Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

Kalifiye bir okulda okuyup aynı zamanda okulun nimetlerinden faydalanarak kendini geliştirmek elbette şart.
Ancak o paraya iş kurun bence yaoovvv demek hayalcilikten başka bir şey değil.
Hangi piyasada, hangi müşteri portföyüne, hangi uzmanlıkla verecek / verebileceksin?
Öğüt verirken hayal satmayın

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bizim Bop var, eskiden Afrikali genç delikanlilara belirli dul yaşi geçmiş ve albenisi olmayan Alman kadinlari bulur, onları pazarlardı. Veriyordun parayi, aliyordun Alman karri ve pasaportu.

ula bir girdim dünyanın like ve alıntısı yapılmış :) bazıları akıllarınca dalga geçmiş fırıldak veli kankası arkadaşlar. he canım he . siz de bir escape plan deneyimi yaşayın bakalım ne oluyor :D

Beyler o yasamak istediginiz devletler de gökten zembil ile inmedi. Herseyi de devletten beklememek lazim. Sonuc anlaminda siyasiler de halktan, yani icimizden cikiyor. Türk insani kötü sartlar altinda calistiriliyor, ve hak ettigininin zerresini almiyor, ama ayni zamanda Türk insani üretken de degil. Bir birey olarak sucalayamayiz kimseyi, ama bir bütün olarak zayifiz. Sistem kötüyse, burada parmak ile göstermenin bir faydasi yok. Hepimiz o bütünün bir parcasiyiz.
17 yildir AKP iktidardaysa, hic bir sekilde bir dinamizim üretemeyen halk da kendini sorgulamali biraz. Eger cahiller seni yönetiyorsa, demekki memlekette zeki insanlardan daha cesurlar. AKP kendi kendini bitirme sürecine girmese, muhtemelen 50 yil daha yönetecekti ülkeyi. Neyseki siyasi islam kendi kendisini tasfiye ediyor su an Türkiye´de...

dua ediyorum ki, 100000 yillik bir derin devlet akli vardir bu tasfiye sürecin altinda.

12206_kurtlar-vadisi-pusu-167-bolum-foto-galeri_232632.jpg

@Sarper Yıldırım

İlk posta düşünce özü olarak katılmakla beraber, karşıt görüşlü postlara da bir nebze katılıyorum.

Türkiye'de yaşamak, özellikle günümüz koşullarında çok zorlaştı. Hem maddi hem de sosyal anlamda. Kişi son derece özgür iradesiyle, yaşam ortamını değiştirmek isteyebilir. Bunu da 'kaçmak' olarak nitelendirebilir. Bu vatanını sevmemek değildir. Çünkü vatan sevgisi böyle basit bir şey değildir.

Ama yabanci bir kültüre entegre olmak, yabancı ortamda bir düzen kurmak (iş, aile, sosyal yaşam vb) öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Çünkü Avrupa'da da son derece eğitimsiz, cahil ve faşizan bir kesim var ve hiç de azımsanmayacak kadar.

Tabi 'yurt dışında yaşarsam, acaba yanlışlıkla domuz eti yer miyim' korkusu yaşayan biri, 'gavur' kavramını içselleştirmiş biri kendi mutlu olduğu kültürde, kendi gibileriyle yaşasın zaten. Hep beraber çoraplarla halıya bassınlar ne diyeyim. :d

Türkiye gibi ülkelerde ancak tek baslilik olur. Recep Tayyib Erdogan´in basa gecmesi ülkenin temel taslarini sarsarak, o temel taslar ve degerler ile yetismis insanlara bir travma yasatmistir. Ayni zamanda egitimden biraz daha uzak kesimleri, o temel taslara karsi yabancilastirmistir.

Türkiye gibi ülkelerde demokrasi olmaz, secim hakki olmaz, cünkü olay kutuplasmaya gider, ve bu durum ülkeye sadece zarar verir. Bizim yasadigimiz tam olarak da bu. Kiminin kutsali, bir digerinin zülmü oluyur.

Bir taraf diger tarafi asimile etmeden huzur gelmez. Su an ise herhangi bir tarafin, diger bir tarafi asimile etmesi imkansiz gibi görünüyor. Türkiye´nin o yek vücut, o ulusal cizgisi sapmistir artik.

