türkiye'de yıllardan beri süregelen sistemsizlik

Ozan Puki

İmparatore
Berlin Panteri
sadece futbolda değil bir çok alanda bunun acısını çekiyoruz açıkcası hep bir kaos hep bir kargaşa mevcut..ama biz işin spor yanıysa ilgilenirsek şenol güneş'in son 2004'te görevi bırakmasından beri sistemsiz oynayan bir milli takımlar izliyoruz(örneğin 2003 konfedarasyon kupasında tamamı gençlerden oluşan gayet sistemli bir şekilde oynayarak çoçukla çoçukla selçuk şahinle bursalı okanla 3'lük elde etmiş brezilyaya kök söktürüp galibiyeti kaçırmıştık) arada da bir çok jenarasyonlar heba oldu. ve artık pek de jenerasyon geldiğini söylüyemiyeceğiz mağlesef çok yakında milli takımın tamamı gurbetçi olucak iyi yada kötü birşey demiyorum ama tam bir kargaşa olucağı kesin, değil fatih terim kralı gelse kurtaramaz artık türk futbolunu, türk futbolu için bu saatten sonra yapılabilicek tek şey FATİHA okumak olucaktır...

Vallah yakında gurbetçi de gelmiyecek milli takıma.

I am the one who knocks!

Bugun sırf bunun için maçı izledim.bizde toplu oyunda da topsuz oyunda da sistem yok. Dizilişlerimiz rasgele. Halı saha futbolu gibi.çeklerin dizilişine bir bakın, 5 dk izleyin. Özellikle topsuz oyunda, savunmada Dizilişleri nasıl yapıyorlar, blokları nasıl kaydırıyorlar.galatasaray da sistemsiz, herkes kafasına göre bir yerde duruyor.açın 5 dk maçın herhangi bir bölümünü izleyin,anlarsınız. Sırf bunun için izledim, yıllardır da milli takım maçlarını izlemem, çünkü hiçbir zaman hakedenler kadroya alınmadı.....

Abi ne sistemi ne taktiği ya gerek Türk milli takımı gerek Yerel klüblerimizdeki oyuncular hep ezbere oynuyor.Bugün Euro 2016 eleme maçı mı izledim kör dövüşü mü belli değildi.

Bu milli takım kimin umurunda ki ?

Her zaman demişimdir, değişim gerekiyorsa, mevcutlar batabildikleri kadar batsınlar. En güzel temizlikler böyle batışlar sonrasında geliyor.

Ya Türkiye futbolda yada sporda kim olmuşki?
90 lardan önce gelen giden koymuş yani. 8-0 felan yani ayni bizim Azerbaycan gibi.
Derval geldikden sonra antreman sahasini çim yaptirmiş. Bu ülkenin kafasi o kadar çalişmiş işte.
Ama potansiel yokmu? Tabikide var. Azicik doğru işler yapildiğinda elbette sonuç alırsın.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tayyibistan için çok bile sistem var.

Haklısın. 90'larda, 80'lerde catenaggio İtalya'sı, Brezilya bir de biz en sistemli takımlardık. Sistemi biz armağan ettik dünya futboluna. O zamanlar o kdar mübarek siyasetçilerimiz vardı ki hiç karışmazlardı futbola:) Hele bir stadlarımız vardı yeni wembley yanlarında halt etmiş. Hep sistem tam sistem yılladırydı.

Not: Bu adamın karışmadığını söylemiyorum. Ama her başlıkta aynı muhabbet ve üstelik geçmişi bilmesek yutturacaklar. Kenan Evrenleri, Saraçoğlunu, Mesut Yılmaz'ı vb...

Türk milli takimda sadece sistem degil, oyuncular da degisik

Hiç riske girmek istemeyen oyuncularimiz var, ve az da degiller.

TFF bir ayri hikaye olmasina ragmen, kötü-averaj kadrolarla iyi sonuç alabilen hoca lazim, mesela Simeone, mesela Martinez, mesela Pochettino, mesela Fernando Santos.

