Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

Türkiye haritasını aldı mı eline ayvalık'tan başla fethiye'ye kadar sahil şeridi boyunca denizi gören herhangi bir yerde yaşamak benim hayalim. Yurt dışına bu saatten sonra sadece gezmek tozmak, yemek içmek eğlenmek için giderim. Yabancı bir memlekette çalışmak iş bulmak bana zor geliyor 22 yaşında üniversiteyi yeni bitirdiğim zaman olsa olurdu.

Aynen çok tembel günlük 15 saat çalışarak asgari ücrete talim hafta sonları 1 gün izin ya olur ya olmaz, türk insanını bitiren tembellik değil kibir, kıskançlık, riyakarlık, adam kayırma, yolsuzluk özellikle yolsuzluk her kurumda var çalan çalana daha bir çok neden varda boşver

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kılıçdaroğluna saldırı sonucu sevinen biri ya o boş geç

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Çoğu özel sektörde çalışan arkadaşlar aynı şeyi söylüyor. Türkiye'de özel sektör bitik. Patronlar, en az işçiyle en çok işi yapmaya çalışıyorlar. En fazla kar nasıl nereden gelirin hesabındalar. İnsani bir çalışma ortamı yok. Bir işçi günde 12 saat çalışıyor asgari ücretle bazen 15 saat çalıştırılıp mesai ücreti verilmiyor. Bir işçi en az 10 farklı işten anlamalı. 5 işçinin yapacağı işi 1 işçiye yaptırmaya çalışıyorlar. Hafta sonu tatil falan yok. Paralı köle gibisin. Kendi işimi yapayım, kendi dükkanımı açayım desen de çoğu esnaf kepenk kapatıyor zaten. Devlet aslında özel sektöre el atmalı. Denetlemeleri falan sıklaştırmalı. Çalışanın yanında yer almalı artık. Bu zamana kadar hep işverenin yanındaydı.

Marsilya'yı Foça'dan giden denizciler kurmuş renktaş. Marsilya kalesinin oraya çıkmıştık surlara merdivenle baya yüksek bir yerdi deniz manzaralı ücretsiz girişi orada karanlık bir odada televizyonda Marsilya'nın tarihinden bahsediyordu oradan izledik. Avrupa'nın önemli ticaret hacmine sahip büyük limanlarından. Bafetimbi Gomis gibi büyük golcüye ev sahipliği yapmış şehir. Şimdi gündüz parkta uyuşturucu çekiyorlar diye kötü reklamını yapsak da güzel yanları da yok değildi yani :D Rehber bizi paramızın çantamızın çalınmaması konusunda dikkatli olmamız konusunda uyardı ama kötü bir olay yaşamadık.

gençlere 1 tek tavsiyem var
herkes üniversite okumak zorunda değil
laf olsun diye bok gibi okulda bok gibi bir bölüm okuyacağınıza 4 sene boyunca harcayacağınız ev kirası fatura harçlık vs parayı çöpe atmak yerine o parayla güzel bir iş kurup paranızı kazanmaya başlayabilirsiniz

Aynen çok tembel günlük 15 saat çalışarak asgari ücrete talim hafta sonları 1 gün izin ya olur ya olmaz, türk insanını bitiren tembellik değil kibir, kıskançlık, riyakarlık, adam kayırma, yolsuzluk özellikle yolsuzluk her kurumda var çalan çalana daha bir çok neden varda boşver

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bilader ne anlatiyon, isini düzgün yapan varmi ülkede, isinin hakkini veren varmi? Hepsi yarim yamalak, is ahlaki yok. Bi cabalayim, gayret göstereyim yok, sunu deneyeyim, su ise bi gireyim yok. Sadece üniversite okumakla olmuyor. Tabiki dört dörtlük ülke degil, ama millet olarak hazirciyiz, emekcileri bi kenara koyuyorum, ama genel olarak dedigim gibi

Ne alakasi var kardesim, ben kolaydir sudur budur demiyorum, haylaz bir milletiz diyorum, türkiyedeki türk icin de gecerli bu avrupadaki türk icinde, bi gram ilerliyemiyoruz ülkece, bunun sorumlusu sadece devlet mi sence?
bireyleri yetiştiren devlettir.

Geri
Üst Alt