1933de hitler konuşuyor zannettim

neden insanlar bir tane adamın ya da zümrenin ailenin saçmalıklarına katlanmak zorunda olsun

dünyadaki herhangi bir ülke şuna hazır değil buna hazır değil demek de tam bir neocon ya da neonazi düşüncesi

1944ün kışında komşusunu fırına atan alman demokratik seçim yapıyor ama 1876da anayasa yapmış 1923de cumhuriyet kurmuş 1934de kadınlara dünyanın en ileri haklarından birini vermiş ülkemi yapamıyor

yanlış anlama ama hitler de meşhur konuşmalarının birinde ülkede çok partili sistem olmasını eleştiriyordu

okuduğum en saçma şeylerden biri bu

biz mecburmuyuz tek adam yönetimine

Beyler o yasamak istediginiz devletler de gökten zembil ile inmedi. Herseyi de devletten beklememek lazim. Sonuc anlaminda siyasiler de halktan, yani icimizden cikiyor. Türk insani kötü sartlar altinda calistiriliyor, ve hak ettigininin zerresini almiyor, ama ayni zamanda Türk insani üretken de degil. Bir birey olarak sucalayamayiz kimseyi, ama bir bütün olarak zayifiz. Sistem kötüyse, burada parmak ile göstermenin bir faydasi yok. Hepimiz o bütünün bir parcasiyiz.
17 yildir AKP iktidardaysa, hic bir sekilde bir dinamizim üretemeyen halk da kendini sorgulamali biraz. Eger cahiller seni yönetiyorsa, demekki memlekette zeki insanlardan daha cesurlar. AKP kendi kendini bitirme sürecine girmese, muhtemelen 50 yil daha yönetecekti ülkeyi. Neyseki siyasi islam kendi kendisini tasfiye ediyor su an Türkiye´de...

dua ediyorum ki, 100000 yillik bir derin devlet akli vardir bu tasfiye sürecin altinda.

@Sarper Yıldırım
üretken olmadıgımız dogru maalesef.kafasını çalışan insanların, insan gibi yaşamak için yurtdışına gitmeleri de büyük etken tabiki...

Kimseyi küçümsemem ancak başlıktaki yorumların bazılarında bilgi yok sadece kendince yorum var, bu da savunulabilir düşünceler doğurmuyor.

Ortaya mantıklı ve altı dolu doneler koyun.

@Sarper Yıldırım

Politik konularda anlaşamasak da seni severim

1933de hitler konuşuyor zannettim

neden insanlar bir tane adamın ya da zümrenin ailenin saçmalıklarına katlanmak zorunda olsun

dünyadaki herhangi bir ülke şuna hazır değil buna hazır değil demek de tam bir neocon ya da neonazi düşüncesi

1944ün kışında komşusunu fırına atan alman demokratik seçim yapıyor ama 1876da anayasa yapmış 1923de cumhuriyet kurmuş 1934de kadınlara dünyanın en ileri haklarından birini vermiş ülkemi yapamıyor

yanlış anlama ama hitler de meşhur konuşmalarının birinde ülkede çok partili sistem olmasını eleştiriyordu

okuduğum en saçma şeylerden biri bu

biz mecburmuyuz tek adam yönetimine

Cok seviyorsunuz ya kliseler üzerine hayat yasamayi.

"Der Deutsche Sonderweg", Almanlar bugüne geldiyseler bunu otoriter rejimlerine borculular. Almanya bir Ülke dahi degilken, hem birlesip, hemde dünyanin dört bir yanini zapt etmis emperyalist ülkelere rakip olmus, hatta onlardan teknolojik ve bilim anlaminda cok daha iyi yerlere gelmistir.
Tarih kazananlari yazar, o yüzden Almanya sanki birinci ve ikinci dünya savasindan tek basina sucluymus gibi lanse edilse de, Almanya´nin büyümesine karsi olusan korku, ve Avrupa devlerinin yaptigi baskilar sonucu Almanya bu raddeye getirilmistir. Ve ikinci dünya savasini yine kil payi kaybetmistir, kazansa günümüzde Hitler´den kimse canavar diye bahsetmeyecekti. O avrupaninin hikayesi de budur. Hitler seytan, ama Hitleri destekleyen, ve Hitler´in büyüttügü Alman fabrikalari, ve sirketleri Alman ekonomisini tasiyor günümüzde hala.

