Türkiye'nin Deprem Riski Haritası

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
image-b592cc237f473.png

image-9ced40a1b1844.png

Birinci derece riskli bölgeler: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt

İkinci derece riskli bölgeler: Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Kırşehir, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Ağrı, Çorum, Burdur, Iğdır, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep

Üçüncü derece risk bölgeleri: Edirne, Kastamonu, Ordu, Samsun, Mardin, Sivas, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Ankara, Mersin, Gümüşhane

Dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller: Sinop , Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman

(ALINTI).

İstanbul 2. bögemiymiş gözümde çok büyüttüm galiba İstanbul'u

bazi sitelerde kategoriler esneklik gösteriyor amal genel hatlariyla böyle. icinde kolpa olan varsa düzeltelim.

Konya nasıl dört veya beşinci sırada olabilir. Ben 3 kere deprem gördüm bu yaşıma kadar.

bazi sitelerde kategoriler esneklik gösteriyor amal genel hatlariyla böyle. icinde kolpa olan varsa düzeltelim.
bu risk haritası insanları yanıltır bunun bölge bölge olanları var onu paylaşmak gerekir.

örnek vermek gerekirse İstanbul

356

ilave olarak birde tekirdağ ekleyebilirim

1-2022-02-23T134341.545.jpg

bu iki şehirde senin haritanda pembe gözüküyordu oysa değil.

Bingöl çok sıkıntılı bir bölgede evleri tek kat yapsalar yeridir

İki tane baba fay hattı bütün ülkeyi çevrelemiş hale bak.

karadeniz ve ic anadolu'da kimsenin yasamak istemeyecegi yerler disinda her tarafta risk var gibi

bu harita yanlış kırşehir 1.deprem bölgesinden çıkalı yıllar oluyor

istanbul'un altında aktif fay yokmuş vurursa doğusundan veya güneyinden vurur yine.

Geri
Üst Alt