türkiye'nin düzelmesi için öneri bırak

Kişisel menfaatleri değil toplum menfaatlerini ön plana çıkarabilirsek biraz yol alabiliriz.

"insanlık - din kardeşliği - muhtaç" gibi kavramları çıkarına kullanarak ülkeye giren parazitleri dışarı at
beleşe vatandaşlık dağıtma
en basitinden başlayarak üreticilere yatırım yap
işl olanakları ve piyasa fiyatlarını dengelemek adına tekrar fabrika kur
mümkün olduğunca ekonominin anadamarlarında özelleştirilmeyi yoket
toplumu her konuda ayırmayı bırak - birleştirici yaklaş - ortak değerlerden yola çık.

borçla borç kapatma
bazılarına kıyak olsun diye onların yükünü tüm ülkeye yükleme
hukuk uygula , denetimini sıkı tut

bu mantıkta 10 yılda düzeliriz belki. ama hayal.

Denetim ve ceza. Tek gereken konu ve cidden en buyuk eksiklik. Hatta Denetim ve Ceza bakanligi kurulmali. Isi gucu ornegin sokak ortasinda arabasini park edip giden, ya da yurtdisindan gelenlere tapusuz ev satan, ya da kacak elektrik kullanan, ya da bisiklet yolunda yuruyen - ve binlerce daha ornek gibi - gezip dolasip ceza keseceksin. Ama oyle boyle ceza degil, tum mal varligini alacaksin ki kökü kurusun ve gelecek nesil bunlari yapmasin, yapamasin.

Terörün bitmesi lazım, askeriye ve emniyete harcanan paranın hesabı yok..Torpil ve yolsuzluklara büyük cezalar gerekli..Din ve devlet islerinin kesin çizgilerle ayrılması lazım,din tüccarı ve terör partilerinin kapatılması gerekli.

Malesef çok zor bir mesele herşey yolunda gitse bile en az bir nesil geçmesi lazım. Hali hazırda 12-13 yasindaki veledler suç makinası haline dönmüş. Bu tür tipler ve onların oluşturacağı ailelerinde aynı çizgide gitmesini engellemek lazım.

Çok konu başlığı var tabii, eğitim, sağlık, adalet, toplumsal bilinç vs. Ama hepsinden önce bir şeyleri yola koymaya başlamak için şu adli vakalarda devletin çok daha gözü kara olmasını diliyorum. Birileri toplum üzerinde deney mi yapıyor bilmiyorum ama düz adam yaralayan, 50 tane suç kaydı olan tiplerin tutuksuz yargılanması, saçmasapan indirimlerle içeride yatmamasının hiçbir gerekçesi olamaz. İnsanlar çıldırsın, kafayı yesin diye inadına mı yapıyorlar artık acaba diyorsun.

Trafikte makas atan, hız sınırını aşan öküzler vs de dahil (böyle abartılı kabahatler diyelim) devletin vurup geçmesi lazım (ehliyetini al, arabasını al, at içeri orada sürat yapsın). Yasakçı zihniyetle bir yere varılmaz kafasından artık çok net çıktım. Toplumdaki insanların çoğunluğunu maymun (abartı olmadan söylüyorum) olarak görüp ceza sistemiyle terbiye etmekten başka bir çıkar yol yokmuş abi. Maalesef durum bu.

çeşitli sorunları çözmek adına, kısa ve orta vadeli çeşitli çözümler sunulabilir.

fakat HER ŞEYİ düzeltmek istiyorsak, yegane çözüm: "insan kalitesini yükseltmek"tir.

her şeyin merkezinde "insan kalitesi" vardır bence.

kaliteli insan demek; ahlaklı, vicdanlı, eğitimli (aileden başlayan), prensipli, saygılı, haddini bilen, kendini kontrol edebilen, sevgi dolu insan demektir.

insan kalitesini yükseltebilirsek de, işin sonucunda her şey zincirleme olarak çözülür bence.

hiçbir toplumda bu oran %100 olamaz ama, huzurlu ve müreffeh bir toplum olunabilmesi için kaliteli insan sayısının ezici çoğunluk olması gerekmektedir bence.

din tüccarlığının bitmesi ve ahlaklı insanların yetişmesi.

herif hukukçu oluyor (hakim savcı vs) ama ne idüğü belli değil atanmış mı, yerleştirilmiş mi, kazanmış mı?

adli kontrol şartı ile serbest bırakılmanın yasaklanması.

her şeyin merkezinde "insan kalitesi" var bence.

kaliteli insan = ahlaklı, vicdanlı, eğitimli (aileden başlayan), prensipli, saygılı, haddini bilen, kendini kontrol edebilen, sevgi dolu. vbvb...

insan kalitesini yükseltebilirsek, her şey zincirleme çözülür bence.

hiçbir toplumda bu oran %100 olamaz ama kaliteli insan sayısının ezici çoğunluk olması gerekiyor.
kaç jenerasyon koyun yetişti ülkede - kesinlikle doğru yaklaşım.

kaliteli - düşünen ve saygılı birey yetişmiyor.

Atatürk düşmanı ve fetö destekçisi kansızlara gereğinin yapılması

Kirli siyasetin elini çekmesi lazım ülkenin hangi köşesine baksan tarafı rengi fark etmeksizin siyasi uzantının pisliği çıkıyor karşına ...

Geri
Üst Alt