Bizi ancak o tip hocalar kurtarir.

Haklısın. 90'larda, 80'lerde catenaggio İtalya'sı, Brezilya bir de biz en sistemli takımlardık. Sistemi biz armağan ettik dünya futboluna. O zamanlar o kdar mübarek siyasetçilerimiz vardı ki hiç karışmazlardı futbola:) Hele bir stadlarımız vardı yeni wembley yanlarında halt etmiş. Hep sistem tam sistem yılladırydı.

Not: Bu adamın karışmadığını söylemiyorum. Ama her başlıkta aynı muhabbet ve üstelik geçmişi bilmesek yutturacaklar. Kenan Evrenleri, Saraçoğlunu, Mesut Yılmaz'ı vb...

Tayyip gelmeden önce zaten dünya takimiydik, Brezilya Arjantin gibi dünya devleri rahatça yeniyorduk bir kaç Dünya Kupasini da yenebildik çok şükür.

:o

Yine mi ya? :( Her konuya da bu yapılmaz ki...

Ne yani hiç suçu yokmu bizi yöneten ve bu kadroyu atayan, Feneri korumak için her yola mübah bakanlarınların.

Ulan adama oyle asiksiniz ki hic bi konuda laf dedirmiyosunuz.

Bu adam degil mi Demiroren'i sectiren.

Bu adam degil mi kisiler ile kurumlar ayrilsin diyen ve bunu uygulayacak adami TFF baskani yapan.

Bu adam degil mi yabanci sinirini isteyen , paso lig uygulamasini isteyen.

Galatasaray 'a her konuda zorluk cikaran, baskanina 3 senede 1 kere randevu vermeyen kim.

Ama tayyip deyince akan sular duruyor arkadas bazilariniz icin.

Siyasetci lan bu adam siyasetci. Bugun ak dedigine yarin kara der, diyorda. Bu kadar kosulsuz baglanmayin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bence Ömer arkadas haksiz degil... Türkiye 90´lardan önce dünya futbolunda restmen yok, ancak 90´lardan sonra Galatasaray´in yükselisi ile Milli takimin kipirdamasi var. Cok yetenekli bir jenerasyon vardi gerci alt milli takimlarda, bunlarin cogunu zamaninda Galatasaray´da topladik onlar da 90´larin sonuna dogru müthis bir cikis yaptilar.... Sonrasinda defansi yoktu ama iyi hücumcular ciktilar ve en azindan qualifikasyonlari ciddi bir sekilde zorlayip, hep kil payi eleniyorduk... Su an ise o seviyenin altina düstük ve artik kil payi bile kaciramiyor gibiyiz...

Eskiden Tuncay Sanli, Hakan Sükür (yasli hali), Nihat Kahveci, Necati Ates, Ümit Karan, Semih Sentürk, Serhat Akin (kücük bir ara), Gökdeniz Karadeniz ve Nihat Kahveci gibi cok kaliteli hücum silahlarimiz vardi, cesit cesit adamlar, secip begenim oynatabiliyordum... Nihat´in bile 3 kere capraz bagisini yirtmasi Türk futbolu adina ciddi talihsizlik olmustur... Maalesef nedense hücum oyncusu yetismiyor. Son zamanlarda cikan yeteneklerimiz ya sakatlik yasadi, ya potansiyelinin ciddi anlamda altinda kaldi yada özel hayati ile batirdi kariyerinin icine...

-----------------------------------------------

Ben zamaninda Türk futbolunda en büyük sorunu ve cözüm yolunu uzun uzun yazmistim, Ama acikcasi bir daha bu konu ile ilgili yorulup yazmak istemiyorum. Sorun en basinda okul sisteminde basliyor. Bunlar en alttan cözülmeden, zaten Türkiye´ye hic bir zaman bir futbol Ülkesi olamaz.

