türkiye'deki futbol kulüpleri kaç paraya satılır?

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
hesap_zamani_h97798_9ee4a.jpg

Avrupanın önde gelen kulüpleri birbir satılıyorken, ligimiz içinde bir fiyat biçme zamanının geldiğini düşünüyorum.

Avrupanın kalburüstü takımı roma 591 mio euroya satıldı.

Galatasarayın mal ve mülk varlığını ele alırsak en az 300 milyon euro eder.
borç batağındaki fenerbahçe için 140 milyon euro yeterli olur diye düşünüyorum
yine diğer borç batağındaki beşiktaş içinse 90 milyon euro karlı bir anlaşma olur.

sizin görüşleriniz nedir?

Özsermayesi eksi şirketler bizim kulüpler.

Yani kendilerini satsalar borçlarını ödeyemezler.

Maksimum 100. Borçlar falan da var.

O iş yaş o yüzden.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

olay mal mülk değil potansiyel. Alacak kişinin mükemmel bir planı vardır 3 senede taraflardan o parayı çıkarır mal mülk bonus kalır.

O sebeple Galatasaray harici takımların max. bedeli 350 m euro civari.(o da borçları anca karşılar)
Bunun içinde stadyumlar tesisler yok çünkü hiçbirine ait değil. O sebeple kimse satılma hayaline kapılmasın ülkede

Aslında burada bakılacak şey farklı bu ligde 50 milyon euroya göztepe gibi bir takimi alıp 100 milyon euroluk bir transfer yatırımı yaparsın ne ibbne kalır ne diğerleri. Şu ortamda hicbir keriz bu ülkede yatırım olarak 50 m ustu yatirmaz

Ben fiyattan çok yönetim şeklini önemsiyorum. Tuttuğum takımın profesyonel kişiler tarafından yönetilmesini istiyorum. Ben bildim bileli kulüp mahalle esnafı gibi yönetiliyor.

Yaş ortalaması 30küsürlük takım kurmuşlar. Dökülüyor. Eskimiş çöplere 4’er, 5’er saçmaktan başka bir planları yok. Kulüp satılsa FT ile çalışırlar mı zannediyorsunuz? Komple yapısını değiştirmek isterler.

Bunları hesaplamak için çok fazla etkeni hesaplamak lazım. Böyle popodan atma ile hesap olmaz.

Gelirler
Borç
Mal varlığı
Marka gücü
Yönetim gücü
Zayıf yönleri varsa ne kadar kolayca çözüleceği
Gelecekte doğru adımlarla elde edilebilecek potansiyel gelirler ve giderler

Bunların hepsini objektif şekilde masaya yatırabilirsek bir rakamdan bahsedebiliriz.

Marka değerine biz veriyoruz yav parayı dışarıdan yatırımcı gelip kulüp alır mı zaten :asd:

Ölü yatırımın ölüsü Türkiye’ye ticari atılım yapmak hele bu devirde.

3 takımın ben yakın zamanda(minimum 5 yıl) satılmasını mümkün görmüyorum. Dehşet bir borç var. Ancak devlet kayyum atarsa, kendi istediği bir yandaş katarlıya satar. Sonra kulüplerin ruhuna el-fatiha zaten.

3 takımın ben yakın zamanda(minimum 5 yıl) satılmasını mümkün görmüyorum. Dehşet bir borç var. Ancak devlet kayyum atarsa, kendi istediği bir yandaş katarlıya satar. Sonra kulüplerin ruhuna el-fatiha zaten.

Bende aksine başakşehirin şampiyon olması ve olası satışında 3 büyüklerin satışının önü açılacaktır diye düşünüyorum.Bir yerde devlet de bu takımların kendilerine külfet olduğunu düşünecek.Birde özelleştirecek ve gelir elde edilecek kurum kalmadığından kaçınılmaz son yaklaşıyor diye düşünüyorum bu 3 sene veya 10 sene ama elbet birgün olacak gibi duruyor.He vakıf dernek dersiniz bu ülkede her türlü kanun tasarıyı hazırlayanlar takımların dernek statüsünü kaldırması da zor olmasa gerek.

Bende aksine başakşehirin şampiyon olması ve olası satışında 3 büyüklerin satışının önü açılacaktır diye düşünüyorum.Bir yerde devlet de bu takımların kendilerine külfet olduğunu düşünecek.Birde özelleştirecek ve gelir elde edilecek kurum kalmadığından kaçınılmaz son yaklaşıyor diye düşünüyorum bu 3 sene veya 10 sene ama elbet birgün olacak gibi duruyor.

başakşehir-kpaşa gibi şirket takımları zaten satılır ama dernek takımları satılamaz. Dernek zaten satılmasını istemez, devlet zorlasa bile bu kadar borçla ve bu kurla alan kişinin ya aşırı manyak biri olması lazım, ya da son darbeyi vurup kilit vuracak biri olması lazım.

Bundan 5-10 yıl evvel olsa belki daha nitelikli biri gelirdi ama artık durum fecaat.

Ulkenin para birimi nedeniyle yanismaz kimse .

Gelirlerini 8/10 bolecek bu bile basli basina bir handikap degilmidir?

dernek kanunun bir saatte değişir yeni sistemle
kimse kafasını yormasın

yeni türkiyede kimse önümüze engel koyamaz

başakşehir-kpaşa gibi şirket takımları zaten satılır ama dernek takımları satılamaz. Dernek zaten satılmasını istemez, devlet zorlasa bile bu kadar borçla ve bu kurla alan kişinin ya aşırı manyak biri olması lazım, ya da son darbeyi vurup kilit vuracak biri olması lazım.

Bundan 5-10 yıl evvel olsa belki daha nitelikli biri gelirdi ama artık durum fecaat.

Doğrudur ama bu ülkede eğer devlet kafaya koyduysa her türlü satar.Normal şartlarda senin dediklerin harfi harfine doğru ama işte bende şunu anlatmak istiyorum bu ülkede ne olmaz ne satılamaz ne değişmez dediysek hepsi birer birer gerçekleşti.

borçsuz bir kulüp alır yatırımcılar ve en mantıklısı bölge takımı almak ibb'nin ne yaparsa yapsın taraftarı olmayacak çünkü istanbul takımı ve istanbul kozmopolit bir yer yani bölgesel bir yer değil ama trabzon ya da göztepe gibi ya da herhangi bir şehir takımı gibi bir takım alınabilir çünkü bölge takımı ve arkasında ortalamada olsa bir destek bulabilecek seviyede taraftar profili olacak

şuan ülkede en mantıklı yatırım göztepe gibi duruyor ama mantıklı karar alıcı bir ülke futbolu yönetimi yokken kimse almaz

Doğrudur ama bu ülkede eğer devlet kafaya koyduysa her türlü satar.Normal şartlarda senin dediklerin harfi harfine doğru ama işte bende şunu anlatmak istiyorum bu ülkede ne olmaz ne satılamaz ne değişmez dediysek hepsi birer birer gerçekleşti.

evet burası türkiye ama bu türkiye'ye bile fazla. Dediğim gibi bana şu anda hiç mantıklı gelmiyor, sadece ülkemizde problem olsa yine belki bir şey olabilir derdim ama tüm dünyada pandemi nedeniyle problem var. Futbol bu noktada en büyük sıkıntıyı çeken sektörlerin başında.

Geri
Üst Alt