Bu iki dünya savasina ragmen Almanya hala dünyanin en güclü ekonomilerinden bir tanesi ise, bu Hitler döneminden sonrasina degil, Prusya´nin asiladigi Millitarist dissiplin, ve ülkeyi bir bütün halinde yönetme, ve ileri tasimayi baz alan sistemlerinin altinda yatiyor. "Bir bireyin, eger bütüna katki vermiyorsa, sinek kadar bile degeri yoktur o mentalitede, ve Almanya bu mentalite ve hirs ile, günümüze kadar geldi."

Günümüz Almanya´sinda ise, büyük bir deklinasyon söz konusu. Komunizmin nüfus ettigi dogu bir felaket. Genellik ile yesillerin nüfus ettigi bölgelerde egitimde basarisizlik, üretimde sikinti, ve sehirlerin gelismemesi söz konusu. Yine Bayern gibi daha muhafazakar ve dissiplin ve milliyetci gelenekleri yasayan bölgeler bunlardan muaf.

Simdi neden Demokrasi olmaz Türkiye´de. Cünkü Türkiye Demokrasi ile kurulmadi, Türkiye´nin kurulusunda o Prusya´nin Millitarist, Asker Toplum cizgisini icinde calisiyor. Ülke´nin en kutsali Atatürk´tür, Atatürk kim ? Askerdir ? Halk Atatürk´ün askeridir. Mars okurlar cocuklar okul baslamadan, varligini Türk varligina armagan ederler. (Prusya Millitarizmi, ve bütüne katki sunmayan bireyin degersiz olusu)

1. Kemalistler Ulusalcilik bazinda Atatürk´ün yolundan giden laik bir Türkiye istiyor. bunun icin halkin ve siyasetin Türkiye´de yasayan herkes Türk´tür diyen Atatürk´ün yolunda birlesip, ayni zamanda Islam dinini siyasetten ve hayatin genel akisindan uzak olmasini istiyor. Kemalistlerin Türkiye´sinde Din bir Kültürdür...

2. Geliyoruz bu sefer ülkenin cogunlugunu olusturan dindar muhafazakarlara. Onlar ise Dinin siyasetten tut, hayatin her alaninda hakim olmasini istiyor. Egitim seviyeleri genel anlamda daha az oldugundan, eski Kemalist düzenin hakim oldugu dönemde, cok fazla ön planda olmadilar AKP rejimine kadar. Bu sürecte ise degisik bir özgüven kazanip, kendi zenginlerini üretmeye basladilar. Onlar güclendikce, Ülke de hizla kutuplasmaya gitti, ve radikal iki blok olustu.

Sunu net olarak söyleyebiliriz, o bir numarada yetismis, ve o düzeninin kokusunu solmus ve iscellestirmis kesimin, 2 numarada saydigim insanlarin yönettigi ve güc sahibi oldugu Devlet´i kabul etmiyorlar. Egitim düzeyleri düsük, cahil bir kesim olsa, muhtemelen silaha sarilacak duruma gelmis. Yapamadigi icin, en basiti olan artik Ülke´ye aidiyet duygusunu kaybetmis bu sefer.

Neden ? Cünkü secim hakki var. Fazlalik diger tarafi seciyor.
Oysaki 1923 cizgisinde kurulan Türkiye, o cizgiden devam etmedigi sürece kaostan cikamaz, ve cikamadi da. Bukadar kaosun oldugu yerde de üretim ve gelisim olmuyor.

Eger Türk halki Devletten bagimsiz üretebilse, bunu zaten yapardi. Ama bugün Fabrikalar kimin döneminde kuruldugu söyleniyor ? Mustafa Kemal Atatürk, ve o dönemde halkin secim hakki yok.

Yine bize mentalite olarak benzedigi iddia edilen Güney Kore, Ekonomik olarak o büyük atilimini Militarist Diktatürlük altinda yapmistir. Bugün hepimizin dilinde olan Hyundai,LG, Samsung, Kia gibi markalarin meyvesi ordadir.

Gelelim simdi birde son denkleme...

3. Kürtler/HDP´liler. Ne Atatürk´ün ulusal cizgisini, ne de AKP´nin dindar politikasini kabul ediyorlar. Bunun icin silahlara kusanmaya,
dogu anadoluda üretimi tamamen tahrip etmeye de hazirlar. Biz ne kendimizi Türk, ne Türk vatandasi, biz kendimizi Kürt olarak ifade etmek istiyoruz diyorlar, ve kendi kendimizi yönetme hakkinin taninmasini, öncelik ile özerklik, sonrasinda ise bagimsiz olup, olmayacagimiza, biz karar verelim, diyorlar...

