Türkiye'nin En Kapsamlı Taraftar Araştırması

Yanlış anlaşılmasın ama böyle araştırmalar konusunda hep kuşkularım olmuştur. Bu araştırmada olduğu gibi. Eğer ben yanlış anlamadıysam 35 yaş üstü her kulvarda Trabzon taraftarının fazla olduğu bir araştırma. Böyle bir sonucu ancak Trabzon'da yaparsanız alabilirsiniz. Hiç kimse kusura bakmasın Trabzon taraftarının çoğunluk olabileceği şehir ancak kendisidir.

Bu araştırmalara hiçbir zaman inanmamın sebebi yapılan araştırmaların hiçbir zaman açık olmamasıdır. Nerede yapıldı, hangi kökenden insanlara soruldu vs. Sonra da genelleme yaparlar. İstanbul'da yaşamama rağmen tanıdığım hiç kimseye bildiğim kadarıyla bu tip araştırmalar için başvurulmadı. Peki kimlere soruluyor ve cevap alınıyor gerçekten merak ediyorum?

Sen yanlış anlamışsın dostum. O yüzdelik dilim. Yani Trabzon taraftarının %25'i 45-54 yaş arasında. Tüm Türkiye'de ki 45-54 yaş arasındaki insanlar değil.

Gs taraftarının 25-34 yaş arası en büyük çoğunluğa sahip olması normal de bjk taraftarını hiç anlamadım ..Bizim yaşıtımız bjkliler belki de tarihin en başarısız dönemi yaşadılar ..İlginç geldi

Burada Beşiktaşlıların arasında o yaş grubunun yüzde kaç teşkil ettiği yazıyor. Yani bizden fazla değiller sayıca. Dolayısıyla bu yaş işi sadece o dönemde Beşiktaşlı ailelerin bizden fazla ürediğini gösteriyor. :D

Burada Beşiktaşlıların arasında o yaş grubunun yüzde kaç teşkil ettiği yazıyor. Yani bizden fazla değiller sayıca. Dolayısıyla bu yaş işi sadece o dönemde Beşiktaşlı ailelerin bizden fazla ürediğini gösteriyor. :D
Üreme konusunda seni yanlış anlamadıysam sen de yanlış anladın :)
O yüzdelik dilim,mesela beşiktaşın 10 milyon taraftarı varsa o 10 milyonun %25i 25-34 yaş aralığı,yani 2.5 milyon.Bizim taraftar da 30 milyon ise 7.5 milyonu 25-34 yaş aralığında..Yüzde olarak kendi çaplarına göre 0.3 önde olabilirler ama sayısal olarak 3 katı fazla üremişiz :)

ailelerinin doğuştan beştaşlı yaptığı çocuklar sonradan takım değiştirmiyorlar sanırım pek

neticede bjk 90ların başında 3 kez üst üste şampiyon olmuş o zamanlarda doğan bebelerin beşiktaşlı yapılma durumu muhtemel

önümüzdeki birkaç yıl şimdilerde 7-8-9-10 yaşlarında olan çocukların bjkli olma eğilimi göstermeleri de muhtemel bence

3 de 1 almamız gereken yayın gelirinden, 8 de 1 alıyoruz şampiyon olsak bile.Buna bir çare bulmamız gerek en az şuan aldığımızın 2 katı hakkımız.

ailelerinin doğuştan beştaşlı yaptığı çocuklar sonradan takım değiştirmiyorlar sanırım pek

neticede bjk 90ların başında 3 kez üst üste şampiyon olmuş o zamanlarda doğan bebelerin beşiktaşlı yapılma durumu muhtemel

önümüzdeki birkaç yıl şimdilerde 7-8-9-10 yaşlarında olan çocukların bjkli olma eğilimi göstermeleri de muhtemel bence

Ben başarının aşırı etkilediğini düşünmüyorum,babası neyse çocuğu da o oluyor eğer sıkı bir taraftar ise.Başarının etkisi bizim fenerin 2-3

puan önünde olmamız yoksa eşit veya 1-2 puan geride olurduk.

