türkiye'de basketbola olan ilginin azalması

O kadar çok sebebi var ki bu durumun.
1) Gerçek bir basketbol severin evinde 3 farklı yayın lazım.(bein+Tivibu+ssport) Maalesef günümüz şartlarında birçok kişi buna erişemiyor.

2) Maddi olarak hiçbir getirisi yok. Futboldaki gibi Avrupa'da para kazanma olayı yok. Mesela fb veya Efes euroligi kazandığı zaman zarar ediyorlar.

3) Takımlar aldıkları yabancıları gelen ilk transfer teklifinde satıyorlar en azından 2-3 kişinin maaşı çıkar diye. Böylece kadro istikrarı da kalmıyor.

4) Euroligdeki wild card olayından dolayı başarı seni en iyi lige götürmüyor bu en büyük saçmalıklardan birisi.

5) Bence en büyük sebep bizim yarışmacı takımlar kurmamamız. Aysal döneminde erkek ve kadın takımları başarılı olunca ilgi çok artmıştı.

Hepsine katılıyorum özellikle son cümle. 10 saniye süre vermeyecekleri adamları Euroleague’den alarak buranın da içine ediyorlar. Mesela Micic oynuyor mu merak ediyorum cidden bir kere açıp bakmadım ama 7-8 dkdan fazla oynadığını düşünmüyorum. Fakat Avrupalılar da oynayabilsin diye kurallar yumuşatıldı diyen adam katılmıyorum. Tam tersi Avrupalılar savunma temelli oynuyor asıl Avrupalılar bunlara basketbolda yetişince bunlar atletizm özelliklerini ön plana çıkartıp tekrar Avrupalıların önüne geçmek için hücumcunun yanında nefes almaya faul çalmaya başladılar. Topu vurmadan adım atmaya zaten izin veriyorlar, bir de Avrupalılardan genetik avantajlarıyla genel olarak daha çevik ve hızlılar; durdurmak için hafif temas etmen lazım. Hop faul. Sonra Dünya Kupasında, Olimpiyatta Yunanistan, İspanya ile falan oynadıklarında adam gibi kurallar da olunca eblek gibi kalıyorlar.
Yani Micic'in yaptigi tam aptallik. Teodosic, Jasikevicius, Campuzzo'nun akibetleri belliyken hangi akilla gitti bilmiyorum.
Ayni sekilde Furkan filan.

Yani Micic'in yaptigi tam aptallik. Teodosic, Jasikevicius, Campuzzo'nun akibetleri belliyken hangi akilla gitti bilmiyorum.
Ayni sekilde Furkan filan.

Micic yanlış takıma gitti, bogdanovicler başarılı oldu mesela.

Şuan Avrupalılar domine ediyor. Jokic Giannis Doncic MVP seviyesinde. Arkalarinndan Sabonis Alperen Markannen All star seviyesinde, wemby falan geliyor.

Geri
Üst Alt