Türkiye'de Gazetecilik Gercegi

Hakan Delikanli

Ulubatlı Souness
Bir gazetecenin en son teknik bir soru sordugunu hatirliyormusunuz?

Sürekli olay niteliginde sorular soruluyor. Örnegin Burak'in gidisinden basla, bilmem ne bileklik konusu, UEFA konusu.. Sürekli sacma sapan macla ilgili olmayan sorular sorulup duruluyor ve bu adamlar bu isten para kazaniyor.

Olcan'in hangi teknik sebeplerden dolayi Carole gibi bir oyuncuya tercih edildigini bir allahin kulu soramaz mi?

Semih ve Balta'nin haftalardir hangi teknik sebeplerden stoper oynadigini sorgulamaz mi?

Denayer'in stoper dersi verdigini ama yine de yedek kaldigini kimse sorgulamaz mi?

Selcuk'un pas hatalarini Jose yapsaydi hoca nin tercihi ne olurdu kimse sorgulamaz mi?

Takim in kirmizi kart görmesi sonrasinda Umut'un hala oyunda kalmasini kimse sorgulamaz mi?

Umut'un bu takim'a hangi teknik faydasi dokundugunu kimse sorgulamaz mi?

Bu takim'in neden pozisyon bulamadigini kimse sorgulamaz mi?

Sorgulamaz tabi, cünkü hepsi bos kafa. Taraftar gibi bu adamlar da bi b.k bilmiyor. Hic bir önümüzü acacak soru sorulmuyor.

Bana Denizli anlatsin:

100 kilo'lu Olcan bos bos kosup balik gibi atlayip ve terlemekten baska ne ise yariyor? Sacma sapan ortalar aciyor.

Semih Kaya gibi bir oyuncu defansa ne anlamda katki sagliyor arkadas? Denayer ve Ched gibi hava topu mu kazaniyor? Hayir. Oyun bilgisi iyi mi? Hayir. Oyun mu kuruyor? Hayir. Nedir bu cocugun özelligi arkadas NEDIR?
Aynisi Balta icin gecerli.

Umut'a girmiyorum bile.

Hepinizin allah belasini versin.

Muslera, Ched, Denayer, Sneijder ve Podolski'yi ayakta alkisliyorum, digerlerinin yüzüne tükürüyorum.

O soruları soramazlar, evlatlarımızla ahbap-çavuş ilişkisine sahip o gazeteciler. Medya, yerli futbolcular, yerli teknik direktörler vs.. çeteler bunlar. Birbirlerine bağlılar.

Bu sekilde o sözde vatansever türk milleti türk futboluna katki mi sagliyor peki?

Beyaz tv'de bir gazeteci müsvettesi çıkıyor daha Linnes 5 maç oynamadan, "Sabri, Linnes'den tabi ki daha iyi" diyor. Bir başka kanalda, ATV'de çıkıyor bir gazeteci Chedjou'yu yerden yere vuruyor, Semih'e laf etmiyor. Galatasaray bu durumda, Podolski nerde, Sneijder nerde diyor, ama aynı paraları kazanan Selçuk, Hamit ve Burak'ın nerede olduğunu sormuyor. Yani medya grupları, gazeteciler değişir ama mantık değişmez. Çünkü bu evlat müsvetteleri, onların menajerleri, gazeteciler, medya baronları, futbolun baronları hepsinin ekonomik çıkar ilişkisi var. Bunların kökünü kazımadıkça, ne Türk futbolu gelişir ne de Galatasaray taraftarı huzura kavuşur.

Ingiliz medyasi LvG'e yaptigini yapan 1 gazeteci yok Türkiyede

O kadar satin alinmis korkaklardan ibaret bir meslek ki

Geri
Üst Alt