer sallıyorum sneijderin bize gelişindeki gibi bir 10 numaramız olsaydı böyle bi konu açılmayacaktı ve siz başka bi mevkii hakkında bahane bulup kuru gürültü yapmaya çalışacaktınız.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

antalyayı 90 dk 2 defa izledim bülent kaptan malatya gibi oynatıyor takım komple kapanıyor,savunmayı önde kurarsak yine hata yaparız

bu macta sabırlı oynamak şart antalya o tarz bir rakip erken gol atacam diye sacmalıklara girmeyiz umarım

antalyanın zeminde patates tarlasından halliceydi biraz olsa düzeldimi acaba

Talisca'yı çok beğeniyordum, başımıza ikinci bir Alex gibi bela olacak diye ödüm kopmuştu neyse ki gitti. 10 numara dediğin gerektiğinde sazı eline alacak maçı kurtaracak. Adam ceza sahası dışından kafa golleri atıyordu ya, bizim belhanda eline versen topu sokamaz kaleye oradan.

Neyse ki FFP Döviz kurları derken Beşiktaş alamadı da kurtulduk. Ne Oğuzhan ne de Adem Talisca'nın tırnağı etmez.

Yoksulluktan kendinizi avutmak için açılmış bi konudan ibaret.
Zamanımız futbolda modern futbolda artık yerleri yok vs vs diye konuşup komik duruma düşmeyin.
Elimizde öyle bi oyuncu olmadığı için herzamanda bulunamayacağı için bu haldeyiz.
Ozamanların Hagisini al koy belhandanın yerine şimdiden şampiyonluğumuzu ilan etmiştik.
Hagiyi geçtim, sneijderin birkaç sene önceki halini koy belhandanın yerine 2 gün önce portoyu 3,4-0 bi skorla perişan edip gelmiş olacaktık.

Eğer elimizde öyle bi oyuncu olsaydı, böyle bi konu açılmayacaktı. Kendinizi avutabilmek ve kendinizi kandırabilmek için örneklerinizin arasına real madrid felan yazmışsınız, eğer onlardada öyle bi klas futbolcu olsaydı onlarda oynatırdı.

Öyle bi oyuncunun veya oyuncuların olmadığı demek o mevkiinin öldüğü veya değersezleştiği anlamına gelmez.

Kalıbımı basarımki şuan dünyanın en kötü en beyin yoksunu 10 numarası bizdedir, eğer sallıyorum sneijderin bize gelişindeki gibi bir 10 numaramız olsaydı böyle bi konu açılmayacaktı ve siz başka bi mevkii hakkında bahane bulup kuru gürültü yapmaya çalışacaktınız.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Dünyanın bir çok stadında bir kaç seneye önceye kadar toprak zeminden öteye bir zemin yoktu 2000'den sonra zemin konusu iyice dünya futbolunda önem kazandı hatta La Liga yönetimin kendi liglerinde bozuk zemini olan takımlara çok ciddi miktar para cezası ödettiriyor. Zeminler kusursuza yakın olunca futboldaki sistemlerde değişimini sürdürüyor eskiden top bile sürülemeyecek toprak sahalardan uzaktan zımba gibi şut atanlardan şu an günümüzde topun zemin üzerinde takılmadan dinamizm, dripling, fizik gücünü ön plana çıkartıyor.

Futbol tarihinin en başından beri her zaman gelişim süreci vardır kimi mevki yok olup giderken yeni mevkiler ve oyuncular yaratılmaya başlanıyor futbol sadece izlendiği gibi sadece 11 kişinin top peşinde koşturmasından öteye geçtiği döneme geçiş yapıyoruz. Artık her şey sistemlerden geçiyor. Tarihe bakarsınız sürekli bu değişim var hatta Bein Sports'da bunun hakkında geçen sene her hafta mevkileri inceliyorlardı.

Şu an günümüzde Hagi, Sneijder gibi futbolcular 10 numara oynayamazlar ya 8 oynayabilirler ya da sağ sol forvet şeklinde görev alırlar. 4-3-3 veya 3-4-3'ün ilerisindeki 3'lü sistematik şekilde sezonda 50-60 golleri bulabiliyorlar. City'de Sane - Jesus - Sterling gibi 3 tane dripling gücü yüksek oyuncuyla oynuyor Liverpool'da Mane - Firmino - Salah 3'lüsüyle oynuyor önümüzdeki bir kaç sene Şampiyonlar Liginde İngiliz takımlarının hakimiyetinde geçecek.

