türkiye'de basketbola olan ilginin azalması

Traş 1 spor olmasından ötürü
Asla katılmıyorum. Şuan emekli bir basketbol coachu olarak yanlış uygulamaların , yanlış yönlendirmelerin , medyanın herkesin elbirliği ile yok etmesi sonucu bu hale geldik. Sen eskiden milli maçların öz.Ankarada nasıl hıncahınç dolup taşarak maçlar oynandığını hatırlarmısın? Yada saatleri kurup gece 4 te kalkıp Lakers-Chicago maçlarını hararetle izlediğimizi, GSmiz adına Dawkinsli Scorce'lü zamanlarımızda nasıl seyircili oynadığımız zamanları.??

Asla katılmıyorum. Şuan emekli bir basketbol coachu olarak yanlış uygulamaların , yanlış yönlendirmelerin , medyanın herkesin elbirliği ile yok etmesi sonucu bu hale geldik. Sen eskiden milli maçların öz.Ankarada nasıl hıncahınç dolup taşarak maçlar oynandığını hatırlarmısın? Yada saatleri kurup gece 4 te kalkıp Lakers-Chicago maçlarını hararetle izlediğimizi, GSmiz adına Dawkinsli Scorce'lü zamanlarımızda nasıl seyircili oynadığımız zamanları.??

yok heis hatırlamıyorum ama arroyolu zaman güzeldi ergin ağabey fln.

Fb şampiyonluk yarışından düşünce düzelir

1-Sen çocuklara okulda eğitim adına hiçbirşey vermeyip hadi gidin ne yaparsanız yapın dersen..Onlarda sadece topa vurmayı kaleden geçirmeyi spor zannederlerse.
2-Sen sadece para için okullar açıp sadece ticarethane görüp hiçbir oyuncuyu yetiştirme adına hiçbirşey yapmayıp darphane gibi para basmayı yeğlersen...
3-İzleme konusunda gidip şifreli kanallara yayınları verirsen....
4-Sadece yabancıları getirip yerli oyuncularla hiçbir yere varılamayacağını cümle aleme anons edersen.

Bizim basketbolumuz traştan öteye gitmez gidemez. Durum budur.

GSmizde o mertebeye gelsin. Tutanmı var.Onlar kadar sende bütçe ayır.Ki ayırmışlığın var. Bu bahane değil.

Yalı bebesi cebinden milyon eurolar akıtıyor her sene. Varsa bizde o kadar para verecek hıyar (hıyar çünkü paranın geri dönüşü neredeyse 0) buyursun tabii.

Biri gelir 1 sene 2 sene yapar belki ama uzun yıllar yapmak için yalı çocuğu gibi manyak olmak ve servetini eritmeyi göze almak lazım.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

GSmizde o mertebeye gelsin. Tutanmı var.Onlar kadar sende bütçe ayır.Ki ayırmışlığın var. Bu bahane değil.
ülker grup yıllık 20 milyon euro bütçe ayırdığı için olabilir mi? erkek basketbolun külliyatı dile gelse yılda 5 m eurodan fazla gelir getirmez.

ülkerspor'un wildcardı ile yıllardır hayvan gibi zarar ediyorlar normalde.

ben gs böyle olsun istemem açıkçası.

Ölen sadece basketbol değil futbol da ölüyor ve ilgi azalıyor. Sokakta top oynayarak büyüyen neslin bu sporlara bağlılığıyla, dijital oyunlarla bu spora giriş yapmış kişilerin bağlılığı aynı olmayacak gelecekte.

Ölen sadece basketbol değil futbol da ölüyor ve ilgi azalıyor. Sokakta top oynayarak büyüyen neslin bu sporlara bağlılığıyla, dijital oyunlarla bu spora giriş yapmış kişilerin bağlılığı aynı olmayacak gelecekte.
Çok doğru.

Mesela benim en küçük kardeşim 21 yaşında, çocukken altyapıda 12-13 yaşına kadar top oynadı, her sene yeni FİFA alıyor bütün oyuncuları biliyor tanıyor deli gibi FİFA Ultimate Team falan oynuyor ama mesela hiç maç falan izlemiyor.

Derbileri falan bile zar zor izliyor. Yeni nesil dijital ortamlarda FİFA gibi oyunlar üzerinden futbola özen gösterse de gerçekte maç izlemek, stada gitmek, taraftar olmak gibi şeylerden uzak olabiliyorlar.

Yalı bebesi cebinden milyon eurolar akıtıyor her sene. Varsa bizde o kadar para verecek hıyar (hıyar çünkü paranın geri dönüşü neredeyse 0) buyursun tabii.

Biri gelir 1 sene 2 sene yapar belki ama uzun yıllar yapmak için yalı çocuğu gibi manyak olmak ve servetini eritmeyi göze almak lazım.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
Doğru ama bu bütçeleri ayiramazsan Avrupa'da başarılı olabilme ihtimalin çok az olur.

gs’ye salon bile yapılmadı böyle bir spor

Bunda yayın olayınında etkisi var. Biz küçükken şifreli cine5 öncesi maçları izleyebiliyorduk. Şu an paralı platformlar gelir düzeyine göre bir çok eve giremiyor. Çocuklarda sporcular yerine gördükleri dizi kahramanlarına özeniyor.

Ankara'da tüm kluplerin takımı var Kaç tane oyuncu çıkıyor.Basketbol futbol sutopu farketmez.1000 lerce çocuk essek yüküyle para vererek gidiyor.Sonuc?

Çoğu temelden (eğitim/okul) alamadığı için ergenliği atlattıktan sonra dımdızlak kalıyor. Çok duyarsınız ben eskiden şöyle lisanslı idim böyle lisanslı idim de, şimdi şu mesleği yapıyorum diye. Genel olarak ülke daha nasıl beslenmesi gerektiğinden habersiz bir eğitim hayatı geçiriyor. Çocuklar sanıyor ki dumbell kaldırmak ve kas yapmak onu iyi bir vücut haline sokacak. Öyle olmuyor işte. Bilinçsizce yetişme sorununa bakılmalı. Kontrol dışı çok etken var ve say say bitmez. Aileye kadar uzanır.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

ona ragmen avrupanin en iyi ligi bizde

Bence NBA'e olan dusus daha fazla. Forum bile kalmadi. Eskiden Gsbasket forumunda guzel mesajlar olurdu ama simdi neredeyse ayda 1 mesaj atiliyor.

Geri
Üst Alt