Son düzenleme:

- Passoligi getiren bi bu... (passolig iyi bir şey değil ha) tamamen tayyiboğlu aşireti nemalansın diye ihaleyi aile şirketine verdiler. Yoksa Türk futbolunu düşünen yok.
- volkan babacan örneğindeki gibi hangi futbolcunun kadroya çağrılacağına kadar karışan bi manyak bu.
- futbolcu dövme yaptırmasın diyen de bu. Bildiğim kadarıyla "bu çocuk bi bok olmayacak, oldurulmayacak" diyen de bu. Çocuğun hayatını dövme için karartacak kadar ruh hastası.
- yabancılar "şöyle böyle" diye yıldo'yu konuşturan da bu. Yahu bak mantıklı adamsın, bi insan kendinden cahil, internetin varlığından rahatsız bi insanı nasıl savunur. Onu da internet varken şeriatı getirsek de uygulayamayız diye sevmiyor.

Son düzenleme:
Ulan ne tayyipmis arkadaş. Babanız olsa bu kadar savunmazsiniz.

Bu ft'nin "ekol getirecegiz" diyip 3. gelisi

tek getirdigi "sistemsizlik" ya bir baska deyimle "kaos sistemi"

ft her geldiginde kaos devralir, kaos yapar, ve gidisinde kaos birakir

bir kez daha gorduk ki, baskan o transferleri yapmasa ft asla sampiyon olamazdi (melo, muslera, elmander, selcuk vs)

ft'nin teknik-taktik becerileri degil, oyuncular aliyorlar maclari kisisel becerileri ile

zaten terim hep bu sebepten dolayi elestirilirdi

'80 lerde 90 larda sistemimiz vardı zaten' şeklinde kinaye yaparak Tayyip i savunan zihniyet..
Yahu arkadaş bu adam insanları salak yerine koya koya şike pisliğinin üzerini örtmüş hala laf söyletmiyorsunuz. Pes yahu!!!
90 larla ilgili bugünkü Uğur Meleke nin yazısını okuyun bence. Yenilip fark yiyeceğimizi bile bile dakikaları sayarak milli maçı beklerdik.

Hakikaten pes!!

BERkay & eKİN & Berkin

Yine mi ya? :( Her konuya da bu yapılmaz ki...

Ne yani hiç suçu yokmu bizi yöneten ve bu kadroyu atayan, Feneri korumak için her yola mübah bakanlarınların.

Suçu var ama her yere yazarak kendilerince birşey anlatıyorlar ama saçma sapan temelsiz söylemler. Sanki bu adamdan önce her şey mükemmeldi. Bu adam geldi ilkd efa siyaset spora karıştı, ilk defa federasyon başkanı siyaset tarafınadn seçildi vs. İlk defa fener kolandı. Adamların iktidarında da Fener kadar başarılı olmuşuz üstelik maddi sıkıtnılarımıza rağmen.

Her başlığa girip ak partililer şöyle yok böyle derse herkes cevabını alacaktır. Adamın biri ak partililer maç izlemesin, buraya yazmasın lafları ediyor. Kusura bakmayın beğenmiyorsanız yazdıklarımı Abdullah abi, banlarsınız foruma da bir başka partinin amblemini koyar devam edersiniz. Ama ben zekama küfrettirmem sanki 1o yıl önceki, 20 yıl önceki futbolu bilmiyoruz, hatta kendimize öz eleştiri yapacaksak mehmet ağar, yılmaz dönemlerini bilmiyoruz. BJK için semra özal dönemlerini bilmiyoruz.

Ha bu arada ne tayyipmiş gibi alflar edenler. Tayyibi gayette eleştiriyorum sizin derdinizin ne olduğunu bildiğimden ısrarla size muhalefet edeceğim. Sizind erdiniz futbol değilki erdoğanın temsil ettiği değerler, oy aldığı insanların niteliği.

hadi ordan kimi kandırıyorsunuz.

Şu forumda hep dikkatli olmaya çalıştım ama her başlıkta aynı muhabbeti açarak neyi hedefliyorsanız cevabına da hazır olacaksınız.

İster kabul edin ister etmeyin bu ülkeyi bundan sonra bu tarz adamlar yönetecek. Be ready yani!

Geri
Üst Alt