Man United neden şu an başarısız en başında Mourinho hala yıllar önceki futbol seviyesinde oynatıyor güncel futbola yatkınlığı yok 3 tane merkez oyuncusu da çok yavaş kalıyor. O kadar para harcamalarına rağmen hala lig de şampiyonluğa oynayacak düzeye çıkamıyorlar hatta çıkamazlar da çünkü o modernliğe ayak uyduramıyorlar.

Bugün Sneijder, Hagi gibi 10 numara oyuncusu dünya üzerinde kalmadı dediğim gibi ya 8 ya da kanat forvet olarak hangi özellikleri yatkınsa ona adapte oluyorlar.

10 numara dedigin adam yani klasik 10 numaralar (hagi rivaldo mehmet scholl sneijder alex) şut ceker arkadas şut frikik atar hareketli topa iyi vurur
özetle cok iyi şutördür
simdi 10 numara diye kakalamaya ugrastıkları adamların hepsi 8 tarzı adamlar yani bizim ligtekiler

en lesi bizde (belhanda) . Listeye bak

Hagilerden Sneijderlerden Lincolnlerden nereye..
Ama şöyle bir gerçekte de var Hagi ve Sneijder'in bize gelmesi tesadüflerin arka arkaya gelmesi gibi bir şeydi. Sneijder CL'yi kazandıktan ertesi sene hocasıyla tartışıp kadro dışı kalmasa gelmeyecekti ama kader bu iki futbolcuyu da bize gelmesini sağladı :D

Türkiye liginde ne yeterli ki 10 numaralar yeterli olsun?!

Her platformda Avrupa ile fark açılıyor. Gelen geçen tokatlıyor.

Adamlar Ljacic'i uzaktan şut atıyor diye aldılar oynadığı 8 maçta galiba 2-3 şut dışında şutu yok

Sezon başı Hatem ben arfa boştaydı keşke belhanda’yı şutlayıp bedava alsaydık bu ligde her türlü iş yapardı.

Ben arfa fırsatı kaçtı malesef.Ama devre arası belhanda’yı araplara satıp kagawa alınabilir oda çok iş yapar.

Nasri geldi de ne oldu.
Buraya gelen her kalburüstü on numara başarılı olur yeter ki top oynamak istesin.

Gscimbom Mobile

Hagi bu zamanda oynasaydı kramponunu getiremezdik.

10 numara kavramına uyan oyuncu dünyada o kadar az ki o sistemin dışına çıkıyor herkes

antalyayı 90 dk 2 defa izledim bülent kaptan malatya gibi oynatıyor takım komple kapanıyor,savunmayı önde kurarsak yine hata yaparız

bu macta sabırlı oynamak şart antalya o tarz bir rakip erken gol atacam diye sacmalıklara girmeyiz umarım

antalyanın zeminde patates tarlasından halliceydi biraz olsa düzeldimi acaba

yeni gördüm bu postu mükemmel bir antalya analizi olmuş hoca da dediğin futbolu oynatarak kazandı resmen pozisyon vermedik sabırla bekledik..

Konuya gelirsek rizedeki boldrini bile alsak belhandadan daha çok katkı verirdi muhtemelen en azından kornerleri harika kullanıyor bizimkinde o da yok.. 10 numaralar konusunda ligin dibindeyiz...

Türkiye liginde ne yeterli ki 10 numaralar yeterli olsun?!

Her platformda Avrupa ile fark açılıyor. Gelen geçen tokatlıyor.

Bizim ligde takımların en yeterli olduğu mevkii sağ bek sanırım.. Bizde Linnes-Mariano dönüşümlü götürüyor bjkde gökhan tsde Pereira Miguel Lopes Skubic Gassama Caicara Tiago Lopes ...diğer mevkiilere bakılırsa gayet kaliteli oyuncular mevcut

Geri
Üst Alt