Türkiye'de Futbol Oynamış 10 Efsane Yabancı Topcu Sizce Kim?

Hagi
Roberto Carlos
Drogba
Sneijder
Tafarel
Jardel
Ribery
Emil Kostadinov
Anelka
Popesku
-------------

1 - Gheorghe Hagi
2 - Roberto Carlos
3 - Wesley Sneijder
4 - Alex De Souza
5 - Didier Drogba
6 - Mario Jardel
7 - Nicolas Anelka
8 - Ricardo Quaresma
9 - Claudio Taffarel
10 - Pierre Van Hooijdonk

Hagi
Alex
Drogba
Popescu
Sneijder
Carlos
Taffarel
Melo
Guti
Okocha

1210239_Dream_Team.jpg

hagi,drogba,sneijder,roberto carlos,guti,alex,taffarel,anelka

Hagi, alex, taffarel, popescu, shota, nouma, van hojdonk, prekazi, mondragon

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hagi

sneijder

drogba

jardel

prekazi

taffarel

roberto carlos

ortega

alex

anelka

Hagi

Sneijder

Drogba

Taffarel

R.Carlos

Anelka

Ortega

Guti Hernandez

Alex

Kewell ( Burada ki fikrim Avustralyalı bir yıldız olaraktı. Ayrıca karakter bakımından Kewell >>>>>>>>> ortega tavuğu)

1.''Gica'' Hagi: Dunya futbolunda gelmis gecmis en iyi oyunculardan biri...Turkiyeye ilk avrupa kupasini getirmis futbolcu.

2.Claudio Taffarel: Gelmis gecmis en iyi kalecilerden biri...uefa finalinde yaptigi kahramanlik kolay kolay unutulmaz...dunya kupasi kazanmis biri...penalti ustasi

3.Alex de Souza: FB'e kazandirdigi sayisiz derbi ve 3 sampiyonluk var...Alex oncesinde daha CL'de puan almayi beceremeyen FB'i 2008 CL'de ceyrek finale tasimasi saygideger bir hadise ve birdaha boyle birseyin olmayacagini varsayarsak ucuncu olmayi hak ediyor

4.Gheorghe Popescu: https://www.youtube.com/watch?v=LqntxLHlFQg
nuff said GOAT stoper
5.Cevad Prekazi: hic izlemedim...cok sey duydum... monacoya attigi gol var neuchatele yaptigi assistler :hat: top 5e layik futbolcu.

6.Felipe ''Pitbull'' Melo: Turk topraklarina gelmis en iyi orta saha oyuncusudur...Alex gibi bir cok derbi kazandirmis, rakip taraftari delirtmis, tosun'a yaptigi hareketle yaglarimizi eritmis, sampiyonluk yolunda penalti cikarmis futbolcudur ve ustelik tarihimizin belki en zor maci olan o kadikoydeki sampiyonluk macinda provokasyonlara ragmen layikiye isini yerine getirmistir simdiden 2 sampiyonluk yasamis ve CL'de 2 ceyrek final oynamistir parcaliyla.

7.''Super Mario'' Jardel: ben boyle forvet gormedim :016: real madridle sex yapmistir zamaninda tek sezonda anca bu kadar efsane olunur herhalde.

8.Didier Drogba: gecen sene 4cu yildizi taktirip gitseydi bu listede daha yukarlarda olurdu no doubt...bizde oynadigi 1-1.5 sezonda bir super kupasi bir turkiye kupasi 2 ceyrek final CL turu ve bir sampiyonluk getirmistir bu surecte kritik goller atarak...Real Madrid'e attigi efsane golle hatirlanacaktir hep.

9.Pascal ''Tombola'' Nouma: https://www.youtube.com/watch?v=SaPx_YrAE2Y

10. Wesley Sneijder: bu performansi devam ederse ve su 4cu yildizi taktirirsa listede cok daha yukarlara cikacaktir.

Honorable Mentions: Roberto Carlos, Kader Keita, Franck Ribery, Nicolas anELka,

Efsane benim için geçerli olandır, kendi takımımın oyuncuları yani bana göre.

Kewell ( takımı sahiplenmesi )

Baros ( hırsı,isteği,fırsatcılıgı )

Lincoln ( acayip yetenegi, taraftarı heyecanlandırması )

Keita ( attığı taklalar )

Elmander ( ULU JOHAN )

Popescu-Taffarel-Capone üçlüsü

HAGİ ( fazla söze gerek yok )

Mustafa Sarp ( futbola yabancılıgı )

( Sneijder bizde futbolu bıraktıgında efsane listesine girecek )
Yok artik o isimlerin çoğu efsane olmanın yanından bile geçemez. Tamam severiz ama abartmayalım. Oldu olacak lukunku falan yazaydin. :D

Benim jenerasyonum, son 15 yıllık dönemde;

1-Hagi
2-Drogba
3-Taffarel
4-Sneijder
5-Alex
6-Jardel
7-Ribery
8-V.Holljdonk
9-Anelka
10-R.Carlos

Hagi-Alex takımlarına en fazla etkiyi yapanlardı. Drogba-Hojdonk kısa vadede en fazla katkıyı veren oyunculardı.

Jardel-Anelka yasları itibariyle en iyi transferlerdi bence. ikiside bekleneni veremedi.

Ribery son 15 yılda bir Türk kulübünün kesfettigi en büyük yetenekti, yöneticilerin yamyamlıgına kurban gitti.

Hagi
Sneijder
Lincoln
Drogba
Roberto Carlos
Guti
Taffarel
Ortega
Baros
Keita

Alex değildir. "Türkiye'de efsane olmuş yabancılar" olsa idi Alex dahil edilebilirdi ama konu başlığına Alex pek uymuyor bence.

N5

Geri
Üst Alt