Türkiye'nin, Avrupa'nın En Obez Ülkesi Olması

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
Yakın zamanda yapılan araştırmalara göre Türkiye; sadece Avrupa'yla değil ABD ile de bayağı bayağı aşık atan bir obezlik oranına sahip.

Son açıklanan verilere göre Avrupa'da obezite oranı en yüksek olan ülke olmamız ufuk açabilir.

Verilere göre Türkiye'de yetişkin halkın %32'si obezmiş. İkinci sırada dört puan gerimizden %28 ile İngiltere geliyor. Onun altında da %26 ile Macaristan var. Avrupa'daki diğer Akdeniz ülkelerine baktığımızda Yunanistan'ın obezite oranı %23, İtalya'nın %20 ve İspanya'nın oranı %23. haritaya aşağıdaki resimden bakılabilir.

ohWtNPA662yyhA2h-636588704800577381.jpg

İşin ilginç tarafı Abd'ye eyalet eyalet baktığımızda Abd'nin bir çok eyaletini obezite konusunda geride bıraktığımızı görüyoruz.Obezite deyince dünyada akla ilk gelen ülke olan Abd'deki 50 eyaletin sadece 25 tanesinde obezite oranı %30'un üzerinde. eğer Türkiye Abd'de bir eyalet olsaydı en obez 13. eyalet olacaktı. Bu durumda obezite oranlarında sadece Avrupa'daki tüm ülkeleri değil aynı zamanda Abd'deki eyaletlerin dörtte üçünü de geride bırakmış oluyoruz. Halbuki daha doksanlı yıllarda "Amerikalılar obez" diye dalga geçiyorduk ama birkaç sene içinde onları bile geçmiş olacağız.Şu anda bildiğin obez Amerikalıların en obez eyaletlerinden biri olan Teksas'la aynı seviyedeyiz.

K5fThIBYIPtdMOwx-636588705023858346.jpg

Obeziteyle beraber görülen şeker hastalığı, kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi konularda da avrupa'nın epeyce ilerisindeyiz ve Amerika'nın en sağlıksız eyaletleriyle yarışıyoruz. Örneğin yetişkin nüfusumuzun %12'si şeker hastalığına sahipken Abd'nin %11'i, Avrupa'da bizden sonra gelen ikinci ülke olan Bosna'nın da %10'lük şeker hastalığı oranı göze çarpıyor. Batı avrupa ülkelerinde şeker hastalıkları oranı %7-8 civarında dolaşıyor.

https://www.indexmundi.com/…sh.sta.diab.zs/rankings

Bizim ülkemizde et pahalı olduğu için onu fazla tüketmiyoruz. Bunlar hep fazla karbonhidrat tüketmekten ve son yıllarca iyice artan tembellikten geliyor. Artık herkesin altında araba var ve kimse hiçbir yere yürümüyor. Bir de son yıllarda giderek artan fast food, pizza türü katkı maddesi bol olan yağlı yiyeceklerin tüketimi giderek arttı. Yıllar önce "küçük Amerika"diyorduk ve en azından tembellik ve obezite konusunda gerçekten de küçük Amerika olduk.

Kaynak:Türkiye'nin, Yakın Rakiplerine Net Bir Fark Atarak Avrupa'nın En Obez Ülkesi Olması

giphy (2).gif
Vay be... çok şaşırtıcı bir istatistik

Bence dogru degil bu. Ingilizler ve almanlar daha kötü durumda

Milletde para mı var da yiyip obez olsun. İnanmadım.

Yarim ekmek arasi ceyrek ekmek yiyip obezlesebilirsin gayet cep dostu bir sekilde

Keza pilavin uzerine makarna dogramak da olabilir

Selam.​
:confused:​

Türk yemekleri genel olarak kilo aldırmaya müsait tek mevzu yaşam standartı değil yani.

En obez ülke Amerikadır ona bakarsanız.

Herkes fast food yiyor geçen biri paylaşımda yazmış 10 liraya popeyesta icecek papates tavuk +hamburger var evet o fiyata en makul onu yiyip doyarsiniz millet doyma derdinde

Yemek yeme dışında pek sporcu millette değiliz. Avrupa'da insanlar bisiklet kullanıyor,yürüyüş,koşu yapıyor. Bizde evden işe,işten eve.

Eve geliyor TV veya PC başında akşam yemeği,kuruyemiş,pasta,meyve,çay ne varsa gömüyor yatıyor.

ben sabah aksan yagli yiyordum türkiyede anca 3 kilo aldim
ekmek ve makarna pek yekiyordum ama

Samsung Galaxy S8+ / Tapatalk (^_^)

ben sabah aksan yagli yiyordum türkiyede anca 3 kilo aldim
ekmek ve makarna pek yekiyordum ama

Samsung Galaxy S8+ / Tapatalk (^_^)
Bu sene Türkiye'ye gelirsem ben ne olacagim bakalim. :D

Haftalik ekmek tüketimini 500 grama indirdim, bir paketi 2 euro ve gayet doyurucu. Günde 2 dilim yiyorum ve sadece kahvaltida. Daha önce pideleri gömüyorduk, simdi cips ve kola fln yok artik. Cok rahat verdim kilolari. Kilo vermek de almak da bence gayet kolay.

Senelerdir 54-55 kilo civarinda geziyorum.

o yüzden obez olunuyor zaten..Adam et alamıyor balık alamıyor habire ekmek ye makarna ye pilav ye ne olacak..neticede somali gibi de değiliz yani karnını herkes bir şekilde doyurabiliyor..

Et yememekle balık yememekle alakası yok obezitenin. Et ye porsiyonun fazla olsun gene obez olursun. Porsiyon kontrolü ile alakalı bu durum.

Geri
Üst Alt