- Hem Ulusal cizgide Atatürk Türkiye´sine zit, hemde dindar, neo ottoman Erdogan cizgisine karsi. Yine bu kesimlerin isteyerek kabul etmeyecekleri durumlar.

Sen bunu demokrasi ile cözemezsin. Cizgiler bir birlerine cok fazla zit. Kimse kimsenin sectigini kabullenmiyor, icine sinmiyor. Secilenlerde, ideolojik politikalarini uyguliklarinda, diger siyasi cenahlara zülüm gibi geliyor... Son 18 sene özellik ile Türkiye´nin sadece fili anlamda bir Ülke oldugunu gösterdi. Bölgemizin sartlarinda böyle bir ülke bir bütün olarak devam edemez.

Ya Türkiye ilk bastan farkli bir yol sececek, yada 1923 vizyonu ile devam edecekti. Ama bu konuda sapmalar, daha cok erken yasandi. Ve günümüzde engellenemeyen, ülkenin temeline düsman politik görüsler iktidar oldu ve o temelin altini oydular.

-----------------------

Mesele lay lay lom yasamaksa, bunu her türlü, her yerde yaparsin zaten. Bir ülkenin ileri gitmesi, kalkinmasi ise ap ayri bir durumdur. Kapitalizim ezilen halklarin kanlariylan sulanmistir.

Avustralya veya Kanada'ya falan gidecekseniz ve oralarda yaşayabileceğinize/başarabileceğinize inanıyorsanız gidin tabi, lakin kimsenin avrupaya gitmesini tavsiye etmem. Yakın gelecekte burayı arar hale gelmeniz gayet ihtimal dahilinde.

Benim konuya bakışım gayet basit, an itibariyle Romanya'da faaliyet gösteren bir fabrikanın ortağıyım, istediğim an kalıcı olarak taşınabilirim sadece Romanya'da değil Kanada'da akrabalarım var oraya da istediğim an gidebilirim ama gitmem bunları yazma sebebim kuru sıkı atmadığımı belirtmek, mesela konu içinde gurbetçi olup kuru sıkı atan bir kaç arkadaş var onların durumuna düşmemek için belirtme ihtiyacı duydum, arkadaşım madem yanıp tutuşuyorsun ozaman geleceksin burada yaşayacaksın millete oradan ahkam kesmeyeceksin.

Bu konuyu forumdan bir kaç arkadaşla forumdışı yollarla uzun uzadıya konuşmuştuk, benim için olay çok basit benim için aidiyet önemli, ne kadar güzel de olsa rahat da olsa, refah da olsa benim değil ki orası.. Benim olmayan yerde, aidiyet hissetmediğim yerde ne işim var, Çok daha detaya girerim konuyla alakalı lakin ideolojik tartışma başlatmak istemiyorum.

Başlığın hemen hemen tamamını okudum, başlığı açan arkadaş gibiler bir dakika bile durmasınlar zaten, buralarda zırlayacaklarına azıcık cesur olup gitsinler yurtdışına, adam suudi arabistanı bile Türkiye'ye tercih ederim demiş. Rezilliği göze alırsan, aza kanaat edersen yurtdışına çıkmak zor bir şey değil pompacı olursun benzinlikte yatar kalkarsın madem çok darlıyor ülke bir dakika bile durma.

şu başlığın haline bak. türkiye'den kurtulma yolları. sanırsın mülteci kampında esaret yaşıyorlar.
savaşta dağda bayırda kol bacak can vermiş adam bu cümleyi kurmuyor size ne oluyor ? ne de meraklısınız ecnebi diyarlarına . gavurların cirit attığı bir yerde yaşamak açıkçası bende hiçbir ilgi uyandırmıyor .

* istisnalar hariç bir cami görememek
* içinde domuz ürünü var mıdır endişesi taşıyarak gönül rahatlığıyla bir et yiyememek
* ne kadar kalabalık olsa da yalnız olduğumu bilmek
* ortak bir kültüre sahip olmamanın verdiği dışlanmışlık hissi
* çocuk yetiştirirken gavurlaşmasın diye ne yaparım duygusu .
* evime ayakkabı ile girecek insanların verdiği rahatsızlık hissi
vs vs .

NOT: PARA HER ŞEY DEĞİLDİR

Türkiye için söylüyorum para her şeydir.

Geri
Üst Alt