Gerçi %5 dediğinde 50 milyon taraftarda 2.5 milyon insan eder ama sıkı taraftar ancak 5 milyon kişidir Türkiye genelinde,buda 250 bin taraftar eder.

bazı arkadaşlar yanlış anlamış o yüzdeler söz konusu takımların kendi içindeki dilimleri gösteriyor yoksa akıl var mantık var hamsisporluların GS'dan fb'den bjk'den çok olması mümkün mü adamlar Türkiye'de yüzde 5% civarı.

zaten bizden fazla anlamında demedim kendi taraftar grupları içerisinde en yüksek 25-34 yaş grubu..

bizim dinazoruslar bu anketi gördümü acaba yönetimden nefret ediyoruz hala koltukta oturuyorsunuz

Anketin alt başlıklarında birçok hata var. Toplamı %100 etmesi gerekirken etmeyen sütunlar, hatalı elde edilmiş olduğu bağırmasına rağmen ankete yansıtılmış komik duran bazı oranlar.
Ben anketin geneline bakarsak hiç beğenmedim, bilmiyorum belki de istatistikçi olarak gözüme ilk başta hatalar çarptı.
Onun dışında en çok taraftarın kimde olduğunu biliyoruz zaten.

Galiba bazilariniz anketleri tam iyi anlamamis olabilir cunku bazi anket sonuclarinda söz konusu takımların kendi içindeki dilimleri gösteriyor . :)

Anketin alt başlıklarında birçok hata var. Toplamı %100 etmesi gerekirken etmeyen sütunlar, hatalı elde edilmiş olduğu bağırmasına rağmen ankete yansıtılmış komik duran bazı oranlar.
Ben anketin geneline bakarsak hiç beğenmedim, bilmiyorum belki de istatistikçi olarak gözüme ilk başta hatalar çarptı.
Onun dışında en çok taraftarın kimde olduğunu biliyoruz zaten.

Bursa'nın iyi yönetim bölümünde ki hata ilk dikkatimi çeken. Hem 81 ilde yapıp, hem 2145 kişi ile sınırlı tutup hem de S.E.S tablosunu belirlemek ve bunu düzgün bir şekilde uygulamak zordur. Hem illerin nüfusuna göre 2145 kişiyi 81 ile dağılım yapacaksın, hem de erkek-kadın oranına göre, ilin eğitim oranına göre, yaş grupları oranına göre çizelge oluşturacaksın.

Seçilen kişi sayısı az 77 milyon insanı 2145 kişi temsil edebilmesi için çok iyi dağıtılmış olması gerekir. telefonla görüşme yöntemi çok az maliyetli bir araştırma yöntemidir ancak çok güvenilir değildir bu yüzden daha fazla kişi ile yapılması önerilir. Malesef bizim araştırma şirketleri bu konuda hep sınıfta kalıyorlar. Her yönüyle düzgün araştırma yapamıyorlar. Bir çoğu anketörün S.E.S'e uyması için yaş,eğitim,iş durumunu uydurup eşine dostuna yaptığı anketler oluyor

Bu ankette benim için önemli olan bizim taraftarın %69 u dursundan cacık olmaz demiş, diğerleri zaten yıllardır bilinen gerçekler!! :)

Bursa'nın iyi yönetim bölümünde ki hata ilk dikkatimi çeken. Hem 81 ilde yapıp, hem 2145 kişi ile sınırlı tutup hem de S.E.S tablosunu belirlemek ve bunu düzgün bir şekilde uygulamak zordur. Hem illerin nüfusuna göre 2145 kişiyi 81 ile dağılım yapacaksın, hem de erkek-kadın oranına göre, ilin eğitim oranına göre, yaş grupları oranına göre çizelge oluşturacaksın.

Seçilen kişi sayısı az 77 milyon insanı 2145 kişi temsil edebilmesi için çok iyi dağıtılmış olması gerekir. telefonla görüşme yöntemi çok az maliyetli bir araştırma yöntemidir ancak çok güvenilir değildir bu yüzden daha fazla kişi ile yapılması önerilir. Malesef bizim araştırma şirketleri bu konuda hep sınıfta kalıyorlar. Her yönüyle düzgün araştırma yapamıyorlar. Bir çoğu anketörün S.E.S'e uyması için yaş,eğitim,iş durumunu uydurup eşine dostuna yaptığı anketler oluyor
2bin küsür kişiye mi sorulmuş sadece?
At çöpe gitsin. Boş bir anket bence.
Ayrıca Avrupa'daki ve tüm dünyadaki taraftar sayısınida önem vermek gerekir.
Chin de çok Galatasarayli var mesela hemde türk göçmeni çoğusu

Edit: Türkiye'nin en büyük araştırması yazıldığı için Chin mini boş verelim eleştiri konusunda:)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt